Comentaris a: Idees polítiques d’inici de curs http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2010/09/17/idees-politiques-dinici-de-curs/ Wed, 30 Sep 2015 16:27:13 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.6.1 Per: Àlex López http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2010/09/17/idees-politiques-dinici-de-curs/#comment-3084 Sat, 18 Sep 2010 07:14:11 +0000 http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/?p=487#comment-3084 Francesc,
coincideixo en el que exposes. El nostre paper és i ha de ser esdevenir l’Esquerra Nacional que des de les esquerres superi el marc actual.

Per a això, cal que sapiguem explicar que no només som independentistes, que tenim propostes per la crisi i que la nostra presència a tot el territori pondera els punts de vista urbà i de comarques, de la ciutat i del camp.

Quant a la posició d’esquerres, certament convivim des de socialistes més purs fins a socialdemòcrates. En un moment com l’actual on aquestes etiquetes semblen superades, cal un debat, posterior a les eleccions, sobre com es sobreviu sent d’esquerres en un sistema que no t’ajuda. No em puc resignar a paliar els efectes del sistema actual com sembla que només es permetin als governs.

També hi ha una crisi, crec, de l’eix dreta-esquerra que hem de saber solucionar, perquè sinó a la gent tant li fa votar partits de dretes com d’esquerres. I no és noméss un debat de seguretat, també hi ha altres paràmetres que es veuen afectats, la gestió de l’espai públic, la mobilitat, i el pes de l’Administració.

Quan hi ha crisi, sembla que tothom vol ser liberal, i crec que hauria de ser a la inversa, doncs el matalàs d’aixopluc només te’l dóna una visió social de lluita contra les injústicies.

Sóc conscient que tampoc he dit massa, però forma part d’una reflexió constant que ens ha de continuar acompanyant.

]]>
Per: Francesc http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/2010/09/17/idees-politiques-dinici-de-curs/#comment-3083 Fri, 17 Sep 2010 14:15:08 +0000 http://blocs.gracianet.cat/monolegs_politicofestius/?p=487#comment-3083 Vaig per endavant que comparteixo gran part de la descripció que fas.
Arribats aquí, tu mateix ho dius, estic ben d’acord que situats en un punt on la independència ja no és una proposta exclusiva vostra i, és més, d’altres potser la defensen amb més força -que no vol dir de manera més intel·ligent-, és l’hora d’Esquerra d’explicar-nos el seu projecte de país des d’un punt de vista ideològic.
Sempre he defensat que ser nacionalista, ser independentista, no és una ideologia. Les ideologies són una altra cosa. Ara ens toca veure la ideologia darrera Esquerra. Podeu, donada la competència per la vostra esquerra, convertir-vos en el partit socialdemòcrata català? Crec que hi ha molt espai en aquest sentit donada la fugida del PSC cap a posicions menys centrades en el camp nacional i l’experiència de govern que fa que els maniqueismes, els maximalismes, puguin quedar en un segon terme….

]]>