Comentaris a: Diada a Gràcia (II) http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/09/17/diada-a-gracia-ii/ Wed, 30 Sep 2015 16:27:13 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.6.1 Per: Joan http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/09/17/diada-a-gracia-ii/#comment-2823 Fri, 26 Sep 2008 20:11:06 +0000 http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/09/17/diada-a-gracia-ii/#comment-2823 Carles:
1r. La teva explicació en relació al grup parlamentari ratifica el que jo dic, en polític tot si val per tal d’obtenir de poder i diners.
2n. Després de dir el que has dit i d’haver tingut el càrrec que has tingut jo em callava, has demostrat que no tens ni idea del que fa el teu propi partit polític en el que has tingut un càrrec important !!!, Carles que és el teu no el meu, eh !!!
3r. Jo he fet comentaris en el bloc de l’Àlex Lòpez i he polemitzat o he intentat fer-ho sobre fets, conceptes i realitats, en aquest cas he dit que per una banda acusar a ICV de seguidisme del PSC-PSOE i per l’altra formar part del mateix grup parlamentari és incoherent, jo no he dit res més, res més !!!, ets tú que fica la idea de dreta i esquerra.
4t. No vaig afegir més comentaris perque crec que després de dir el que vaig dir no era qüestió de parlar d’hemeroteques, tergiversar, mentides, mitges veritats, paraules que tú, i ningú més que tu ha utilitzat.
4t. No obstant, si vols entrar en picabaralles de taberna, que veig que és el que busques, no tindré cap inconvenient de fer-ho al teu blog no a aquest i jo ja tu dic no en tinc.
Salut,

]]>
Per: carlesmany http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/09/17/diada-a-gracia-ii/#comment-2822 Fri, 26 Sep 2008 13:24:44 +0000 http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/09/17/diada-a-gracia-ii/#comment-2822 Ah! que no son d’esquerres aquests? El no fer comentaris demostra potser falta de respostes no? o potser estar d’acord a l’argumentat. Jo tampoc faré comentaris dels que no fan comentaris, no es pot respondre d’allò que no es pregunta.

]]>
Per: Joan http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/09/17/diada-a-gracia-ii/#comment-2821 Wed, 24 Sep 2008 11:15:26 +0000 http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/09/17/diada-a-gracia-ii/#comment-2821 Carles, si us plau que el grup es diu “Grupo Parlamentario de Esquerra Republicana-Izquierda Unida-Iniciativa per Catalunya Verds”, i està format per 5 membres: Canet Coma, Francesc, ERC Girona; Herrera Torres, Joan, IU-ICV, Barcelona; Llamazares Trigo, Gaspar, IU, Madrid; Ridao i Martín, Joan, ERC, Barcelona; Tardà i Coma, Joan, ERC, Barcelona, si més no és el que diu la web del Congreso. Sobre la resta del comentari crec que no calen comentaris.
Salut,

]]>
Per: Carlesmany http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/09/17/diada-a-gracia-ii/#comment-2820 Wed, 24 Sep 2008 06:03:05 +0000 http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/09/17/diada-a-gracia-ii/#comment-2820 Joan, respecte al tema del grup al “Congreso”, es merament un formalisme per poder constituir grup i poder disposar de mes temps a la cambra i de la facilitat de us d’algunes instal.lacions, cosa que si vas sol no es possible, t’has oblidat afegir que també pertany aquest grup el BNG. No es van incorporar al grup mixt com havíem fet en altres ocasions donat el el pa que si dona : Coalicion Canaria, Na Bai y UPyD. com a mínim el nostre grup es de esquerres. No cal tergiversar ni fer interpretacions de una situació que esta a les hemeroteques i que per cert es va oposar el PP a la seva formació, cal explicar-ho tot no nomes el que interessa, a vegades es pitjor una veritat a mitges que una mentida. Salut i Independència!

]]>
Per: Joan http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/09/17/diada-a-gracia-ii/#comment-2819 Mon, 22 Sep 2008 22:04:52 +0000 http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/09/17/diada-a-gracia-ii/#comment-2819 Així d’entrada:
No m’he sentit,en cap moment, desacreditat.
No soc concient d’haver-te desautoritat, quan i en què, com a persona he intentat respectar-te el mateix que has fet tu, com a polític t’he dit el que penso que és la realitat.
Una cosa éstà clara, les competències que no estan assignades a cap òrgan corresponen a l’alcalde, perdona que tu digui però no entenc com no ho saps, de veritat i tu dic no com a persona si no com a càrrec.
Un districte no és una EMD, estàs a BCN i a la seu règim especial.
No conec el cas de Vilafranca.
Dir una cosa és la política municipal (poses a dos partits de volta i mitja) i una altra és l’autonòmica o l’estatal, i allà comparteixes amb ells no sols la taula sino també plat estàs transmetent la idea de que que estcui veient real de que en política tot si val i d’això la gent estem farts.
Quan vulgui parlem de les veritables raons del per què esteu a la semi-oposició a l’Ajuntament de BCN i a la vostra actitud en el districte de Gràcia estàs segur que una cosa i l’altra responen a raons polítiques i no personals ?

