Article breu, recull de textos (actualitzat)

Ho titulo article perquè és el terme correcte per a post, segons el Termcat. A veure si el fem servir, tot i que sovint article sembla que hagi de ser més llarg.

En segon lloc, vaig prou liat però tinc temes pendents (ordenances, pla de mobilitat, etc.). Aniré fent, per fi és divendres.

En tercer lloc, veig que Nokia afegeix el català els mòbils i a més a més en fa publicitat, cosa que em sembla molt positiva, s'entén que a nivell de valor afegit en la competitivitat entre empreses es valora com una cosa que la gent podrà valorar a l'hora d'elegir mòbil. Si en tots els àmbits es fa així, anirem bé.

En quart lloc, com no tinc massa temps, us poso l'enllaç a un article com a conseller que apareix a l'Independent. Si voleu fer comentaris o preguntes, per això estem. Em reconec una mica Terribas (per què?  dons perquè…).

Com sembla que penjar documents ha estat una cosa agraïda en alguns blocs (al d'en Otch, la línia othc vaig penjar l'enllaç a l'ordenança de vianants i vehicles de dues rodes) us penjo algun document més per llegir el cap de setmana, si voleu o quan sigui si podeu:

– El discurs d'en Carod. Sense entrar amb consideracions personals o polítiques, crec que juntament amb en Piqué (tot i costi de pair el que diu) són els dos millors oradors parlamentaris. L'ús de la ironia i aquest punt de filosofia política i ideològica és molt bo. Sí, el repensament del catalanisme del segls XXI. Moderat en les diferències per l'Entesa, jo sí que em permeto afegir que la fita d'Esquerra és la independència.  

– El Document Programàtic de l'Entesa.

– A nivell de la ciutat de Barcelona i de Gràcia, algú em demanava què és la Barcelona dels Barris, doncs aquí en trobeu una descripció. Aquest projecte serà aprovat, si tot va bé, el plenari del dimarts 28 de novembre. A nivell persona, ho interpreto com que la ciutat es posa un nou zoom com a eina de treball, que ja no és el del districte sinó els barris. D'alguna manera, la ciutat es visualitza com un conjunt de barris més que de districtes. Des d'un districte aquest canvi és cómode, atès que ja treballem amb aquest zoom, diguem-ne.

 

 

 13 Responses to “Article breu, recull de textos (actualitzat)”

 1.   el auténtico der blaue Says:

  Curiós que quan “oficialment” se li diu a una zona que s’ha de remodelar, per tant, millorar, a la pràctica succeeixi tot el contrari…

 2.   Àlex Says:

  Auténtico, pensa que no una zona que porta 20 i escaig anys afectada es degrada a poc a poc, per tant, un primer pas és ja dir segur com quedarà i què es farà. Qualsevol cosa que en facis ja ho millora i si a més a més, quadres les quatre coses que dic, bingo!

  De tota manera, entenc el teu to de dubte, però si coneixes la zona, estaràs d’acord que alguna cosa cal fer en poc temps.

 3.   Àlex Says:

  I, a més a més, tot i el neguit del canvi, el resultat acaba sent normalment millor, no a la curta per l’estrès dels canvis, però a la llarga la gent acaba estant contenta.

 4.   el auténtico der blaue Says:

  No, si no em referia a les teves propostes. Segons el teu article la zona es degrada perquè en el PGM del 1976 es qualifica la zona com zona a remodelar. Simplement trobo paradoxal que aquesta qualificació es tradueixi efectivament en la degradació de la zona.

  Aquestes coses es produeixen sovint. Amb bona intenció es normativitzen moltes coses, però després, per falta de pressupost i actuacions concretes, la norma acaba produint els efectes contraris del que es pretenia.

  I no m’estic queixant de res i de ningú en concret, ni de cap partit ni institució. Però sí que penso que és un mal “endèmic” d’aquest país fer massa lleis i massa pocs pressupostos…

 5.   Àlex Says:

  Lliura-me’n jo de criticar el PGM que ha estat model i referent per a moltes coses, però pensa que quan s’afecta una zona, aquesta no pot fer obres ni reformes. És aquest el punt que dic que pot provocar degradació. Ho hem vist en algunes zones de Vallcarca, per exemple.

