Youkai: Kashanbo

març 6, 2009

El  Kashanbo o Kashabo (en japonès: カシャンボ ó カシャボ) és un estrany Youkai que viatja com si fos un sacerdot en peregrinatge, duent inclòs bates y robes similars de color blau. Són de la mida d’un nen de sis o set anys, amb caps com brots o poncelles de rosella.

Es diu que deixen petjades palmípedes i a vegades llencen còdols a cases que es troben en
la seva ruta, així els habitants saben que els Kashanbo estan emigrant i l’hivern avança correctament.
A vegades un Kashanbo vagarà fins una casa habitada i demanarà quedar-se allà, i mentre que al principi sembla que no provoqui gens de mal, li agrada fer bromes i trapelleries. Si se l’enfureix o s’ofèn pot foragitar els cavalls i causar malalties al bestiar amb la seva saliva.

Segons llegendes locals en les prefectures de Wakayama i Mie, l’origen d’aquest Youkai podria torbar-se en els Kappa, que quan transcorre la tardor inicien el camí cap a les muntanyes on passaran l’hivern; o podria tractar-se d’un Kappa que ha sobreviscut a un hivern a les muntanyes, allunyat dels rius, i s’ha acabat transformant.

Entry Filed under: Cultura japonesa. .



Leave a comment

Required

Required, hidden

Some HTML allowed:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


març 2009
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« febr.   jul. »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Entrades recents

Blogroll

Categories