Comentaris a: Braus no però transgènics si? Per què? http://blocs.gracianet.cat/un_petit_raco_de_mon/2010/07/28/braus-no-pero-transgenics-si-per-que/ Veure el mon des d'un petit racó dóna un punt de vista diferent, alternatiu, des de dins però amb una perspectiva casi des de fora. Feia temps que no la tenia aquesta perspectiva. Estava massa dins, o massa fora. És el que te estar en un petit racó, tot es veu amb més tranquilitat. Thu, 09 May 2013 08:36:46 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.6.1 Per: 1D100 http://blocs.gracianet.cat/un_petit_raco_de_mon/2010/07/28/braus-no-pero-transgenics-si-per-que/comment-page-1/#comment-86 Sat, 31 Jul 2010 20:27:57 +0000 http://blocs.gracianet.cat/un_petit_raco_de_mon/?p=80#comment-86 Gràcies per l’ampliació del meus coneixements ( és sinceritat, no ironia tot i que ho pugui semblar)

Precisament a això em volia referir. Jo no tinc clar si els transgènics són bons o dolents per se, com tot, segur que en tenen de bo i de dolent. Quan els polítics van decidir tombar la proposta, però, van decidir evitar el debat, tancar l’espai de reflexió al més alt nivell per a que tots poguéssim aprendre’n més i conèixer les dues visions per tal de formar-nos una opinió amb arguments reals, fonamentats i no amb els tendenciosos i manipulats que sovint fan servir els bàndols oposats per aconseguir seguidors entre els ignorants.

]]>
Per: cani http://blocs.gracianet.cat/un_petit_raco_de_mon/2010/07/28/braus-no-pero-transgenics-si-per-que/comment-page-1/#comment-85 Fri, 30 Jul 2010 18:41:59 +0000 http://blocs.gracianet.cat/un_petit_raco_de_mon/?p=80#comment-85 Els braus és una cosa tangible, real i certa. Moren a la plaça després de un ritual que per alguns es “art”, per altres “tradició”, per altres “crueltat”, etc. Poca cosa cientifica fa falta per veure un animal ensangonat i moribund.
Els trangènics son altra cosa. Avui menjem pebrots molsuts i amb una carn mollar, que no semblen res a l’original pebrot de dos centímetres, picant i que va ser el primigeni. Evolució? No, ha estat fruit d’un tractament de selecció, una selecció d’uns gens i no uns altres. I ens agraden.
Altres vegetals han tingut aquest “tractament” en un periode més curt de temps gràcies a la biotecnología. El que passa és que ha estat tan ràpid que ara diem que no pot ser. En alguns casos l’encertarem i en la majoria ens equivocarem.
Els trangènics no son ni bons ni dolents. Tenen coses dolentes? Si, la principal que siguin patentats i només els comercialitzin quatre marques. La resta no és tan dolenta.
I l’evolució de la ciencia també ha tingut els seus clars i obscurs.
Quanta gent mora a causa de l’automóvil i a causa dels transgénics? I no renunciiem a l’automóvil i molta gent pot menjar gràcies a una part dels transgénics.

]]>