Comentaris a: Motius per votar Esquerra: el meu argumentari http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/03/05/motius-per-votar-esquerra-el-meu-argumentari/ Wed, 30 Sep 2015 16:27:13 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.6.1 Per: cani http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/03/05/motius-per-votar-esquerra-el-meu-argumentari/#comment-2533 Wed, 12 Mar 2008 21:36:29 +0000 http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/03/05/motius-per-votar-esquerra-el-meu-argumentari/#comment-2533 Possiblement sigui com dius, la veritat es que ara tinc tanta feina que em passo el dia pencan i no he tingut ni temps per veure xifres ni res. Estic esperant les “cróniques” d’un amic realment expert en anàlisi politic i que, per a mi ho fa molt bé. És la seva feina de fa molts anys.
Si la tinc, ja us en faré cinc centims.
Penso que molts votan d’ERC encara no ha perdonat que fesin president de la Generalitat al Montilla. És una mica el que deia jo, però en un altre sentit. Qui no entengui els “acords” entre partits sempre patirà. Particularment els considero positius.

]]>
Per: el auténtico der blaue http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/03/05/motius-per-votar-esquerra-el-meu-argumentari/#comment-2532 Wed, 12 Mar 2008 17:38:21 +0000 http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/03/05/motius-per-votar-esquerra-el-meu-argumentari/#comment-2532 Cani,

No estic del tot d’acord. Mirant les xifres absolutes de vots, no sembla que la majoria de vots d’ERC del 2004 hagin anat al PSC (potser una petita part), ni tan sols a CiU que ha perdut vots totls. La majoria han anat a parar a l’abstenció. La qual cosa dóna crèdit al fet que els votants d’ERC estan en contra del tripartit. La bona notícia es que no han tornat a CiU, a qui encara no li deuen haver perdonat el pacte amb el PP i fins i tot el pacte Mas-Zapatero per l’Estatut.

A mi em sap greu, perquè, tot i no ser-ne votant prefereixo ERC que CiU.

Del 2004 avui ERC ha patit una crisi de creixement que no ha sabut aprofitar. No ens oblidem que el creixement del 2004, de tota manera, va tenir molt d’artificial.

A veure ara què passa amb les lluites internes. Àlex, ens podràs donar la teva visió del que pot passar dins d’Esquerra. suposo que no voldràs mllar-te, però seria prou instructiu per als demés…

]]>
Per: cani http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/03/05/motius-per-votar-esquerra-el-meu-argumentari/#comment-2534 Tue, 11 Mar 2008 21:22:59 +0000 http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/03/05/motius-per-votar-esquerra-el-meu-argumentari/#comment-2534 El problema és que molts tenen por i per combatre la por que els han induit van i voten a qui després critiquen de fer tripartit. Així és de contradictoria la cosa. Criticar a ERC per pactar amb Montilla i després corre a votar al PSC per fer president en Zapatero, els trens de rodalies, la Malagueña “doblà” i el del ribot d’Estatuts.
I algú diu de partit rasidual…amb aquest material poc es pot construir…Però ara veurem que en treuen i que en diuen. Han fet bo a CiU, al cap d’avall és el mateix que fa en Mas…
Ja ho diuen que no hi ha més tonto que un obrer de dretes….

]]>
Per: luisan http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/03/05/motius-per-votar-esquerra-el-meu-argumentari/#comment-2535 Mon, 10 Mar 2008 01:17:49 +0000 http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/03/05/motius-per-votar-esquerra-el-meu-argumentari/#comment-2535 Parece ser que tus motivos no han sido suficientes….cosas de la vida, de nuevo volveis a una posicion pseudomarginal….Igual eso os baja los humos.

