Llegeixo que en Joan Lafarga proposa que el local que compartirem els castellers i la Fundació es digui Albert Musons. Només puc dir: Gràcies per donar suport a la nostra idea.

Justament aquest dimarts durant el sopar organitzat pel grup 1850 estàvem parlant d’aquest tema. És molt habitual que els locals de les colles castelleres es coneguin per “Cal” i el nom de l’edifici o de la masia que hi havia en aquell lloc o per un nom relacionat amb la colla.

Entre uns quants membres de la colla, tot sopant, estàvem debaten si s’havia de dir “Cal” o “Can” Musons, ja que ens agradava molt més que “Espai de cultura popular i festa major Albert Musons” (o alguna cosa semblant). Ja que volíem que fos un nom més sentimental, que no fos fred, una nom proper i que tothom el tingués a la ment. Tal com era l’Albert.

Al final no recordo quin nom creiem que fos més encertat si “Can” o “Cal” Musons, però qualsevol dels dos em semblaria correcte. Si fem honor a la veritat la primera vegada que va sortir el tema vam dir “Can Musons”

Va ser durant la reunió de les juntes de Castellers i de la Fundació amb el Guillem Espriu, al febrer d’enguany, per presentar el projecte de local. Entre les explicacions dels plànols, les plantes, els alçats i els perfils, va circular entre els membres de la junta de castellers una llibreta (que dec tenir per casa) amb una frase escrita amb lletra de pal: “QUE L’EDIFICI ES DIGUI CAN MUSONS”

Veiem que no estem sols, i que més d’una persona els hi sembla bé aquesta idea, esperem que la idea finalment es converteixi en realitat, com el local.