Agua

abril 1st, 2008

Hola. a todos.

Una vez más me dirijo a vosotros para pediros vuestra opinión.esta vez me gustaria que me dijeraís si habeís tomado medidas en vuestras casas para reducir el consumo de agua, y cuales son.

¿Estaís de acuerdo en que el agua es de todos y que se tiene que repartir?

¿Nos tienen que traspasar agua del Segre?

¿Os parece bién las multas que han dispuesto ?

¿Hablan de subir el precio del agua os parece una buena medida?

 Visto lo visto o reducimos todos el gasto, o salimos en procesión para rogar no sé a que Santo para que nos mande la lluvia.

 

 


34 Responses to “Agua”

  1. albert on abril 1, 2008 9:59 am

    hace meses que saben que existe este problema y ahora salen con soluciones de emergencia…

    daba miedo hablar del tema en campaña electoral?

    son unos gilipollas (así, hablando en plata), porque no pueden jugar a mover ríos… los dioses no existen…

    me parece patético

    y més aún que salga el señor conseller y deje ir una memez del calíbre de que alguien debería inventar un mote para definirlo porque no es un trasvase… patético…

  2. greips on abril 1, 2008 1:53 pm

    d’aigua en sobra… no em sembla haver llegit enlloc que Font Vella o Aigues de Viladrau hagin hagut de tancar.

    Oi?

  3. albert on abril 1, 2008 2:08 pm

    no… però aquí hi ha un altre tema… Font Vella i Viladrau (més totes les altres marques) segur que suposen un % baixíssim del total d’aigua que es consumeix…

    no?

    ai… vaig a buscar informació… si trobo algo ho penjo!

  4. albert on abril 1, 2008 3:23 pm

    de moment poso això que és molt interessant…

    http://ecoauditories.ecologistes.net/educacio/aigua/info/info02.pdf

    continuo buscant info sobre les empreses!!

  5. greips on abril 1, 2008 3:25 pm

    @albert,
    mira que he trobat:
    “En 2005, Font Vella y Lanjarón alcanzaron unas ventas conjuntas de 292 millones de euros, un 5% más que en 2005, lo que representa un volumen estimado de 1.275 millones de litros.”
    (http://www.cincodias.com/articulo/empresas/Danone/fusiona/sociedades/Font/Vella/Aguas/Lanjaron/cdscdi/20060509cdscdiemp_32/Tes/)

    si, suposo que és molt poc… però quan es tracta “d’emergències nacionals” qualsevol engruna és ben vista, oi? 😉

    Això sense tenir en compte els 216.000 litres dia que es van estar perdent a Badalona durant 3 anys com a mínim (http://www.eltotdigital.com/des-de-fa-anys-milers-de-litres-d%E2%80%99aigua-es-perden-per-diverses-fuites-a-canyet-i-tiana/)

    Enfi, que sobra aigua i falten gestors eficients. Què hi farem, d’on no n’hi ha no en pot rajar eh? 🙂

  6. albert on abril 1, 2008 5:17 pm

    eps!! bona!! jejeje, de fet també hi ha un greu, MOLT GREU problema, d’aigües de Barcelona… porto un rato buscan-t’ho i no ho trobo, però fa poc vaig llegir que des de fa més de 25 anys, es perd, per culpa del malestat de les canyeries de BCN entre un 15 i un 25 % de l’aigua que hi circula… que tampoc és poc…

    realment això és un problema molt molt gran i, no me’n recordo qui ho va dir (sí… sóc de memòria curta) que la tercera guerra mundial seria per l’aigua i no pel petroli… aiaiaiai…..

    serà qüestió de beure cervesa (o cubates sense gel) i a part del problema de l’aigua potser serem tots més feliços!! jejeje

  7. Sònia on abril 1, 2008 9:59 pm

    Greips, sobrar no en sobra, home! Una altra cosa és que es gestioni malament, que segur que sí, com tantes altres coses.

