Comentaris a: Una nació sobre rodes http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2006/12/29/una-nacio-sobre-rodes/ Wed, 30 Sep 2015 16:27:13 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.6.1 Per: Colon http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2006/12/29/una-nacio-sobre-rodes/#comment-1221 Mon, 23 Apr 2007 23:53:25 +0000 http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2006/12/29/una-nacio-sobre-rodes/#comment-1221 Hola Àlex:

Com a conseller d’ERC per Gràcia, m’agradaria comentessis què fa podor dins de la Secretaria Genral de l’Esport, on van a parar tots els d’UBAE

I per què la relació entre Niubó i Pruna contamina a ERC?

I per què els successius nomenaments dins l secretaria general de l’esport es fan per endoll, sense parar a mirar si s’està tapant alguna cosa fosca dins d’ella…

Vull denunciar que hi ha poca llum i mala olor en tot això…

ERC no ho pot tolerar!

]]>
Per: Àlex http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2006/12/29/una-nacio-sobre-rodes/#comment-1220 Wed, 03 Jan 2007 11:23:48 +0000 http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2006/12/29/una-nacio-sobre-rodes/#comment-1220 Cani, bona reflexió, talment com si hagués vingut el mussol en missió nocturna, 🙂

]]>
Per: luisan http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2006/12/29/una-nacio-sobre-rodes/#comment-1219 Wed, 03 Jan 2007 02:52:39 +0000 http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2006/12/29/una-nacio-sobre-rodes/#comment-1219 La polémica de la tercera hora no es lingüística es burocrática. El tema no va de defender el catalán o el castellano, va de que a unos señores no les gusta que otros se inmiscuyan vía decreto ley en algo que es competencia suya.

Sobre lo de los fármacos pues te diré que, aunque te parezca mal la cosa va así: en unos ámbitos domina el catalán y en otros el castellano. Eso no es ni bueno ni malo, es así. Yo no me quejo porque el catalán domine en la enseñanza ni porque la única tele pública sea en catalán, sino que incluso lo celebro, porque creo que si no mal le irían las cosas a tu lengua materna. Llegados a este punto, eso sí, no entiendo porque a tí te molesta lo de los fármacos. Entenderé, en todo caso, que no te molesta, que tus palabras sólo piden mayores factores de correción para llegar a una situación de igualdad de ambas lenguas. Ahora, eso sí, entenderé también que aceptas que si el castellano debe ceder espacio al catalán en los muchos -casi todos- ámbitos en que domina, el catalán debería hacer lo propio en los ámbitos donde prevalece ¿o no? Corrígeme si me equivoco.

Eso que dices de las fronteras…bueno, repetiré lo dicho: arriar banderas para levantar otras es un esfuerzo inútil. Entiendo que tu pienses que bajo el dominio de la cuatribarrada estarás mejor que bajo el de la que ahora ondea, pero entiende también que yo tenga mis reparos para aceptar eso. Creo que es lícito y que tengo derecho a tenerlos….

Sobre el deporte, claro no me extenderé y repetiré lo ya dicho: tendréis selecciones, seguro. Y las tendreis porque son un mero accesorio folklórico e inútil. Quizá, más que por poner ruedas a la vuestra nación, deberíais preocuparos por el aplazamiento de la nueva financiación hasta el 2.009….pero eso, mucho me temo, es más difícil de lograr. En todo caso, podeis seguir pidiendo cosas fáciles, así cuando os la concedan parecerá que lograis algo.

]]>
Per: cani http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2006/12/29/una-nacio-sobre-rodes/#comment-1218 Tue, 02 Jan 2007 19:40:46 +0000 http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2006/12/29/una-nacio-sobre-rodes/#comment-1218 No ser nacionalista significa que no tens fronteres? ¿De cap mena? O sigui que tan els nens que es moren de gana al Sahel o els paisos que tenen pena de mort o el que fan anar amb burca a les dones, etc. son el mateix “lloc”? per no dir pais ni nació. Si és aixì, només hauriem de tenir un sol govern, un sol exercit, o millor no tenir-ne, ja que no tindriem cap “pais” enemic.
Saps que m’agrada? El problema és ara mateix que totes les recomenacions dels farmacs van en castellà i els pobres xinesos no ho entenen, i els catalans, com que tenim una hora mes de castellà, no tenim problema.
Això és no ser nacionalista? Només pregunto, és que jo d’això no hi entenc. Disculpeu el meu atreviment. I, per cert, bon any a tots i totes, no sigui que algun o alguna s’enfadi, cosa que no vull.

]]>
Per: luisan http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2006/12/29/una-nacio-sobre-rodes/#comment-1217 Mon, 01 Jan 2007 22:04:29 +0000 http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2006/12/29/una-nacio-sobre-rodes/#comment-1217 Y por cierto, Alex, me permitiré recomendarte algo que te irá muy bien cara al año nuevo: piensa que más allá de tu burbuja donde el problema nacional lo vertebra todo hay más cosas e, incluso, vive bona gent (que no siempre debe ser) nacionalista

Feliz año

]]>
Per: luisan http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2006/12/29/una-nacio-sobre-rodes/#comment-1216 Mon, 01 Jan 2007 21:54:35 +0000 http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2006/12/29/una-nacio-sobre-rodes/#comment-1216 No se trata de sacar de quicio a nadie, pwero parece que tú te lo tomas así. L´´ete mi último post en Der Blaue, duele, pero es cierto. Meto el dedo en el ojo a propósito de esa bonita palabra : autodeterminación.

