header image

L’Escola… Pública, Gràcies!! VAGA 19 de març

Posted by: reies | febrer 18, 2009 | 2 Comments |

El proper dia 19 de març, hi ha una vaga convocada, si, una altra vaga de mestres, i amb aquesta ja en són 3.

Els mestres i les mestres no fem vaga perqué millorin les nostres condicions laborals, ni per tenir més vacances, ni perqué el senyor Maragall vulgui modificar el calendari.

Fem vaga perqué amb aquesta llei està en perill, un servei públic de qualitat. Què, si com es diu, i anuncien informes i desinformes ja té poca qualitat, el que pot venir ja no vull ni imaginar-ho.

La primera mesura de la llei està per ser aprovada abans que la pròpia llei; 4 hores de treball més. Això és un Expedient de regulació de personal. Amb aquesta mesura moltes companyes i companys poden anar al carrer, omplint així les llistes de l’atur. I no només això, ja que això evidentment farà reduir les plantilles, amb el qual els més perjudicats seran com sempre els alumnes.

La sisena hora que  a primària ja era una mesura que molts professionals hem titllat “d’antipedagògica”; ja va donar molta divisió dins els claustres; cansament dels i les alumnes a les darreres hores.

Quatre hores més poden significar 300 euros més per algunes però un sou menys per a d’altres; significa això més divisió als claustres. També més cansament en els i les mestres; 27 hores lectives amb nens i nenes a primària no és qualsevol cosa; i el cansament el tornaran a pagar la qualitat i els i les alumnes.

Potser té bones coses aquesta llei, però no aporta cap canvi pedagògic que pugui fer millorar la qualitat educativa.

Estic totalment d’acord que calen molts i molts canvis a l’escola, , però aquests van dirigits a repensar un model obsolet d’escola i no pas a canviar els models econòmics o els aspectes laborals de les persones que dia a dia, cadacuna amb les seves forces i a la seva manera treballen per l’educació d’aquest país, per les persones que ben aviat seran el futur de la nostra societat.

És per això que m’agradaria que aquesta vaga no fos dels i les mestres, aquesta vaga hauria de ser de tots i totes les que no volem veure retallats els serveis públics. Només així, conservant-los podrem seure i somniar una pública diferent!!!

under: General

Responses -

He trobat aquest blog en posar “Martinet” al google. Aquest cap de setmana he anat a visitar el centre i el que jo m’imaginava no és ni l’ombra del que vaig veure. Encara ho he de pair. Et faig directament una pregunta “sonda”. Coneixes professionals de l’educació que vulguin començar un projecte d’aquestes característiques a la SEgarra? Els professionals que avogueu per un ensenyament així, teniu alguna associació? Algun forum? Algun punt de trobada? Moltes gràcies.

m’agradaria respondre’t personalment pero no he trobat la teva adreça, així que et deixo la resposta aquí per si ho tornessis a mirar.

Hi ha una associació, la XELL (Xarxa d’educació lliure) a on trobaràs projectes i persones que volen enfocar l’educació des d’altres punts de vista que l’establert.

crec que a google trobaràs la pàgina sense problemes.

Qualsevol cosa em pots escriure; reies@gracianet.org

Leave a response -

Your response:

Categories

Aneu a la barra d'eines