Laia Ortiz: “La dessalinitzadora posa fi a les polítiques insostenibles de la gestió de l’aigua de CiU”

La portaveu d’ICV celebra que la posada en marxa d’aquesta infraestructura “deixa enrere la crisi de la sequera” i “és símbol de canvi de polítiques”

La portaveu d’ICV, Laia Ortiz, ha assegurat avui que la posada en marxa de la dessalinitzadora del Prat de Llobregat “posa fi a les polítiques insostenibles de la gestió de l’aigua” que fa fer CiU en els seus anys al capdavant del Govern de la Generalitat. Per Ortiz la inauguració d’aquesta infraestructura “deixa enrere la crisi de la sequera” i “és símbol de canvi de polítiques” alhora que ha celebrat que va acompanyada d’una altra bona notícia per les terres gironines ja que “permetrà per primer vegada retornar progressivament el cabal del ter”.

La portaveu ecosocialista ha posat la inauguració de la dessalinitzadora com un exemple que el Govern de la Generalitat “segueix treballant” de la mateixa manera que ho ha fet amb la Comissió Bilateral que el conseller Joan Saura tindrà demà amb el vicepresident tercer del Govern de l’Estat, Manuel Chaves, per tractar el traspàs de rodalies i sobre les competències per la inspecció de treball.

Ple monogràfic de finançament: un oportunitat explicativa

Amb la vista posada en el ple sobre l’acord de finançament que el Parlament de Catalunya celebrarà aquesta mateixa, Ortiz creu que serà “el moment d’explicar també i ser pedagògics i constructius”. En aquest sentit ha demanat a la federació nacionalista “responsabilitat perquè sigui constructiu i que no es contribueixi a generar crispació”. La portaveu ecosocialista sosté que “no s’entendria que el principal partit de l’oposició a Catalunya estigués a l’alçada del PP a l’estat perquè això no fa res més que generar més desafecció”, en referència a l’actitud dels populars en el Congrés dels Diputats.

“No es tracta de fer propaganda ni fer demagògia perquè entenem que no és una victòria de cap partit polític sinó de tota la ciutadania de Catalunya”, ha indicat Ortiz que també ha posat de relleu que l’acord “és fruit de la estratègia negociadora del govern però qui guanya es ciutadania”. La dirigent ecosocialista també ha recalcat que “no podem oblidar que ha estat un procés llarg i agònic que ha esgotat la ciutadania i ha provocat crispació”. Per això “entenem que quan arriben les bones noticies cal fer aquest retorn amb responsabilitat”.

Pel que fa al contingut del ple d’aquesta setmana Ortiz ha assenyalat la prioritat de despeses que s’han d’abordar amb aquests recursos com un dels temes cabdals que s’ha de parlar en el ple: “hem de parlar dels continguts de l’acord i què farem amb els nous recursos que arriben, i aquí es on la ciutadania ho pot palpar. Entenem que la prioritat del govern d’esquerres és la lluita contra la crisi econòmica i aquesta ha de ser la prioritat durant els pròxims mesos”.

Respecte les declaracions fetes per l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, en relació a l’acord de finançament, Ortiz ha atribuït les paraules de Pujol “perquè segurament davant aïllament social de CiU en la seva postura han de recórrer a la paraula de Jordi Pujol per trobar suports”. “Es respectable però poc comprensible”, ha afegit la portaveu d’ICV que creu que és “fruit del nerviosisme i del carreró sense sortida perquè CiU per primera vegada estarà fora d’un acord que avança en autogovern”

La portaveu ecosocialista ha explicat que per part d’ICV-EUiA serà Joan Saura qui farà la intervenció en el ple de dimecres d’aquesta setmana donada la “rellevància” del debat.

// When the user leaves the page we erase the cookie with the erroneus comment
Event.observe(window, ‘unload’, function() {
eraseCookie(‘comment_for_20314’)
}
)

Nou comentari

0/1000
$(‘comment_body’).onkeyup = function() { HtmlFieldObserver.touched(‘comment_body’, ‘1000’) };
HtmlFieldObserver.touched(‘comment_body’, ‘1000’);

One Response to “Laia Ortiz: “La dessalinitzadora posa fi a les polítiques insostenibles de la gestió de l’aigua de CiU””

  1. greips escrigué:

    dolentots, convergents, dolentots!!! aiiii, que us faran pam pam al culet!

Leave a Reply