  Una ciutat a mitges, amb pocs diners i molta feina a fer provoca, de vegades, aquestes coses. Per sort, veig que tothom es posa les piles per anar solucionant cada tema.

 6.   el auténtico der blaue Says:

  I això és que dic que és paradoxal. Que s’afecti una zona, en principi per a bé, i el resultat sigui la degradació. I que la solució sigui desafectar-la, és a dir, tornar enrere… 30 anys després! En la història això no és molt de temps, i es dirà que Barcelona va fer un salt en “només” 30 anys però en la vida d’una persona (i els que queden fins a què se solucioni definitivament) és molt de temps, jo encara no hi he arribat als 30

 7.   Àlex Says:

  No és tornar enrera, és decidir el que no s’havia decidit.

  Hi ha qui apunta que el PGM en certs casos comença a estar en alguns llocs, no de Gràcia el cas que he sentit, una mica obsolet atès que moltes coses han canviat.

  Jo ja he arribat als 30 i també estic d’acord amb el que dius.

 8.   vives Says:

  Parlant de la Barcelona dels barris, fa temps vaig publicar un article, el maig del 2006, parlant de la Barcelona dels barris, donant enllaços i sobre tot, fent una proposta de racionalització del districte i de restitució històrica de Gràcia.

  Feia una crida al grup 1850 i els derchians encara no existien.

  Aquí el podeu veure: Article Barcelona dels barris…

 9.   Àlex Says:

  Curiós, no havia llegit el teu bloc, per aquella època.

  Personalment, les zones que més volia saber què en pensaven era, justament penitents i la zona de Gràcia Nova. En totes les reunions que vam fer als diferents barris per explicar la proposta, però, no vam rebre gaires comentaris o objeccions.

  La idea era no tocar els districtes i les zones estadístiques que ja funcionen de fa anys i mantenen coherències demogràfiques diguem.

 10.   vives Says:

  Si mirem el mapa escolar, veurem que aquesta zona es considera gracienca, els qui hi viuen també, historicament no hi cap dubte, la vida comercial i social es realitza cap a Gràcia, ….

  Per cert aquest va ser el meu primer article, en el meu, acabat d’estrenar, bloc

 11.   Àlex Says:

  Vives, que no t’estic contradient, només dic que canviar els districtes era quelcom que no es va plantejar ni concretar en cap moment

 12.   greips Says:

  @alex
  no he pogut evitar pensar en tu quan via el bloc de’n carles he anat a petar al bloc de l’iñaki anasagasti i he llegit això:
  http://ianasagasti.blogs.com/mi_blog/2006/11/la_izquierda_ab.html

  dóna-li un cop d’ull, el trobo brillant 😉

  PS: pots borrar aquest comentari tan off-topic jiji

 13.   Àlex Says:

  Greips,

  m’ho he llegit, responc amb el següent anàlisi:

  – Fa de mal fer comparar la situació del país basc amb catalunya.
  – Anasagasti és un gat velll, però no és neutre. Dóna un cop de mà als seus amics.
  – Oblida que EE va desaparèixer per estar entre dos partits més forts, HB i PSE-PSOE, sense oblidar que a més a més hi havia un PNB fortíssim, és a dir, poca esquerra per a tres partits i va caure el minoritari, seria el cas d’IC-V.
  – Som, casualment, el referent d’EA i torna el debat de si es presenten junts o no a les municipals.
  – CiU, no ens enganyem, no té un sector tipus Egibar real i potent, i sobretot creïble.
  – Crec que el cas d’EE ja el vam viure amb la gent del PI, ja hem passat per aquest procés, però aquests han acabat, molts, a CiU.
  – No et dic que no sigui un risc el pacte fet ni que no ens genera dubtes, però si el PSC no ha fagocitat al PSUC, menys ho farà amb nosaltres, no és txuleria, crec que els líders del partit tenen les coses clares.

Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines