Imma Mayol: “L’ordenança solar ha representat un pas essencial en la normalització de l’energia solar tèrmica arreu de l’Estat”

Després de 10 anys de la seva aprovació l’ordenança ha ampliat la superfície de plaques solars tèrmiques de 1.650 a més de 62.000 m2

La cinquena tinent d’alcalde de Medi Ambient, Imma Mayol, ha fet el balanç dels 10 anys des de l’aprovació de l’ordenança solar tèrmica i ha destacat que aquesta normativa ha tingut efectes positius molt més enllà de la ciutat de Barcelona, per la seva influència de cara a normalitzar l’energia solar tèrmica. Mayol ha explicat que més de 50 municipis de l’Estat han imitat l’ordenança, ciutats com Madrid, Sevilla, L’Hospitalet, Granada o Pamplona. “S’ha demostrat que una ordenança, dins d’una estratègia global i si compta amb la cooperació dels diferents sectors, té l’èxit garantit”, ha dit.”L’ordenança està plenament consolidada”, i ho demostrat també el fet que “normatives com el Codi Tècnic de l’Edificicació” a nivell estatal i el decret d’ecoeficiència energètica de la Generalitat incorporen l’obligatorietat d’instal·lar plaques solars tèrmiques en edificis nous”, segons Mayol.

En la roda de premsa celebrada avui Mayol ha donat les xifres que ha suposat l’ordenança durant aquests anys: s’ha passat de 1.650 m2 de plaques solars tèrmiques a més de 62.000 m2, amb una producció estimada de més de 50.000 MWH/any, que serviria per calentar l’aigua sanitària de tota una ciutat com Santa Coloma de Gramenet. L’ús d’energia solar ha comportat un estalvi de més de 8.800 tones d’emissions de gasos d’efecte hivernacle, “la quantitat que absorbiria un bosc mediterrani de més de 13 km2, o el que és el mateix, 76 vegades la superfície del Parc de la Ciutadella”, ha destacat Mayol.

Amb les dades del 2008,1.226 edificis de la ciutat han posat plaques solars tèrmiques arran de l’ordenança, amb una superfície que suposa 41,98m2/1000 hab, en consonància amb la resta d’Europa i per sobre de la mitjana estatal, 30,43m2/1000hab, ha dit la tinenta d’alcalde d’ICV-EUiA.

De cara al futur, Imma Mayol ha declarat que s’està treballant per utilitzar l’energia solar per la climatització dels habitatges, que “podria ser una aportació molt important des del punt de vista d’estalvi energètic en una ciutat com Barcelona”, on darrerament es gasta més energia en aire condicionats que en calefacció.

2 Responses to “Imma Mayol: “L’ordenança solar ha representat un pas essencial en la normalització de l’energia solar tèrmica arreu de l’Estat””

  1. Elane escrigué:

    Hello admin, i found this post on 12 spot in google’s
    search results. You should decrease your bounce rate in order
    to rank in google. This is major ranking factor nowadays.
    There is very handy wp plugin which can help you. Just search in google for:
    Lilas’s Bounce Plugin

  2. Archie escrigué:

    I see interesting posts here. Your website can go viral easily, you need some initial traffic only.
    How to get it? Search for: ricusso’s methods massive traffic

Leave a Reply