    I responent a la pregunta de la Cristina sobre si fem coses per estalviar-ne, puc dir que a casa totes les aixetes tenen airejadors; quan obrim la dutxa, amb la primera aigua freda que surt omplim la galleda de fregar o una garrafa per regar les plantes, a banda de lo típic de no deixar que corri l’aigua quan et rentes les dents…

    Però he de reconéixer que amb el que no puc és amb tancar l’aixeta de la dutxa mentre m’ensabono, això sí que no… si digueu-me malbaratadora, però tu, tinc fred 😉

  8. greips on abril 1, 2008 10:42 pm

    @sonia,
    malbaratadora? no dona no! el que és absurd és que us sentiu malament per fer servir uns pocs litres mentre les grans companyies els llencen sense cap mena de pudor, i els que manen els gestionen de forma penosa sense que ningú multi la seva ineptitut manifesta.

    jo diumenge em vaig fotre un bany que em vaig quedar ben a gust i mira tu, ni un remordiment eh? 🙂

    I ok, no sobra aigua, tens raó… però noia, si tota la que es perd a les instal.lacions penoses de les companyies i els ajuntaments (fins fa ben poc l’Ajuntament de bcn regava amb aigua potable… que jo els veia al matí!) ara estariem tranquils. El que algún dia algú haurà de dir és que com més gent som, més consumim. I cada cop som més i cada cop consumim més. O sigui que no és problema de canvi climàtic (quin absurd) sinó d’augment de població.

  9. cani on abril 1, 2008 11:00 pm

    Per a mi, el problema de l’aigua és, com tants d’altres, un problema de previsió i de infraestructures. Previsió perquè l’aigua del subsol no és aprofitada amb un pla racional i com caldria. També s’han fet molta construcció (unifamiliars i sol industrial) sense preveure l’aprofitament que representen tants metres quadrats d’asfalt ni preveure cisternes (com feien els pagesos antigüament en el nostre pais).
    A més de malbaratar-ne molta amb gespes anglosaxones, poc adients pel nostre clima (golf inclós). I no em vinguin a dir que son aigües reciclades…és podrien fer servir per coses més perentories i seria un estalvi.
    Infraestructures que s’han de mantenir. Un manteniment adient evitaria fugues de mils i mils de metres cúbics d’aquest be tan preciat.
    Però tot ja era sabut. Els antics, ja ho feien servir, però ara som més xulos que un set i en sabem tan que ens quedem sense aigüa.
    Sempre es recorda a santa Rita quan ja ni ella pot arreglar-ho.
    Haurem de probar les procesons?

  10. Cristina on abril 1, 2008 11:35 pm

    Hola, Gracias por contestar hace tiempo que en los blocs no hay apenas debates y a mi es lo que más me gusta.

    De todo lo que apuntaís me parece que la única que se lo toma en serio es Sonia, ella ahorra agua y se preocupa de no malgastarla.

    Los demás nos escudamos en lo mal que lo hacen los demás pero esto no hace más que agravar la situación.

    Hace un montón de tiempo que en Barcelona no hay una tormenta de las que de pequeña me daban mucho miedo, relámpagos y truenos, y llovia a cantaros.

    Yo si creo que el clima ha cambiado mucho,yo he vivido en Barcelona varias nevadas,mucha lluvia, tener que llevar impermeables y katiuscas muchos inviernos además de gorros bufandas y tener sabañones del frio que hacia.

    Hoy los titulares de algún periódico me han dado mucha rábia el Avui decia, a Barcelona ni agua.
    !Ojalá llueva!

  11. Foto del perfil de derblaue el auténtico der blaue on abril 2, 2008 5:27 pm

    Yo ahorro poco, pero ahorro. Tenemos aireadores. Intentamos no malgastar, pero sin hacer heroicidades como apagar el agua mientras me enjabono o aprovechar la primera agua de la ducha para regar.

    Lo del agua del Segre es una solución de emergencia si no llueve. Pero no ha de haber trasvases estructurales, ni del Ebro no del Ródano. De hecho, incluso habría que intentar revertir el trasvase del Ter.

    D’una banda, crec que ara mateix els “gestors públics” estan fent coses positives, però tot de cop no es pot fer i estem en una situacó conjuntural greu, agreujada pel que diu en cani, moltes urbanitzacions, i poca previsió i infraestructura, a més de que som molts en molt poc terreny com diu en greips.

    La única crítica que els faig al conseller Baltasar (i no és una crítica menor) és l’obscurantisme -per no dir que han mentit-que han practicat amb el tema del Segre. No mentir no soluciona el problema, però fer-ho et treu legitimitat, com es demostra.

    a greips i albert

    Em sembla molt bé que denuncieu allò que fan malament els gestors públics i les empreses privades. Pero el problema de l’aigua, com tants altres, no és “d’ells” que ens ho han de solucionar, si no de tots. No sempre hem d’esperar que tots ens ho solucionin i eludir la nostra responsabilitat. Volem votar i despotricar. Alguns, prefereixen no votar i despotricar igualment. El que sigui menys “mullar-se”. Mai millor dit.

  12. greips on abril 2, 2008 7:30 pm

    @autentico,
    jo no penso fer el primu i sacrificar-me sabent com sabem que el problema no l’hem ocasionat naltrus. I si, són “ells” qui ho han de solucionar q per això cobren i xupen del pot, oi? 😉

    Que la despesa major d’aigua no ve dels banys que ens podem fer un cop o dos al mes, o de tancar l’aixeta mentre ens ensabonem… cada cop que ho sento em sembla que ens prenen per subnormals. De debò és aquest el problema? O tal com diem tots es tracta d’una pèssima planificació i d’una incapacitat d’afrontar reformes que et faràn perdre popularitat *entre els que tenen diners*? No t’has parat a pensar que si interessa el transvassament més costós és pq potser cal apuntalar les empreses constructores ara que es derrumba el sector de la totxana? Exactament igual que la inversió del TGV pel centre de la ciutat? I que hi ha molts favors que s’han de tornar?

    Què vols q et digui, és molt fàcil dir-li a la població que s’apreti el cinturó mentre tu vas fent la viu-viu sense arreglar res. Es exactament el mateix que el que passa a les carreteres: donar la culpa al conductor i no a l’asfalt.

    per cert, has llegit que en baltasar va pactar amb el psoe no dir res del transvassament fins després de les eleccions? 😉

  13. Foto del perfil de derblaue el auténtico der blaue on abril 2, 2008 8:28 pm

    @ greips

    Respecte a l’últim pràgraf ja ho he deixat clar en el comentari anterior, m’ha decebut molt l’obscurantisme -per no dir mentides- del conseller en aquest tem. Però -permet-me el joc de paraules- això és un tema d’higiene democràtica, no de la dutxa (o bany) diària.

    Del fons de la qüestió. Crec que justament aquest Govern s’ha oposat als transavasaments estructurals tant de l’Ebre com del Roine, per tant, tot això dels favors i demés corrupteles que comentes no veig que sigui aplicable, més aviat al contrari. I em sap greu que qui, justament no ho soluciona tot amb obres faraòniques sigui criticat igual o més que qui sí les proposa. Al final sembla que el que ens agrada és criticar-ho tot.

    I respecte a la responsabilitat individual, bé, cadascú és com és. Jo no sóc un heroi ecològic, ni molt menys, tampoc un “pepito grillo”, que cadascú faci el que cregui. Però sí que crec que la democràcia no hauria de ser només la “subcontractació” de le gestió col·lectiva a qui et faci la millor campanya de marketing (com de fet és) sinó un sistema en què tothom participés de la gestió ública. No em vull posar filosòfic, però si et diré que crec que els ciutadans tenim més poder del que ens pensem, però que preferim eludir la responsabilitat d’excercir-lo, i el tema de l’aigua (o el del reciclatge que tan poc t’agrada ;-)) són camps en els que tenim certa capacitat d’incidència.

  14. Sònia on abril 2, 2008 10:32 pm

    Ese es mi hermano!
    😉

  15. cani on abril 2, 2008 11:27 pm

    Ep, auténtic, això de que tenim poder, ho deixarem per un altre debat. L’aigua és problema de tots i entre tots hem de fer el possible per no malgastar, que no vol dir no tenir la suficient. El problema també ve de que no tenim infraestructures i ara de cop hem de fer l’esforç que no es va preveure en el seu dia. I el números no quadren.
    Ens han ensenyat a tenir-ho tot per a contentar-nos i que deixesim fer. Ara resulta que hem d’obrir els ulls i a més en som responsables. I potser si.
    I així va tot.
    greips, la economia mana. I qui paga mana. I els favors s’han de tornar…especialment als poderosos.

  16. greips on abril 3, 2008 12:37 am

    @autentico,
    saps què passa? que no tinc cotxe, ni aire acondicionat, ni em gotegen les aixetes, gasto poca aigua, no tinc plantes per regar, quan em moc és normalment en transport públic, adoro la Natura i em rebenten les línes elèctriques i els residus que genero són els que m’encolomen (plàstics i papers s’entén). Per això em subleva que m’insinuïn que m’hauria de sacrificar generant menys residus. Però si sóc dels que menys en generen! Si tothom fos com jo (i tu, i molts d’altres) la polució i l’escasseta no serien un problema! No som naltrus qui hem de canviar, són ells! 😉

    i lo dels transvassaments… aquest Govern continúa amb els transvassaments que hi havia abans d’arribar i ara en volen fer un de nou. Si o no? 😉

    Deixa’t estar, al Govern no existeixen les dretes o esquerres sinó els grups de poder. Que tots volen el mateix: beneficis.

  17. Cristina on abril 3, 2008 12:09 pm

    Greips : Tot el que escrius es sempre molt dur, ets un bon critic, m’agrada perque ho raones molt bé.

    Jo sempre he dit que primer s´han d’arreglar les coses de d’alt a baix perquè si nosaltres. estalviem i reciclem 100 i ells perden 3.000 de que serveix.

    La meva fille i el seu company en dirian que nomès s`han perdut 2.900.

    !Son punts de viste!

  18. Cristina on abril 3, 2008 12:20 pm

    Aútentico: Para que todo lo que dices fuera cierto habria que cambiar muchisimo la educación ciudadana, !ojala! se pudiera conseguir y no tener que aguantar a tanto incivico que hay en nuestra sociedad.

    A lo mejor empezando por abajo y con el esfuerzo de muchos también se pueden conseguir éxitos.

    De hecho los póliticos siempre van por detrás de las necesidades de la sociedad, primero se les plantea el problema y luego intenta dar solución.

    !Nada que come siempre tengo un lio enorme!

    Un beso para todos.

  19. luisan on abril 4, 2008 1:18 am

    Bien, como sujeto residente en el área supuestamente agraviada pero con lazos con el área supuestamente agraviadora, me veo en situación de tener que opinar. Y lo haré por puntos:

    a) España es un país gestionado por un ente, el Estado Español en el que los ciudadanos, depositarios de la soberanía, delegan.

    b) En España hay agua, pero resulta que en unos sitios hay más y en otros menos

    c)El agua es del Estado siempre y cuando no medie una concesión sobre un manantial concreto. Incluso si media, esas concesiones se pueden revertir.
    d)El Estado debe disponer de sus recursos para atender a las necesidades de la población.
    e) El agua es un recurso y los recursos están para utilizarse.
    f) El Estado puede disponer de agua
    g) Al disponer del agua, el Estado, que es el ente en quien los ciudadanos delegamos la soberanía, procede legalmente, ya que sus legítimos propietarios que son los ciudadanos han delegado en él para que gestione ese recurso y todos los demás. Las únicas quejas que se pueden formular deben vener por tanto de la constatación de una gestión ineficiente. Planificar un trasvase no es una gestión ineficiente, sino más bien lo contrario.

  20. Cristina on abril 4, 2008 8:25 pm

    Hola Luisán: Tal como lo planteas está muy bién, pero esta competencia no la tendrian que haber traspasado a las aútonomias porque ahora parece que todas se hacen dueñas del agua que pasa por su comunidad.

    Yo no entiendo nada de trasvases ni donde se tienen que hacer, pero si hay agua de los rios antes de que se vaya al mar y después de haber regado toda su comunidad, la sobrante se podria llevar a donde la necesitasen.

    !Digo yo!! Oh no!

  21. Cristina on abril 4, 2008 8:25 pm

    Hola Luisán: Tal como lo planteas está muy bién, pero esta competencia no la tendrian que haber traspasado a las aútonomias porque ahora parece que todas se hacen dueñas del agua que pasa por su comunidad.

    Yo no entiendo nada de trasvases ni donde se tienen que hacer, pero si hay agua de los rios antes de que se vaya al mar y después de haber regado toda su comunidad, la sobrante se podria llevar a donde la necesitasen.

    !Digo yo!! Oh no!

  22. greips on abril 4, 2008 9:00 pm

    @cristina,
    dius que “si hay agua de los rios antes de que se vaya al mar y después de haber regado toda su comunidad, la sobrante se podria llevar a donde la necesitasen.”. Jo no entenc aquesta mania que s’està extenent que l’aigua que va al mar és aigua llençada.
    M’explico.

    L’aigua s’evapora del mar en forma de núvols que es descarrega a la terra que la utilitza i una part molt important torna al mar. Allí es torna a donar el mateix cicle.
    Imagina que l’aigua que s’evapora mai torna al mar. Si això passés, la concentració salina augmentaria i la temperatura per evaporar l’aigua aniria en agument. Cada cop hi hauria menys aigua i més impureses. Els peixos, sensibles als canvis, anirien desapareixent. I l’aigua, cada cop més impura, necessitaria més temperatura per evaporar-se. Al final, ni plouria ni tindriem peixos.

    Això és una exageració, ho sé, però és real. Si no tornem aigua al mar ens quedem sense pluges (sense aigua) i sense animals marins. Sense menjar ni beure, vaja.

    La solució a la sequera passa, al meu entendre, per mantenir com a terres de secà les terres on no plou i com a terres de regadiu les terres on plou. I redistribuir la població en funció dels recursos, al revés del que es fa ara. A part de disminuir la població mundial, clar. 🙂

  23. Cristina on abril 5, 2008 9:33 am

    !Jolin Greips una mica mes i en fás plorar!

    Jo no voldria ser polític haver de decidí eliminar a une part de la població mundial per no tenir aigua.

    Poder les guerres ahuren de ser necesaries per mantindre el ecosistema.

    Sort que jo ja tinc une edat i no ho viuré.

    De moment !Bon cap de setmane !

  24. cani on abril 6, 2008 5:04 pm

    I tornem amb l’aigua.
    L’aigua, fins ara i com altres coses, s’han fet servir a dojo. En altres llocs ja fa segles que es regula. (veure el que van fer els àrabs a Valencia, tribunal de les Aigües inclòs).
    Si partim de la base que fa segles que la gent viu en aquest territori, hauriem de saber que la falta d’aigüa no és una cosa nova. Per això s’ha de preveure d’aprofitar el màxim la que ens cau cada any. I si sobra la farem servir per enfortir la sortida dels rius al mar (ok greips) i tot resultarà millor. Però hem viscut com nou rics, cases individuals a dojo i piscines pel nen i per la nena, gespa com si fosim a l’Europa del nort, camps de golf, grans espais (urbanitzacions, polígons industrials, etc) sense una racional utilització del ciment i cobrint tota la terra d’un aillant que quan plour, aigüa avall sense control.
    Si un senyor gasta molta aigüa, no sol passar res. El fotut és quan son millions els que l’imiten….
    Si, a més, ningú ha cuidat dels canals, tuberies i demés conductes, diposits, pous, acequies, etc. Llavors ja tenim el pastis farcit i servit.
    Ara tot son plors i, com sempre, quatre que estalviarem. El de sempre, vaja, en el païs de la pandareta, els “llestos” i la cultura de l’estraperlo.

  25. Foto del perfil de derblaue el auténtico der blaue on abril 7, 2008 2:50 pm

    Cani, totalment d’acord amb tu.

    Greips, en realitat amb tu també.

    Però jo dic dues coses:

    que canviar aquestes coses els ciutadans podem fer tres coses no incompatibles entre si: criticar, votar a qui creiem que ho resoldrà millor, actuar d’alguna manera que contribueixi a solucionar-ho.

    El fet d’estalviar aigua, no és tan important pel fet de l’aigua que efectivament estalviem, sinó per expressar que realment volem mesures d’estalvi i ús racional de l’aigua i no que ens la portin de cada cop més lluny.

    Una precisió greips. La diferència entre el transvasament del Segre i el de l’Ebre o el del Roine és que no és un transavasament estructural, sinó circumstancial per la sequera i fins que entri en marxa la dessaladora del Llobregat. Per tant, no sé si és la solució més encertada, però la filosofia que la guia és totalment oposada.

  26. engracia on abril 14, 2008 1:10 pm

    yo ahorro mucha agua en invierno solo me lavo la cara y en verano solo los pies,y aun asi pago un monton yo propongo que las personas que gastamos muy poco nos bajaran todas las tasas asi estariamos mas motivados en el ahorro resulta que lo mas barato es el consumo.

  27. Cristina on abril 14, 2008 2:31 pm

    Engracia: A las personas tan limpias como tu no solo les tendrian que bajar todas las tasas, les tendrian que regalar el desodorante y el ambientador para sus casas porque hija ni en verano ni en invierno te lavas “los bajos”.jjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  28. Foto del perfil de derblaue el auténtico der blaue on abril 14, 2008 7:31 pm

    Yo ayer, por ahorrar agua, tiré la de hervir la pasta a la palangana de fregar los platos (con los platos dentro) i con la tempretaura se me petó un vaso. ¡Aún tenrá razón el greips y lo que hago es el primo!

  29. engracia on abril 14, 2008 7:46 pm

    Jajajajajajajja—–que horror a mi que no me regalen nada (. No me reconoceria.)

  30. engracia on abril 14, 2008 7:50 pm

    autentico tu ahorras más que nadie con el gesto de ayer ahorraste la energia del gas bravo,bravo. pronto te pareceras al Jordi.

  31. Sònia on abril 14, 2008 11:39 pm

    Pues yo, eso que intentó hacer el auténtico con el agua de la pasta lo hago casi siempre, pero nunca se me ha roto nada; además, el agua tan calentita va perfecta para limpiar la sartén donde se ha hecho la salsa 😉

    Engracia, lávate!

    jejej

  32. greips on abril 15, 2008 12:25 am

    @sonia i autentico,
    vosaltres el que voleu és enfonsar Gas Natural 😀

  33. Foto del perfil de derblaue el auténtico der blaue on abril 15, 2008 6:10 pm

    Greips, m’has pillat. En realitat sóc un agent infiltrat d’Endesa. 😀

    Sònia, no pongas vasos cuando lo hagas a no ser que quieras un hermoso culo de vaso para decorar. En serio, lo más curioso es que el vaso se rompió dejando por un lado el culo del vaso, y por el otro las paredes formando un cilindro, que, aunque se resquebrajó no se hizo añicos. Ni un trozo se soltó.

    Ahora que lo pienso, si solo bebo el agua que cabe en el culo del vaso ahorraré mucha agua 😀

  34. Sònia on abril 16, 2008 12:42 am

    jajaaj y pasará un poco de sed 😉

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (required)

Email (required)

Lloc web

Speak your mind