L’emissió de Ràdio Gràcia per Internet per Festa Major, un èxit col•lectiu

09:19 in General by GràciaNet

Aquest cap de setmana, hem emès amb èxit per Internet la locució de les vigílies i de la diada castellera de Festa Major que el programa Terços Amunt ha fet per Ràdio Gràcia. Tant les vigílies de dissabte com la històrica jornada dels Castellers de la Vila de Gràcia de diumenge foren escoltades des de més enllà de Gràcia i amb un èxit que considerem absolut.

Aquesta emissió fou empesa pels Castellers, que amb la previsió de fer una gran jornada ens van demanar si seria possible emetre-ho en directe per Internet. Immediatament ens vàrem posar mans a l’obra i hem configurat els servidors de GràciaNet per tal que sigui possible irradiar des d’allí qualsevol emissió que es realitzi. Es a dir, hem muntat el sistema pensant ja en una retransmissió permanentment de Ràdio Gràcia per Internet.

Després de vàries proves exitoses finalment dissabte va arribar el gran dia i vàrem connectar els nostres servidors a la ràdio, emetent les vigílies que en Quim Perelló retransmetia per Ràdio Gràcia. I diumenge el gran dia, la jornada històrica de castellers fou seguit per un pic màxim d’audiència de 47 persones, i amb una audiència constant de vora 30 oients de diferents parts del món on no arriba Ràdio Gràcia.

Així doncs sense el senyal de Ràdio Gràcia, la locució de Terços Amunt, l’empenta dels Castellers i els tècnics de GràciaNet no hauria estat possible aquesta emissió i per això ho considerem un èxit col•lectiu, una fita més aconseguida aquest diumenge històric.

Des de GràciaNet considerem que hem demostrat que l’emissió de Ràdio Gràcia a través d’Internet de forma continuada és una possibilitat molt real, factible i econòmica i a partir d’ara no hi han gaires motius per no tirar endavant una difusió permanent a la xarxa de les emissions de Ràdio Gràcia. Des de GràciaNet continuarem aquest projecte iniciat i esperem que ben aviat tot el món pugui escoltar la nostra ràdio allà on sigui.

Moltes gràcies a tots.

Sense comentaris »