Com configurar el correu de GràciaNet

16:07 in Ajudes by GràciaNet

El correu que us oferim a GràciaNet és un correu estàndard, però que té dues formes d’accedir-hi:

  1. A través de la web
  2. Mitjançant un programa de correu electrònic

Accés via web

Per accedir al vostre correu només cal que us dirigiu a http://correuweb.gracianet.cat i empreu el formulari amb el vostre correu i la contrasenya, i automàticament entrareu al correu de GràciaNet.

Accés a través d’un programa de correu electrònic

El mètode més senzill per configurar un client de correu és emprant el protocol IMAP. Aquí us ensenyarem com fer-ho amb el Mozilla Thunderbird, que és el client de correu lliure més extès. Si encara no el teniu, us el podeu descarregar des d’aquí: http://www.mozillamessaging.com/ca/thunderbird/

Amb versió 3.0 el programa es configura pràcticament sol quan introduïm l’adreça de correu i la contrasenya. Per fer-ho, anirem a “Eines” -> “Paràmetres dels comptes” -> “Accions dels comptes”-> Afegeix un compte de correu“. En la pantalla que ens apareix a continuació hi indicarem el nostre nom, el nostre mail i la contrasenya:

A continuació veurem que el sistema ens ha proposat aquesta configuració:

En aquest moment, cal que fem clic al botó d’Edita que hi ha a mitja pantalla, al costat dret del Nom d’Usuari. Aquest nom d’usuari ha de ser el mateix que el nom del correu electrònic.

Un cop modificat, fem clic a Crea el compte. Ens sortirà una pàgina d’avís, on hem de fer clic a la frase “Comprenc els riscs” de la part inferior esquerra i després clicar a “Crea el compte“.

En cas que el procés no funcioni correctament aquestes són les dades que potser us faran falta:

  • Servidor de correu: correu.gracianet.org
  • Port IMAP: 143
  • Servidor SMTP: correu.gracianet.org
  • Usuari: us el proporciona Gràcianet

Filtre anti-spam

GràciaNet disposa d’un filtre anti-spam que automàticament separa tots els correus que considera abusius i els deposita a la carpeta Correu Brossa, o Spam. En cas que el servidor s’hagi equivocat, podreu accedir a aquest correu durant 30 dies, passats els quals s’eliminarà automàticament del servidor.

I si s’equivoca?

Cal tenir present que el filtre no és perfecte, i pot considerar correu brossa algun element que sigui legítim. Però això es pot corregir, ja que li podem explicar al servidor quin són els errors que ha fet. Per a això, només cal crear una carpeta nova anomenada HAM (així, en majúscules!)i copiar-hi allí els correus que el sistema hagi considerat brossa sense ser-ho. Mica a mica, el servidor anirà aprenent dels seus errors i es farà més precís en les seves apreciacions.

Sense comentaris »