GràciaNet

GràciaNet és un projecte associatiu sense ànim de lucre nascut a la Vila de Gràcia que té com a objectius principals estendre i difondre les noves tecnologies i la Internet en el territori de la Vila de Gràcia i d’altra banda intentar preservar la xarxa de possibles injerències del poder polític, empresarial o mediàtic per tal que continuï essent un gran fòrum lliure de censures i controls.

GràciaNet neix al voltant de gent de quatre associacions de la Vila de Gràcia: La Diabòlica de Gràcia, Castellers de la Vila de Gràcia, Gràcia TV il lAteneu Popular Soroll! El treball de GràciaNet es manifesta (de moment) en la creació i manteniment de la Web de la Vila de Gràcia, amb la que es pretén que tots els àmbits de la Vila hi siguin presents.

I inaugurem aquesta Web en una data no escollida a l’atzar: el centenari de l’annexió de la Vila de Gràcia a Barcelona. En una decisió contrària a la manifestada democràticament pel consistori de la Vila, Barcelona s’annexionà el nostre territori i el d’altres pobles del pla de Barcelona. I cent anys després reivindiquem l’esperit de la Gràcia independent del 1870, la de la “revolta de les quintes”, de La Campana de Gràcia o l’Esquella de la Torratxa com el de la Gràcia llibertària dels anys 30, la que sortí al carrer per defensar la República contra l’aixecament feixista.

GràciaNet és un projecte obert a tothom i en el qual tot aquell que ho vulgui hi pot participar aportant-hi el seu granet de sorra. Quants més siguem podrem mantenir un major nombre de seccions i informar més fidelment de la realitat de la nostra Vila. A què esperes?

20 d’abril de 1997, acta fundacional

Aneu a la barra d'eines