El més semblant al ball de bastons a Anglaterra és el “Morris Dancing”, els seus origens es desconeixen però hi ha documents datats del 1477 que el mencionen… també s’han trobat documents del renaixement a França, Italia i Espanya que també en parlen.

Actualment el terme “Morris Dancing” es refereix a un tipus de dansa folklòrica d‘origen únicament Anglesa, tot i que hi ha uns 150 grups a EE.UU. i d’altres grups a les ex-colonies d’influència angleses com Austràlia, Canadà, Nova Zelanda i Hong Kong.

El terme “Morris Dancing” es creu que prové de “Moorish dance” i “Moresco” però va declinar cap al “Morris Dancing”. També hi ha qui creu que deriva del Romànic “Morisca”.

En quan als estils, hi ha tres tipus de “Morris Dancing”:

– Cotswold Morris: Dances de la zona de Cotswold, el que a vegades s’anomena el “cor d’anglaterra”, és una zona formada per una sèrie de cadenes muntanyoses a la part central d’Anglaterra. Es balla normalment amb mocadors o pals per adornar els moviments de la ma.

– North West Morris: Més militar i moltes vegades procesional. El més característic és que es balla amb una espècie d’esclops.

– Border Morris: Procedent de la frontera anglesa amb Gales és més simple però més vigorós. Normalment el ballen amb les cares ennegrides o pintades per donar-li una connotació negativa i vestits amb capes de drap.

Si voleu conèixer més sobre el “Morris Dancing” visiteu l’anell de colles de Morris Dancing a: http://www.morrisdancing.org