Avui he estat de sort. I ja en van tres

Fa tres estius de vacances a Roma el conserge de l’hotel on estava em va dir que vigilés amb els carteristes que feien l’agost amb els turistes. Quan li vaig dir que era de Barcelona va deixar de patir per mi que ja sabia el que era. En aquell moment no havia tingut l’experiència en primera persona.

Avui encara puc dir que estic de sort. Per tercer cop des del mes de setembre m’han intentat fotre ma a la cartera sense èxit.

Els tres cops al mateix lloc: Linia 3 Estació Liceu Direcció Gràcia-Trinitat Nova

Els tres cops un grup de tres persones: Els dos primers masculins, avui tots tres femenins.

Els tres cops identificaria la llengua com de l’est, però no em feu dir de quin país. Ni ganes. No penso caure en la generalització fruit del ressentiment.

Els tres cops aparença d’allò més normal. Fins i tot s’han ofès quan quan he descobert les seves intencions La noia d’avui anava vestda de negre  duia una caçadora amb lluentons amagant-se el braç; cabell destenyit, seria blanc oxigenat? Le altres dues colors marrons, que no destacaven gens.

Els tres cops amb el mateix sistema. Apropant-se molt a mi en el moment de pujar sense haver-hi necessitat. Dos bloquejant els meus moviments i la tercera fotent-me ma la butxaca del davant. com que no soc com la de l’acudit no diré que creia que duia “bones intencions.

A diferents hores. Avui a quarts de sis de la tarda. Una hora d’allò més poc habitual per baixar o tornar del centre.

Els tres cops sense èxit. encara tinc la meva cartera, just la que em vaig comprar a finals d’estiu. No se quan de temps durarà la meva sort. Un dia deixaré de reaccionar i em quedaré sense cartera, sense fotos, sense targes de diferents supermercats i superficies. Sense calers no me’n quedaré. tinc el costum de dur el mínim imprescindible.

Avui he estat de sort. I ja en van tres.



3 Responses to “Avui he estat de sort. I ja en van tres”

  1. Solen estar a les hores punta i en llocs on hi hagi turistes.
    Liceu, Catalunya, Plaça Espanya, Sagrada Familia, Port Olimpic.
    Les lineas més freqüents son la 3, la 5 i el 24. Que jo hagi experimentat.
    No hi ha un tipus classic, ni una nacionalitat especialment indicada.
    Les pujades i baixades del metro, autobús, aglomeracions, etc.
    A la familia tenim una experiencia de fotre una bosa en un restaurant, dintre i no estaba ple del tot i eran en un racó. ¿Com ho van fer? Ni idea. Però ara vigilem molt més arreu.

  2. Ara és divertit veure les xiquetes rumaneses, que han canviat de
    tàctica. Degut a què els nacionals ja les tenim calades, ara van
    disfressades de turistes, amb motxilleta i gorra.
    Nosaltres les reconeixem amb un cop d’ull però els “guiris”
    incauts no…al loro doncs! 🙂

  3. […] (a toro passat és quan te n’adones de tot) li han fotut la cartera a un turista confiat. La tècnica no era nova, de fet jo estava pendent d’un altre noi que ha resultat ser un del tot innocent pare de […]

Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines