Quim Mestre presenta el nou Observatori dels Drets Humans de Barcelona

Vint importants entitats de la ciutat col·laboraran per la configuració de l’Observatori

El regidor de Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona i portaveu del grup d’ICV-EUiA, Quim Mestre, ha presentat l’Informe 0 de l’Observatori de Drets Humans de Barcelona (ODHB). Aquest informe servirà de punt de partida per a l’anàlisi anual que realitzarà aquest organisme, on s’analitzarà l’estat dels drets a la ciutat en relació amb les competències i compromisos del govern municipal.

L’ODHB va començar a gestar-se l’any 2008 per donar compliment al PAM 2007-2011 on s’acordava la creació d’aquest instrument. En aquest sentit, l’Ajuntament, en les qüestions que depenguin del municipi, i en relació a la seva capacitat, donarà resposta a les situacions denunciades i a les propostes i recomanacions incloses en els informes que realitzi l’ODHB.

El mes de juliol de 2010 està previst que l’Observatori elabori un primer informe en el qual s’analitzaran els drets humans a Barcelona i de les condicions de vida i es farà un recull de bones pràctiques per avançar en la defensa i protecció dels drets humans a la ciutat. En aquest sentit, Quim Mestre ha manifestat que la difusió d’iniciatives realitzades pels governs locals o entitats ciutadanes permetrà estimular l’acompliment dels drets humans a Barcelona.

Vint importants entitats de la ciutat, entre les quals s’hi troben Càritas o el Consell de Joventut de Barcelona, col·laboraran per la configuració de l’Observatori.

Leave a Reply