Anàlisi de resultats: el meu punt de vista (I)

Tot i que és evident que sempre des del bloc és el meu punt de vista, el que volia deixar palès és que allò que diré és la meva opinió de tot el que va passar diumenge i part del que està passant ara mateix.

Sóc, però, conscient que tindré una lupa en aquests moments on molta de la gent que conec em pregunta si carod o puigcercós, o cap dels dos. Anem, doncs, a pams. 

         Diumenge vam treure uns mals resultats. Punt. Crec que així s’ha reconegut pel davant i pel darrera.

         Felicitats als guanyadors. Només diré que recordi en ZP que sense Catalunya el PP hagués guanyat les eleccions. Rajoy, vols un motiu més per declarar la independència de Catalunya?

         Gràcies a la gent que ha tornat a confiar en nosaltres. No vull caure en el biaix de les empreses telefòniques que només et tracten amb tu per fer-te nou client o quan pretens canviar-te de companyia i deixar-los. També cal pensar en aquests vora 300.000 ciutadans/es que continuen confiant en nosaltres.

         Penso tan sincerament com es pot fer que teníem un bon candidat, en Joan Ridao. El rostre que feia diumenge sabia greu, perquè és un dels polítics que més admiro i del qual provo d’aprendre. Igual que li va passar a en Portabella, en Ridao ha rebut un vot de càstig que potser no li tocava. Ànims Joan!!

         Sí, polarització, sí vot útil, sí, l’efecte Carod i l’11-M de fa quatre anys. D’acord. Però possiblement el que ens hagués tocat fossin 4-5 diputats descomptats aquests fets.

         Autocrítica. Estem al final d’un cicle de tres eleccions que hem perdut votants, que majoritàriament es van quedant a casa. No ho hem sabut redreçar. Ara cal escoltar encara més el que ens diu la gent.

         Com a científic, provo de fer anàlisis en fred i amb criteri. No puc basar-me només en la meva experiència personal i extrapolar perquè corro el risc de generalitzar.

         Cal pensar en profunditat per què la gent no ens ha votat, evitant respostes massa fàcils. Com els entrenadors de futbol que tots en tenim un a dins, el mateix succeeix amb els analistes polítics.

         Més que mai, dono suport al meu partit i la seva línia ideològica, perquè és l’única que encaixa amb allò que sóc i penso i sento.

         A Gràcia hem recuperat 800 vots respecte a les municipals, així com a Barcelona, mentre a la resta del país no ha estat així. Alguna cosa mostra, certament.

         Hi ha congrés al juny. Endavant, parlem de tot, del dret i del revés.

Seguiré pensant en veu alta. 3 Responses to “Anàlisi de resultats: el meu punt de vista (I)”

 1.   greips Says:

  ok, espero la II part…. on suposo que l’anàlisi de l’escenari ja haurà passat i espero que passarem a analitzar els element que hi intervenen… 😉

 2.   cani Says:

  Gràcies per la visió i la calma. Penso que és el que és i no cal intentar fer explicacions que sempre seran parcial. En el sentit que suposo que l’explicació real total és dificil degut al gran número de paràmetres que influencien, en aquests casos. Mirerem els professionals amb formació i experiencia a veure que diuen.
  Respecte al vot util, penso que qui hi cau, te poques conviccions i va a “encertar” el guanyador. Si tots votem per convicció, seria diferent, més dispersió de vot i després ja farien els acords. Però fer acords encara és vist malament, quan hauria de ser natural i la politica a aplicar seria molt més ajustada a respectar les minories sense deixar les majories. En resum, i des de la meva modestia, més democràtiques.
  Però jo no hi entenc…

 3.   Cristina Says:

  Alex: Els joves entenc que os han fallat.

  No entenen els pactes de Gobern amb Montilla ni que el discurs sigui tan moderat.

  Bé es el meu punt de viste.

Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines