Comentaris a: Segona carta a un company del PSC http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/06/20/segona-carta-a-un-company-del-psc/ Wed, 30 Sep 2015 16:27:13 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.6.1 Per: Oriol http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/06/20/segona-carta-a-un-company-del-psc/#comment-2677 Mon, 23 Jun 2008 00:56:54 +0000 http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/06/20/segona-carta-a-un-company-del-psc/#comment-2677 Jo fa temps que he calat la política d’ERC, tot es basa en una dita Catalana “qui dies passa, anys empeny” i l’apliquen absolutament a tot.

Tenen algun projecte real de futur per la ciutat de Barcelona? No pas, només deixar passar els dies i que la política municipal vagi tirant a tranques i barranques. Faran alguna cosa real per la ciutat de Barcelona? No pas, només anar tirant endavant i anar empenyent dies i més dies.

I a nivell nacional passa absolutament el mateix? Realment ERC te un projecte independentista de futur? No pas, només anar tirant endavant a tranques i barranques, si pot al govern i a canvi de petites concessions.

Si realment voleu aconseguir alguna cosa gran (independència?) cal una autèntica revolució, un canvi de rumb i d’actitud. Una determinació ferma cap a un objectiu que ara mateix no teniu.

En canvi, si el que voleu és poder incidir lleugerament en la política, si el que voleu és ser un petit poder més i vendre’s per una mica d’influència… doncs aneu bé i “qui dies passa anys empeny”.

]]>
Per: Núria http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/06/20/segona-carta-a-un-company-del-psc/#comment-2676 Sun, 22 Jun 2008 20:57:19 +0000 http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/06/20/segona-carta-a-un-company-del-psc/#comment-2676 CIU presenta el seu alcaldable i proposa un un govern monocolor amb un marc estable, que no pacte amb ERC. El PP dona suport a CIU, també amb un marc estable que no pacte amb CIU. Total vots = 12+4+7 = 23 contra 18 de PSC (PSC-PSOE) +IC-Verds-IU-Alternativa, és possible o no ?

Pel que fa al que esteu rebent a canvi, tu mateix dius que heu perdut càrrecs de confiança i molts despatxos, però no és difícil deduir que estàs acceptant que gaudiu d’uns despatxos i càrrecs de confiança, assessors (alliberats se’ls diu també) que els que correspon a un grup de la oposició amb 4 regidors sobre 41 regidors, i així ho va recollir la premsa, a poc de la constitució del nou consistori al dir que Esquerra mantenia si no el 100% si una part molt important de despatxos, càrrecs de confiança (a la que aplicar la carta financera model Vendrell), de la que correspon a un grup de la oposició que té 4 de 41 regidors, i això és el que Xavier Trias va venir dir: que manteníeu una estructura que no és a la que corresponia al tamany ni a la situació del vostre grup i que la vostra actitud era molt mediàtica i cara a la galeria però que a l’hora de la veritat no les posàveu en cap situació complicada.

Per últim digues-li com vulguis: pacte, marc estable, coalició, bipartit, tripartit, pacte exprés, clàusules secretes, crossa, col•laboració externa, que la raó de ser sempre és la mateixa, un acord amb tres elements: 1. temps de durada. 2. Allò que un es compromet a fer en favor del que té el poder de decisió dins del govern (o si més no té la última paraula o la quota més gran de poder) i 3. Allò que aquell que té el poder està disposat a donar a l’altre (en aquest cas vosaltres) i que en aquest cas, sembla ser, és que, vosaltres ja heu estat pagant i cobrant per avançat.

En relació a ho del president de Esquerra a Gràcia, si no recordo malament aquest senyor era càrrec de confiança del regidor d’Esquerra. Què és el que estàs dient ? que havia de continuar sent-ho de l’actual regidor que és del PSC (PSC-PSOE) ?, aquest senyor sap i sabia des del primer dia que com assessor d’un càrrec cesa quan cesa el càrrec, o el que vols dir és que havia d’haver estat “recol•locat” i “repagat” ?, pots explicar-ho ?. Amb tot el respecte t’haig de dir que em ve al cap allò de la mamella d’enganxar-se etc. etc.

Sigui com sigui el que sembla que tenim assegurat és tot un espectacle aquesta tardor doncs aquesta brillatíssima idea del “marc estable de col•laboració” és una idea d’en Portabella que segur que no li fa gens de gràcia a aquell que vol precisament desmarcar-se, quan més aviat millor, del PSC (PSC-PSOE) en Puigcercós.

S’admeten apostes, sobre les següents preguntes sortirà indemne l’inventor, Jordi Portabella, del “marc estable” superarà aquesta nova fugida cap al davant, acceptarà Puigcercós que els de BCN segueixin fora del seu control, la resposta a la tardor.

No obstant sembla que hi ha una cosa força clara la pèrdua de volts serà important.

]]>
Per: greips http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/06/20/segona-carta-a-un-company-del-psc/#comment-2675 Sun, 22 Jun 2008 13:02:46 +0000 http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/06/20/segona-carta-a-un-company-del-psc/#comment-2675 àlex,
esteu tan obsessionats amb la partició esquerra/dreta que no us adoneu que ja fa temps heu de recórrer a giravolts semàntics per justificar la vostra aliança amb el jacobinisme espanyol. És absurd creure que sou tan espavilats que convertireu a CiU en independentista, al PSC en federalista i a la població immigrada en nacionalment catalana. Però valtrus neu fotent cops de cap a la paret sense adonar-vos que aquesta no només no cedeix sinó que és cada cop més gruixuda.

