Els camins de la cerca són inexcrutables

Bé, amb la magnífica eina per saber d’on venen els teus visitants al bloc, hi ha curiositats que no puc deixar de dir. 

Per exemple, 

“pal de paller expresiones en castellano”, i arriba al meu article de Ciutadans de llautó

“MÀTRIX i MITE DE LA CAVERNA” i arriba a Agnosticisme del Segle XXI

“"jo vinc d'un silenci" acords” i arriba a Generacions desacomplexades

“el autentico final de doraemon” i arriba a Generacions desacomplexades

“sangtrait no son santo de mi devocion” i arriba a Generacions desacomplexades

“fotos plaza de vic” i arriba a Salamanca I

“mongetes i butifarres fotos” i arriba a Mérida

“sentimientos de l nación” i arriba a Mérida. Per cert, és el nom d’una universitat mexicana.

“Videos de Miedo” i arriba a En Resposta a en Estel Blanc

“es legitim formar govern de coalicio deixant fora el partit mes votat” i arriba a Ja faig tard per a anàlisi.

“la vida sentimental de monica terribas” i arriba a Redebat

“el maquillatge dels grecs” i arriba a La política com a capacitat de...

“de quina edat es fet i amagar” i arriba a Memòria Histórica Personal 

 

Les reflexions evidents és que, d’una banda, i des del punt de vista documental, les expressions de cerca són molt diferents.

Deixant de banda el fet que faci certa gràcia, el que no té massa sentit alguns dels resultats, atès que el contingut no té massa a veure amb el que pretesament es buscava.

Això fa que em fa por, sincerament, que els blocs desvirtuen les cerques de Google, a més a més que la fiabilitat dels propis blocs, clarament i volgudament subjectius també. 

Espero que això acabi separant-se de la mateixa manera que els problemes que està tenint Wikipèdia.



14 Responses to “Els camins de la cerca són inexcrutables”

  1.   greips Says:

    al meu parer, per saber si google es desvirtúa o no pel contingut dels blocs seria necessari saber en quina posició sortia el teu resultat.
    D’altra banda, i convé no oblidar-ho, google es un sistema que busca paraules, no respostes. Per tant, si les paraules que l’usuari buscava surten al teu article vol dir que google ha funcionat bé. Certament, google utilitza altres variables per classificar la informació obtinguda i presentar-la en un ràking però la base continúa essent la mateixa: les paraules buscades han d’aparèixer en les webs que google et referencia.

    Altra cosa és que els comentaris desvirtuïn les cerques. I és que en molts casos l’apunt diu “a” i en els comentaris s’acaba discutint “b”… i en aquest cas si que coincidiria amb tu que google no t’aporta la informació que possiblement demavanes.

  2.   20g32 Says:

    Google es el que es, un cercador de paraules… i com molt be diu en greips, la gent creu que es un “resuelveme la vida”…
    Però ja se sap, internet menteix massa… més ven dit els usuaris… segur que busquis el que busquis acabaras trobant algun tarat que digui la seva veritat…

  3.   Àlex Says:

    Evidentment no és un sistema com el bibliotecari amb un llenguatge documental que parla de temàtiques i no de paraules, però el que volia dir també és que quan cerques en una base de dades d’articles el contingut són tot articles, per tant, ja hi ha un filtre de qualitat i fiabilitat.

    El problema actual de Google, per mi és el propi algoritme que dóna lloc al Page Rank
    http://en.wikipedia.org/wiki/PageRank

    perquè de fet, determinats llocs web que allotgen una gran quantitat de pàgines acaba estant sobredimensionat, sobrevotat diguem-ne, no és normal que determinats llocs com els dels blocs estiguin tan amunt, perquè desvirtuen el procés.

    Per això, proposo que a la llarga, els blocs caldria que estessin separats, tal com comença a fer la versió beta de google en anglès només per a blocs. Crec que a la llarga serà l’única manera de diferenciar informació i opinió.

    Un cop a classe em va donar per donar llibertat als alumnes per buscar una cerca tenint jo el portàtil i el canó. Van triar, si no recordo malament relacions públiques i turisme, fa anys, i el primer resultat més aviat era de relacions púbiques i no pas públiques. Evidentment, no m’ha tornat a passar.