De todos modos, lo único que intento es decir lo que creo: que vuestro deseo de arriar una bandera es s´ñolo una excusa para levantar otra. Es, si me apuras, como si alguien tiene cancer y pide que le curen para luego, corriendo, ir a contagiarse de la lepra.

en todo caso,es mi opinión y si tú te lo tomas como una bufonada, pues vale. Allá tú.

]]>
Per: Roger http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2006/12/29/una-nacio-sobre-rodes/#comment-1215 Mon, 01 Jan 2007 20:18:26 +0000 http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2006/12/29/una-nacio-sobre-rodes/#comment-1215 Jolin Luisan, o jo no t’entenc o tu no m’has entès.
Precisament el concepte que jo volia explicar i del qual estic força content és que en deu minuts de diferència uns nanos puguin estar animant a la selecció de Chile (o China, o …) i després cantar el segadors. Un himne no es ni pot ser un motiu de separació de ningú sinó una senyal d’identitat (com qui es sent del St.Just, o del Barça, o del Madrid, o d’on sigui)
A mi, els segadors m’han servit per a poder ensenyar als nanos història, fets que han passat i que jo intento no jutjar devant d’ells perquè precisament el que vull és fer creixer el seu propi criteri a l’hora de raonar. Si un dia em diuen que són millors que uns altres m’esgarrifaré i miraré d’arreglar la pifia educativa que en algún moment ha d’haber passat, però si em diuen que són diferents d’un altre els hi diré que molt bé i que visca les diferències, que a veure que poden apendre de l’altre.

No entenc que és el que et fa por.

Vinga, Bon Any a tots.

]]>
Per: Àlex http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2006/12/29/una-nacio-sobre-rodes/#comment-1214 Mon, 01 Jan 2007 19:32:48 +0000 http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2006/12/29/una-nacio-sobre-rodes/#comment-1214 Luisan,

has d’aprendre que hi ha articles que generen debat, perquè així ho constato i ho pretenc, com els d’agnosticisme, i articles que són simplement el que penso, i no tinc perquè justificar-me constantment, perquè és el meu bloc on expresso el que penso, i jo no escric contra ningú, sinó per expressar-me, i sé que hi ha gent que pensa com jo i llegeix, i gent que no i també llegeix i prou. I hi ha gent que prova de dir la seva i estem d’acord o no, però el to és l’adequat.

D’ençà de les afirmacions injustes, esbiaixades que has fet en diversos bloc després de l’atemptat he arribat a la conclusió que jo potser tinc paciència, però no sé què és el que tu tens o et porta a escriure al meu.

Ja no escrius al teu bloc, et dediques a escriure més als dels altres, per què?
Et dediques a voler ser el flagel del nacionalisme i, en el meu cas, de l’independentisme català. Per què?
I ho fas pensant, mira com la lio amb aquells de Gràcia. Per què?

Jo, quan no m’agrada el que escrius al teu bloc, no et contesto, i ja està. I tu, sistemàticament escrius al meu, en cada article. No és que sigui amant del pensament únic, però sé perfectament que per molts arguments que et doni ni els entens ni proves de posar-te a la meva pell. Si sóc tan dolent, intolerant, jo al menys no dic que les idees dels altres siguin “polleces” ni alteracions del raciocini. Ara ja no és només una qüestió de formes sinó que crec que també de fons.

No sé si proves de convèncer a algú que som irracionals o simplement fer de bufó de gracianet.

No sé si proves de treure’ns de polleguera per demostrar qui sap què, però amb mi no ho aconseguiràs, però crec que tampoc paga la pena dedicar tant de temps a respondre a algú que no està disposat a raonar, sinó només a dir la seva entrant no en un joc ideològic sinó d’enginy intel·lectual, que no és el que m’interessa particularment.

Corres el risc real de convertir-te en correu brossa, comentaris spam, i això és perillós, perquè la gent deixa de llegir-los.

Bon any, per cert.

]]>
Per: cani http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2006/12/29/una-nacio-sobre-rodes/#comment-1213 Mon, 01 Jan 2007 18:29:56 +0000 http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2006/12/29/una-nacio-sobre-rodes/#comment-1213 Si les seleccions “nacionals” son una forma de dilapidar diners, potser ens ho fesim mirar ¿no? De totes maneres jo penso que ja que en “dilapidem” tants diners en fer obres publiques en altres costats mentres nosaltres paguem, mentres es van comprant avions i tancs per “protegir” el territori “nacional” (al tanto Luisan que aquest “nacional” no és d’aqui) i tantes altres coses, podriem inclós, ser racionals i veure en que ens podem gastar els “cales”. Dic jo. I si ens dona per fer “El dia internacional de la croqueta” i donar croquetes a tothom que passi pel carrer gran, dons ho fem. O no és això?

]]>
Per: luisan http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2006/12/29/una-nacio-sobre-rodes/#comment-1212 Mon, 01 Jan 2007 16:43:09 +0000 http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2006/12/29/una-nacio-sobre-rodes/#comment-1212 Si con esto estais a gusto, pues estad a gusto. Tampoco creo que os merezcais que os quite una ilusión tan simple y poco dañina -o futil- como esa….

Ahora, eso sí, cuando veo niños cantando himnos también se me pone la carne de gallina…pero es del miedo.

los niños están mejor cantando tonterías que cantando himnos pero bueno, bien pensado ¿qué son los himnos si no?

]]>