Salut,

]]>
Per: Àlex http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/09/17/diada-a-gracia-ii/#comment-2818 Mon, 22 Sep 2008 21:25:16 +0000 http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/09/17/diada-a-gracia-ii/#comment-2818 Joan, que amb un cop ja està escrit, 😉

El que et volia dir és que les referències que tu deies entenc que feien referència a la bandera de Gràcia, del municipi i en cap cas sobre quines banderes hi havien d’onejar.

Jo no provo de desacreditar-te, de veritat, per tant sí que et puc demanar de bon rollo, com sempre es fa en aquest bloc que no et dediquis a desautoritzar, perquè llavors entenc que s’acaba el debat. Al menys per part meva.

Perquè pots fer trampes amb el que he dit, però per sort està escrit, no és un debat a la ràdio, el que jo plantejo és que aquests articles parlen dels símbols del municipi. I vaig més enllà quan dic que el rang estrany que tenen els districtes no està prou reconegut, tot i que sí ho estan les entitats municipals descentralitzades, com ara Valldoreix.

Certament, fa anys que no condueixo, però això és un altre debat, 🙂

El que estic buscant i t’emplaçava és a cercar les competències dels diferents actors. És a dir, quan governava Esquerra es deia que el Regidor no tenia competències sobre la bandera, bla bla bla. Per tant, no queda clar, entenc, qui té la competència. És la diferència entre reglaments molt ajustats, que diuen el que es pot fer però no el que no es pot fer, de manera que si en algun cas no s’ha dit de qui és la competència, queda buit.

Però bé, em sembla que a tu el que t’interessa és parlar del tripartit. Parlem-ne.

Per mi no hi ha cap contradicció entre el tripartit a Catalunya i la situació de Barcelona, atès que estem parlant de política municipal. És cert, sens dubte, que estem parlant de la capital, però ens faríem creus de la casuística municipal que hi ha en municipis de més de 10.000 habitants.

Per molt important que sigui Gràcia, ;-), sóc plenament conscient que no fa trontollar governs a la Plaça Sant Jaume, de veritat.

Si no m’equivoco, actualment en Montilla ja no forma part de l’Executiva del PSOE. Però no estic aquí per defensar un membre del PSC-PSOE (tot i que ho faré si s’ataca el President de la Generalitat, com feia amb en Pujol).

Si creus que s’ha erosionat la relació amb el PSC-PSOE de Gràcia, ja et dic jo que sí, i tant. Ara bé, erosiona això algun cosa més amunt? sóc prou modest i tu prou llest per saber que no.

El que no entenc és que diguis que es desprestigia la política. No hi estic d’acord. O entenem l’autonomia municipal o dissolem els municipis, no?

Pots estar d’acord amb els fets o no, però es pot creure que per avançar en el teu projecte, a Catalunya fas un tripartit i a Barcelona et quedes a l’oposició. Són lectures diferents, com quan CiU va passar de donar suport al PSOE per donar-lo al PP. Perquè compte, jo no critico que fes el canvi si creia que era millor, el que critico és que ho fes amb el PP, no sé si m’explico.

L’alternança en dos eixos com tenim al país (Social i nacional) es molt diferent d’Espanya, on IU sempre donarà suport al PSOE.

En un sistema com el català ens hem d’acostumar a que juguen factors diferents, i no crec que es desprestigiï la política, el problema seria si els que estan en un lloc no volguessin avançar cap a la independència i els altres sí, però per sort no és el cas.

Perquè parlem de Gràcia, però què opines de Vilafranca? No és molt pitjor allà, amb resolució de plenari, etc. Amb els fets entenc que no queda tocat el PSC, sinó l’alcalde de Vilafranca.