Al 2013, quan els militants per fi us adoneu que la tàctica era errònia i que no només no heu canviat als altres sinó que esteu batallant per no convertir-vos en residuals ja serà massa tard.

I respecte al binomi PP/PSOE recorda que no hi ha res més similar a un espanyol de dretes que un espanyol d’esquerres 🙂

]]>
Per: Àlex http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/06/20/segona-carta-a-un-company-del-psc/#comment-2674 Sun, 22 Jun 2008 07:44:33 +0000 http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/06/20/segona-carta-a-un-company-del-psc/#comment-2674 Núria,
seguiré pel punt 2
– Esquerra ha parlat de marc estable, que no de pacte. http://www.esquerrabcn.org/index.php?id=1273&id_concret=2713
Jo ho entenc com, des del punt de vista del projecte, jo te’l mostro, tu fas les teves propostes de millora i jo les accepto. Això és un marc estable. Què fàcil és buscar el que hi ha amagat, encara que no hi sigui.
– Conec personalment gent de vàlua, ara mateix me’n venen tres al cap, que ja no treballen al Grup, un d’ells el nostre president a Gràcia. I també he vist que tenim molt menys espai de despatxos dels que teníem abans. Però en Trias sempre té raó, no? Segur que va dir això? em sobtaria d’en Trias, sincerament.
– La decisió de no entrar al govern, la pren en Portabella i la comunica a Puigcercós i Carod, i després és ratificada unànimement en una reunió de l’Executiva de la Federació de Barcelona on assisteixo com a oient.
– Núria, amb tots els respectes, el problema és que parteixes d’una premissa i tot és vàlid per a arribar-hi.
– Pots dir-me quina aritmètica feia un canvi a Barcelona? De 41 regidors, 12 CiU i 4 Esquerra, 14 PSC, 4 IC i 7 el PP. M’estàs parlant de CiU + ERC + PP? Creus que IC està per la feina? Creus que permetrem que el PP governi a la capital del país? En Trias no ho faria mai, no? O sí? tu què diries?

]]>
Per: Núria http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/06/20/segona-carta-a-un-company-del-psc/#comment-2673 Sat, 21 Jun 2008 21:06:15 +0000 http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/06/20/segona-carta-a-un-company-del-psc/#comment-2673 1. Qui us entengui que us voti, i no és gaire difícil deduïr que entendre-us no és gens, gens fàcil, fixat que no nego la pòssibilitat.
2. La notícia o les notícies, parlen de “pacte estable”, que no és el mateix que el que tu dius, pacte estable és durant “x” temps yo et donc “y” i tu em dones “z”, x la coneixem el que resta de legislatura municipal, y també (projectes tunejats) quina és la z, ho pots explicar ?, en Xavier Trias va dir no fa gaire a TVE2 que ERC manteniueu tota la cort de càrrecs de confiança, assessors, despatxos, sou del cap del grup etc. etc., pràcticament igual que quan hi hereu al poder és aquesta la z? és z+a o zx2?, la transparència és democracia, ho explicareu públicament el mateix que expliqueu els vostres baralles internes? (que consti que tothom hauria de fer molt mñés trasnparent però sense arribar al nivell de voler destruïr a l’adversari que us caracteritza.
Per acabar amb ho del canvi a l’Ajuntament sencillament et superes, per què a la Generalitat si que ho feu i a BCN no ?, és per que a la Generalitat la decissió la va pendre Puicercós i a BCN Carod? i perdona o de “companys” ho serà fins al proper xou, que és al setembre a Barcelona no ?

]]>
Per: greips http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/06/20/segona-carta-a-un-company-del-psc/#comment-2672 Sat, 21 Jun 2008 11:12:35 +0000 http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/06/20/segona-carta-a-un-company-del-psc/#comment-2672 si som majoria si, caldria buscar una aritmètica favorable 🙂 Que no ho serem? bé, vosaltres tampoc 😉

]]>
Per: Àlex http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/06/20/segona-carta-a-un-company-del-psc/#comment-2671 Sat, 21 Jun 2008 11:10:11 +0000 http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/06/20/segona-carta-a-un-company-del-psc/#comment-2671 Però estaràs d’acord amb mi que els escons insubmissos no canviaran l’Ajuntament de Barcelona, no?

]]>
Per: greips http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/06/20/segona-carta-a-un-company-del-psc/#comment-2670 Sat, 21 Jun 2008 10:59:06 +0000 http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/06/20/segona-carta-a-un-company-del-psc/#comment-2670 no us ajudaré pas, no confio en E en absolut.

Fer servir la cantarella “alguna cosa s’ha de fer” per fer sempre el mateix cansa…

enfi, valtros a lo vostro 🙂 No us voto, ergo no tinc dret a reclamar-vos res 🙂

]]>
Per: Àlex http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/06/20/segona-carta-a-un-company-del-psc/#comment-2669 Sat, 21 Jun 2008 10:36:36 +0000 http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/06/20/segona-carta-a-un-company-del-psc/#comment-2669 Ah, company, això és una altra cosa. La meva opinió personal és que a l’Ajuntament li cal un canvi igual que a la Generalitat.

Ara bé, amb quina aritmètica és possible? actualment no n’hi ha. Ens ajudaràs a que sigui possible el 2011?

]]>
Per: greips http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/06/20/segona-carta-a-un-company-del-psc/#comment-2667 Sat, 21 Jun 2008 10:31:14 +0000 http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/06/20/segona-carta-a-un-company-del-psc/#comment-2667 ja saps que no llegeixo diaris 🙂

23 anys era excessiu i calia anar a per totes per sanejar. 30 > 23 ?

]]>