Lo siento, no me he podido contener…

]]>
Per: papa oso http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/03/05/motius-per-votar-esquerra-el-meu-argumentari/#comment-2536 Thu, 06 Mar 2008 17:43:37 +0000 http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/03/05/motius-per-votar-esquerra-el-meu-argumentari/#comment-2536 Protavoz… trabajo en una empresa de 43 trabajadores (una pequeña empresa de las grandes) y nuestro director aparece con frecuencia en medios de comunicación. Tenemos contratada una oficina de prensa que nos hace de relaciones públicas…. Nuestro director no abre la boca en público sin antes haber hablado con ellos y haber consensuado algunos aspectos.
No te quepa la menor duda que si montilla ha ido a Madrid y ha soltado “que los catalanes tenemos una gran desafección” es por que así se lo han aconsejado sus asesores de imagen (no será montilla menos que el director de una empresa de 40 trabajadores). Está muy claro, hoy por hoy, que si vas de Español en la política catalana tienes los días contados. Montilla, y sus asesores, lo saben… y obran en consecuencia. Para no perder votos has de ir de catalán, y más si eres cordobés.
Que des crédito a la afirmación de que “ZP puede decir misa pero que sus pactos con CiU no condicionaran el gobierno de Catalunya” me sorprende. Aún recuerdo a un político afirmar que en Irak habían armas de destrucción masiva, a otro diciendo que lo de Atocha habían sido los etarras (personalmente no creo que fueran ni etarras ni moritos malos), a otro afirmando que no sabia nada sobre el GAL (…y al final resulto ser él quien los había organizado), a otro decir que iba a crear 300.000 puestos de trabajo…. Dar crédito a las afirmaciones de un político es más peligroso que calentar el agua de la bañera tirando una manta eléctrica dentro.

Ahora, debo reconocer que es muy fina tu propuesta de dispersar los ministerios, y organismos de peso, por la “piel de toro”. Si señor, con un par de huevos!!

]]>
Per: papa oso http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/03/05/motius-per-votar-esquerra-el-meu-argumentari/#comment-2537 Thu, 06 Mar 2008 16:52:54 +0000 http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/03/05/motius-per-votar-esquerra-el-meu-argumentari/#comment-2537 Greips… doncs si, no crec que cap dels dos arribi al 6%… i donat que una amiga es amiga d’uns dels promotors del “Ciudadanos en Blanco”… doncs vinga, fem colla i ja tenen 8 vots assegurats a BCN.
Si, es clar que els vots de circumscripcions diferents no es sumen, pero qui es presenta a mes circumscripcions te mes opcions a aconseguir el 6% en algun dels llocs (si apuestas a muchos numeros tienes mas opciones de que alguno te toque). Tenen mes opcions per que juguen a mes camps, es així de senzill. Es clar que el resultat a un camp de joc es independent del que treguin a un altre partit, però si juguen a molts camps… pot ser guanyen en un.
Jo no penso en “individualitat”, penso en veritats i col•laboració, i això es perfectament compatible amb pensar per un mateix. Un individu lliure, sense lligams externs imposats, pot perfectament treballar en comunitat per un be comú (que des de la meva visió es, a més, l’única forma ètica de treballar).

Jo no soc pastor de res, no crec en els pastors de res… crec en els despertadors, jo prefereixo veure’m com un despertador, com una ma que et dona una “colleja” i et diu… “tio, te estás viendo? Despierta coño!!”. El meu propòsit es que la gent pensi per si mateixa, no que s’aïllin (aïllats ja hi son ara… que només pensen en el seu benestar… a la meva escala han aprovat a junta de veïns canviar la porta del carrer per l’únic motiu de que un indigent a pres la nostra porteria com a hotel per les nits – tot i que a les 7 del matí mai es i mai arriba abans de mitjanit). No soc a gust dins d’un ramat, estic a gust dins de gent autònoma que pensa igual que jo respecte a un tema fonamental. Més que un ramat portat per un pastor ho veig com un grup de d’animals que fugen del foc… cap dirigeix, cada un te la seva idiosincràsia però tots van en la mateixa direcció: la oposada del foc.

Puta mare el teu mail… informa’m de la resposta porfi-plis.

]]>
Per: El portavoz de los muertos http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/03/05/motius-per-votar-esquerra-el-meu-argumentari/#comment-2538 Thu, 06 Mar 2008 16:43:51 +0000 http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/03/05/motius-per-votar-esquerra-el-meu-argumentari/#comment-2538 Obviando la discusión pasquinera sobre la utilidad del voto.

Me gustaria indicar algunos hecho importates que me llevan a votar a Iniciativa. Gracias a la influencia de izquierda unida e iniciativa (a ERC tb) en el gobierno hemos tenido una leyes historicas, impensables con otra distribución de fuerzas politicas:

– Ley del matrimonio homosexual.
– Ley de la dependencia.
– Limitación de velocidad en el area metropolitana.

El PSC se llevara mi voto a las autonómicas porque veo un claro paralelismo entre Montilla y Macia. Un giro de españolista a independentista. Montilla ha sido el único que se ha presentado en Madrid para afirmar que los catalanes tenemos una gran ‘desafecció’ (eufemismno de “estamos hasta los huevos”). Ademas, creo que puede ser el único que puede desarrollar el estatut hasta las últimas consecuencias. Vease como ejemplo la afirmacón de que ZP puede decir misa pero que sus pactos con CiU no condicionaran el gobierno de Catalunya.

ERC no se llevara mi voto (casi se lo lleva) por dos hechos fundamentales. La crítica brutal a Montilla por el hecho de no ser Catalan (solo lo he oido de votantes de ERC y CiU), cuando creo que puede ser el mejor presidente que nunca podremos tener. Y segundo el que se planteen gobernar tanto en catalunya como en Espanya pactando con CiU (Alex afirma que puede haber un pacto en Madrid entre PSOE, CiU y ERC)

Respecto a que ERC son los unicos que defienden la republica recordar que llamazares quemo virtualmente una foto del rey mostrando su rechazo a la corona.

Dos notas más y ya acabo.

Creo que Carod debe recobrar el protagonismo que tenia, alguien que dice las cosas por su nombre y que por eso es demonizado. ¿No es eso lo que se les critica a los politicos, que se acercan al arbol que mas cobija?

Resaltar uno de los graficos de ZP en el debate. Mostro un grafico donde indicaba que para cohesionar españa lo que intentaba era acercar la renta por capita de las comunicades autonomas. Que lo habian conseguido y que todas estaban mas o menos igualadas y se acercaban a la unica que tenia una renta por capita superior, Madrid. Esta muy bien lo de intentar que se publiquen las balanzas fiscales pero creo que seria mas util aliarse con todas las comunicades autonomas para mostrar que los que se estan separando de España son los madrileños. Creo que a los catalanes nos seria mas util pedir que la CMV se fuera a extremadura, que el ministerio de justicia estuviera en Valladolid, que el de economia estuviera en Cadiz, etc…

PD: Hare un voto testimonial para el senado al partido de los pensionistas porque los pensionistas son la parte mas desprotegida de nuestra sociedad y se meceren poder influir en la politica que se desarrolle en el gobierno de España (que es quién decide sobre el dinero que tienen para poder comer).

]]>
Per: greips http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/03/05/motius-per-votar-esquerra-el-meu-argumentari/#comment-2542 Thu, 06 Mar 2008 13:51:31 +0000 http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/03/05/motius-per-votar-esquerra-el-meu-argumentari/#comment-2542 el teu plantejament és el del vot útil que és absurd i fals. Cap dels dos treurà escó, i qui té més vots a barcelona és ei… aleshores, pq votes als que en tenen menys? :O Tant català ets que sempre et poses del costat dels perdedors? Saps perfectament que els vots de valència, madrid, granada i barcelona compten per separat, aleshores què coi té a veure que es presentin a més llocs, si el que compta és la llei d’hondt per províncies? Val més “casi dos però zero” que “un”?

em xoca que ara dispersis conscientment el vot blanc sota l’excusa de “hem fet un grupet” (tu, que t’he vist presumir d’individualitat i de pensar per tu mateix) i “ells es presenten a més llocs i per tant tenen més opcions” (a tu, que t’he vist informar-te i saps que això és mentida).

Absurd que, al final, estàs content dins el ramat malgrat presumir de voler ser pastor o, com a mínim, de voler canviar-lo de dalt a baix.

Paroles, paroles paroles… 😀

Com a curiositat, he fet un mail a ambdues formacions preguntant el mateix: pq es presenten separats atomitzant així el vot en comptes d’anar junts. A veure si diuen alguna cosa… 😉

]]>
Per: papa oso http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/03/05/motius-per-votar-esquerra-el-meu-argumentari/#comment-2541 Thu, 06 Mar 2008 13:35:26 +0000 http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/03/05/motius-per-votar-esquerra-el-meu-argumentari/#comment-2541 Greips doncs si… però on veus el problema?

]]>
Per: greips http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/03/05/motius-per-votar-esquerra-el-meu-argumentari/#comment-2540 Thu, 06 Mar 2008 13:01:53 +0000 http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/03/05/motius-per-votar-esquerra-el-meu-argumentari/#comment-2540 @papaoso,
lo pitjor és que m’ho dius seriosament…. :-O

]]>