header image
 

Leqtor, la primera gran experiència catalana d’ebook

Aquest dijous 3 de desembre ha nascut l’experiència de #paperdigital més important de Catalunya. Leqtor.com, és la primera expriència de lectura digital integral al nostre país. Leqtor és un nou dispositiu, amb tecnología puntera E-ink, amb una capacitat de més de 1000 llibres i amb una batería amb una autonomia de més de 8.000 pàgines seguides. Els primers dispositius Leqtor estan a partir d’avui a tots els centres Abacus de Catalunya i el País Valencià, a un preu de 199 euros fins que s’esgotin les existències.

Leqtor, però no només és el dispositiu. També és la llibreria digital de la nova plataforma de distribució d’e-books, 36L, que ofereix novetats editorials als mercats català, espanyol i llatinoamericà. Els accionistes de 36L són els grups editorials Cultura03 (Ara Llibres) i Vicens Vives, la cooperativa Abacus. També Ferran Soriano, Jordi Viñas i Gustau Navarro.

Dispositiu-plataforma és un binomi a l’alçada d’Amazon-Kindle. Tot i que aquesta no és la primera experiència d’ebooks al nostre país, sí que és la més agosarada i completa. A més a més, significa un gran pacte de sector empresarial entre editorials ja que en el projecte també hi ha les obres d’Edicions 62 i RBA, per exemple, a més a més, dels productes de les empreses ressenyades a 36L.

El conseller delegat d’Ara Llibres, Ernest Folch. afirma que el preu del llibre digital, el marcava l’editor, i que, de mitjana, era un 35% més barat que no pas el llibre de paper. De moment, la descàrrega més barata serà de set euros i la més cara quinze. Un gran pas per a la consolidació del #paperdigital i, obviament, per a l’edició en català.

[+] FER VOLAR AVIONS AMB PAPER DIGITAL

[+] BITFERIT AMB OLOR A TINTA

~ by assajos on 3 desembre 2009. Tagged: , , , ,

5 Responses to “Leqtor, la primera gran experiència catalana d’ebook”

  1. 7eurus el més barat? Jo em compro els llibres de paper per menys d’això… Perquè són tan cars els llibres que no necessiten paper ni medis de transport?

    Em recorda l’aparició dels cd’s: eren més barats de fabricar que els LP’s però valien més pasta ¿?

    A mi em dóna la impressió que els ebooks interessen més a les editorials que no al públic… és a dir, no hi ha ni demanda ni interès real.

  2. […] [+] LEQTOR, LA PRIMERA GRAN EXPERIÈNCIA CATALANA D’EBOOK […]

  3. Home, a mi m’agraden molt els llibres en paper, però he de reconéixer que el llibre electrònic és el futur (i molt més pràctic quan has de fer una mudança).

    El llibre de paper no crec que desaparega, però sí que arribarà a ser un objecte de luxe, sinó temps al temps…

  4. El llibre electrònic serà el futur quan el preu sigui competitiu. No esmentaré cap títol, però una oferta “electrònica” d’un determinat llibre és 10€ més cara que la seva versió en paper.
    Per altra banda, ara per ara, comprar un dispositiu per a la lectura de e.books és una autèntica begenada: corrroboro el que deia Greips en una opinió anterior, comprar-ho ara és pagar el gust i les ganes… Tothom hauria de saber -i ho dic amb coneixement de causa- que al llarg del nadal 2010, aquests reproductors estaran al voltant del 90€. Paciència, doncs, i que no juguin amb la ingenuïtat del comprador/a

  5. Estic interessada en tot el que fai referència a eBooks i llibre elctrònics. Sòc professora i crec que haig d’estar al corrent de tot allò de nou que es produeixi en l’ambit de l’educació/informació

Leave a Reply




 
Aneu a la barra d'eines