Doncs és això el que expressava en el meu article…

]]>
Per: Joan http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/09/17/diada-a-gracia-ii/#comment-2817 Mon, 22 Sep 2008 20:51:49 +0000 http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/09/17/diada-a-gracia-ii/#comment-2817 Suposo que quan et refereixes a la simbologia davant les festes no fas referència ni a la senyera ni a la festa nacional de Catalunya, si no que fas referència a les dels diferents barris, a les de Barcelona, a les de tots sants etc. etc.
Si un conseller de districte i portaveu municipal d’un partit polític diu que no sap quina és la relació entre la Llei municipal de Catalunya i el Districte de Gràcia aquest partit polític té un problema molt seriós té al capdavant de la política al districte a una persona que no te ni idea de quines són les normes que regulen la seva activitat, és a dir es té com a conductor a una persona sense carnet i ho pitjor d’aquests conductors no és que acostumen a acabar malament eñ problema és que fan sovint causaen greus perjudicis a altres persones.
Continuo buscant la única competència de la Junta de Portaveus d’un Districte és fixa l’ordre del dia, qualsevol altre acord que prengui serà nul és a dir no produirà cap efecte.
Sobre Gràcia i el tripartit tu et dediques a Gràcia com a conseller de districte i portaveu municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya i per tant tot el que fas i tot el que dius vincula a d’Esquerra Republicana de Catalunya i al inrevés tot el que fa i tot el que diu Esquerra Republicana de Catalunya et vincula a tu, i especialment com a cap visible d’ERC a la Junta Municipal del Districte de Gràcia i que jo sàpiga a data d’avui Gràcia és Catalunya i el feu d’ERC a l’àrea metropolitana de Barcelona.
Si , si que vull m’expliquis aquesta metamorfosi de que a un lloc es fa seguidisme de Madrid a l’altra no teniu cap problema en posar a un membre de la executiva del PSOE com a president de la Generalitat.
Evidentment la bandera s’ha penjat allà on qui tenia competència per fer-ho ho ha fet o qui tenia competència per deixat fer ha deixat.
Pel que dius sembla ser que l’actitud del PP no va ser premeditada i per tant no hi ha parany, però una cosa està molt clara el PP s’està fregant les mans amb la vostra reacció i sobretot per l’absurd dels vostres arguments. Esteu erosionant (espero que ara no surtis negant allò que és evident) la relació entre les forces del tripartit i desprestigiant la política (el que aquí es negre allà es blanc).
Salut,

]]>
Per: Joan http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/09/17/diada-a-gracia-ii/#comment-2816 Mon, 22 Sep 2008 20:51:13 +0000 http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/09/17/diada-a-gracia-ii/#comment-2816 Suposo que quan et refereixes a la simbologia davant les festes no fas referència ni a la senyera ni a la festa nacional de Catalunya, si no que fas referència a les dels diferents barris, a les de Barcelona, a les de tots sants etc. etc.
Si un conseller de districte i portaveu municipal d’un partit polític diu que no sap quina és la relació entre la Llei municipal de Catalunya i el Districte de Gràcia aquest partit polític té un problema molt seriós té al capdavant de la política al districte a una persona que no te ni idea de quines són les normes que regulen la seva activitat, és a dir es té com a conductor a una persona sense carnet i ho pitjor d’aquests conductors no és que acostumen a acabar malament eñ problema és que fan sovint causaen greus perjudicis a altres persones.
Continuo buscant la única competència de la Junta de Portaveus d’un Districte és fixa l’ordre del dia, qualsevol altre acord que prengui serà nul és a dir no produirà cap efecte.
Sobre Gràcia i el tripartit tu et dediques a Gràcia com a conseller de districte i portaveu municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya i per tant tot el que fas i tot el que dius vincula a d’Esquerra Republicana de Catalunya i al inrevés tot el que fa i tot el que diu Esquerra Republicana de Catalunya et vincula a tu, i especialment com a cap visible d’ERC a la Junta Municipal del Districte de Gràcia i que jo sàpiga a data d’avui Gràcia és Catalunya i el feu d’ERC a l’àrea metropolitana de Barcelona.
Si , si que vull m’expliquis aquesta metamorfosi de que a un lloc es fa seguidisme de Madrid a l’altra no teniu cap problema en posar a un membre de la executiva del PSOE com a president de la Generalitat.
Evidentment la bandera s’ha penjat allà on qui tenia competència per fer-ho ho ha fet o qui tenia competència per deixat fer ha deixat.
Pel que dius sembla ser que l’actitud del PP no va ser premeditada i per tant no hi ha parany, però una cosa està molt clara el PP s’està fregant les mans amb la vostra reacció i sobretot per l’absurd dels vostres arguments. Esteu erosionant (espero que ara no surtis negant allò que és evident) la relació entre les forces del tripartit i desprestigiant la política (el que aquí es negre allà es blanc).
Salut,

]]>
Per: Joan http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/09/17/diada-a-gracia-ii/#comment-2815 Mon, 22 Sep 2008 20:50:55 +0000 http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/09/17/diada-a-gracia-ii/#comment-2815 Suposo que quan et refereixes a la simbologia davant les festes no fas referència ni a la senyera ni a la festa nacional de Catalunya, si no que fas referència a les dels diferents barris, a les de Barcelona, a les de tots sants etc. etc.
Si un conseller de districte i portaveu municipal d’un partit polític diu que no sap quina és la relació entre la Llei municipal de Catalunya i el Districte de Gràcia aquest partit polític té un problema molt seriós té al capdavant de la política al districte a una persona que no te ni idea de quines són les normes que regulen la seva activitat, és a dir es té com a conductor a una persona sense carnet i ho pitjor d’aquests conductors no és que acostumen a acabar malament eñ problema és que fan sovint causaen greus perjudicis a altres persones.
Continuo buscant la única competència de la Junta de Portaveus d’un Districte és fixa l’ordre del dia, qualsevol altre acord que prengui serà nul és a dir no produirà cap efecte.
Sobre Gràcia i el tripartit tu et dediques a Gràcia com a conseller de districte i portaveu municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya i per tant tot el que fas i tot el que dius vincula a d’Esquerra Republicana de Catalunya i al inrevés tot el que fa i tot el que diu Esquerra Republicana de Catalunya et vincula a tu, i especialment com a cap visible d’ERC a la Junta Municipal del Districte de Gràcia i que jo sàpiga a data d’avui Gràcia és Catalunya i el feu d’ERC a l’àrea metropolitana de Barcelona.
Si , si que vull m’expliquis aquesta metamorfosi de que a un lloc es fa seguidisme de Madrid a l’altra no teniu cap problema en posar a un membre de la executiva del PSOE com a president de la Generalitat.
Evidentment la bandera s’ha penjat allà on qui tenia competència per fer-ho ho ha fet o qui tenia competència per deixat fer ha deixat.
Pel que dius sembla ser que l’actitud del PP no va ser premeditada i per tant no hi ha parany, però una cosa està molt clara el PP s’està fregant les amb la vostra reacció i sobretot per l’absurd dels vostres arguments. Esteu erosionant (espero que ara no surtis negant allò que és evident) la relació entre les forces del tripartit i desprestigiant la política (el que aquí es negre allà es blanc).
Salut,

]]>
Per: Àlex http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/09/17/diada-a-gracia-ii/#comment-2814 Sun, 21 Sep 2008 21:19:30 +0000 http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2008/09/17/diada-a-gracia-ii/#comment-2814 Joan,

quan dic preparat, volia dir, evidentment, que t’has preparat la resposta, no és el típic comentari de m’ho acabo de llegir i comento. No passa res, m’està bé.

Em parles de l’article 38. Si no m’equivoco, diu:
38.1 Per a aprovar o modificar l’escut o la bandera s’ha de seguir un procediment anàleg a l’establert per al canvi de nom dels municipis.
38.2 La intervenció del Govern de la Generalitat només es pot produir quan l’escut o la bandera són susceptibles d’ésser confosos amb els d’un altre municipi o quan no es compleixen els requisits establerts en els articles 36 i 37.

Si mirem els article 36 i 37,
36.1 Les corporacions locals poden dotar-se d’un escut o d’un emblema com a distintiu.
36.2 Els elements de l’escut s’han de fonamentar en fets històrics o geogràfics, en característiques pròpies de la corporació o en el seu propi nom. En qualsevol cas, han de respectar les normes de l’heràldica.
37.1 Els municipis poden dotar-se d’una bandera municipal. La bandera deriva del mateix escut, del qual ha de contenir els elements essencials o el color predominant.
37.2 No es pot emprar la bandera de Catalunya com a fons de la bandera municipal. En queden exceptuats els municipis que per dret històric tenen en el seu escut el de Catalunya com a element essencial.

És a dir, una cosa és els símbols propis dels ens locals i l’altra la simbologia davant de festes. I és més, enlloc parla dels Districte, així que no sé massa que té a veure amb Gràcia. Continua buscant, m’interessa aquest debat.

Per sort, jo parlo i em dedico a Gràcia, del que puc respondre. Si vols parlem del tripartit a Catalunya, però crec que seria confondre política municipal i nacional. Però això ja és un altre debat, entenc.

Si hi ha hagut polèmica no és per la presència de la bandera, en molts municipis del país s’han penjat sense problema.

Entenc que el PP no deuria estar content quan va demanar que es repetís la Junta, pel que entenc que no fou una decisió ajustada. Segurament pensaven que es tombaria la proposta.

Si parles de Gràcia, aquí no hi ha tripartit pel que no es veu una crisi, són, podem dir, aquells moments en els quals es veu que tots som partits diferents, encara que puguem ser, i seré generós en els adjectius, d’esquerres.

Encara no entenc el parany. Si hi hagués tripartit a Gràcia ho entendria. Però recordo que el govern municipal està en minoria. Si això no fa, que no fa, entrar en crisi el tripartit a Catalunya (que altres problemes té més importants), llavors el que volia aconseguir, segons tu, el PP no sé que és.

Seguim, si vols, és interessant.

]]>