  4.   Àlex Says:

    De fet, també ho relaciono amb el màrqueting a les cerques que també és un petit pseudo engany.

    20g32, canviant de tema, segurament amb el que has penjat avui passaràs a estar molt amunt davant la cerca possible del vídeo, la qual cosa no és dolenta, perquè possiblement serà allò que la gent cercarà. Suposo que en un o dos dies ja apareixeràs, serà una bona mesura per veure quan triga Google a rastrejar tots els canvis, perquè sovint també la gent pensa que és automàtic i no en el que està enregistrat.

    Una altra cosa seria l’spamdexing, el falsejament d’índexs, que tal com defineix el termcat, seria

    Definicions
    ca: Tècnica que té com a objectiu que una pàgina web aparegui en les primeres posicions de la llista de resultats d’un cercador.

    Notes
    ca: Són exemples de falsejament d’índexs la repetició de paraules clau en una pàgina web, l’ús de paraules clau que no correponen al contingut de la pàgina o la inclusió de text invisible per a l’usuari però no per al cercador.

  5.   greips Says:

    crec recordar que google descarta les webs que utilitzen codi ocult per a posicionar-se més amunt…

    de totes formes, ho volem tot eh? un sistema ràpid, bonic, que l’encerti a la primera… quan de fet seria molt més senzill aprendre a fer cerques 🙂

  6.   Àlex Says:

    Bona, greips, posats a demanar

    Per això hi ha profes de documentació, ja ja, tot i que no a totes les carreres ho consideren important.

    Per cert, com es tracta un troll? per avorriment

  7.   Àlex Says:

    De fet, greips, el problema és que no ens en vam sortir amb el tema de les metaetiquetes, que hagués estat la gran solució, sobretot la de content, però estava molt pensat per a webs estàtiques, amb les dinàmiques era més complicat. Els motors són tots ara com google, i google va decidir prescindir de cercar només a les metaetiquetes.

    Els primers exemples d’spamdexing eren molt divertits, en pàgines en blanc escrivien en blanc sex sex sex sex n vegades, per exemple. Allò de feta la llei feta la trampa.

  8.   greips Says:

    @alex
    a un troll se l’ignora. No hi ha res més avorrit que discutir amb una paret. (http://cronopios.net/Traducciones/trolls.es.html)

  9.   Àlex Says:

    Molt interessant, greips, perfecte, fa dies que hi penso, és evident que en la meva posició tampoc es fàcil dir a algú determinades coses, tot i que no crec necessàriament que sigui un troll literal, és curiós tot això de la llibertat d’expressió, m’ha agradat molt llegir-ho, molt recomanable, merci!!

  10.   vives Says:

    Ja fa temps vaig fer un article sobre trolls i a la wikipedia un article en castellà…

    Jo també crec que el millor es la ignorància. Cal recordar el avis: NO DONEU MENJAR ALS TROLLS.

    Encara que tots, a vegades, ens enganxem.

    Per ultim bon any a tots i totes.

  11.   vives Says:

    Correcció Errors.
    El article de la wikipedia no es meu. volia escriure “i a la vikipedia trobareu un article en castella”

  12.   Dolors Says:

    us estava excrutant atentament:-)
    no sé com ets capaç de parlar de certs temes relativament difícils d’atacar i fer-los tant cassolans i naturals, deu ser un do (no el de pit)…bufff, sé que estic apretant una mica les gracietes;-)

  13.   Àlex Says:

    Ei, Vives, bon any! fa temps que no sabem massa de tu!

    Dolors, estàs parlant dels trolls, sí que és difícil d’atacar, sí, propòsits d’any nou, diguem-ne.

    Si parles de com parlem de google i les cerques, és evident que quan ho has explicat deu vegades dues vegades (perquè a la primera no t’entenen) t’obliga a explicar-ho millor.

  14.   luisan Says:

    ¿Si yo soy un troll, vosotros sois David el gnomo y esto era la apacible aldea del arce y resulta que yo he venido a destruirla?

    Venga ya, todo es más simple: estais de acuerdo en cosas que dais por sentadas y pensais que todo el mundo las asume como ciertas, pero no es así. A mi también me pasó un día, le suele pasar a todo el mundo….

Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines