ICV assisteix a la concentració amb motiu del Dia Internacional de Lluita contra la Pobresa

Dolors Camats ha denunciat que els PGE presentats pel PSOE s’allunyen del compromís d’arribar al 0,7% del PIB destinat a cooperació

La portaveu d’ICV al Parlament de Catalunya, Dolors Camats, ha assistit avui a la concentració organitzada per la Confederació Catalana d’ONG per la Pau, Desenvolupament i Drets Humans i la taula del tercer sector per denunciar l’alarmant situació de pobresa que viu el món avui dia. “Actualment 1.020 milions de persones viuen en situació de pobresa, una dada que es veu profundament agreujada per la crisi econòmica”. En aquest sentit, la portaveu ecosocialista ha reclamat al Govern que els PGE presentats finalment s’allunyen molt del compromís a què es va arribar per destinar el 0,7% del PIB a cooperació.

En la seva intervenció, Camats ha ressaltat també la necessitat d’impulsar polítiques socials actives per redistribuir la riquesa a escala global i de l’estat espanyol com un instrument per lluitar con la pobres ai l’exclusió social. “Aquests recursos han de servir per dur a terme polítiques socials que a nivell de l’estat s’haurien de concretar en el desenvolupament de la llei de dependència i en un pla contra l’exclusió social”, ha declarat la portaveu ecosocialista al Parlament de Catalunya.

Finalment, Camats ha denunciat que, a nivell global, l’any 2009 s’han destinat 70 vegades més recursos al rescat bancari que a polítiques de desenvolupament dels països empobrits.

Leave a Reply