Youkai: Kirin

març 13, 2009

El Kirin (en japonès: 麒麟) és una de les criatures més poderoses que es poden trobar. El seu nom uneix el mascle (ki) i la femella (rin) de l’espècie, els quals es reuneixen a la primavera per aparellar-se. L’espectacle que ofereixen es meravellós, ja que es desprenen de la seva lluent energia per tal que s’uneixin i es creï la seva descendència.

L’ origen d’aquest  animal es troba a la Xina, on va adoptar el mateix nom que la girafa, amb qui se l’ha associat força vegades, tot i que les seves descripcions no són similars. També se l’ha tractat d’Unicorn oriental, però només comparteixen algunes característiques. En general, al Kirin se’l descriu con un animal situat entre el cavall i el cérvol, amb una llustrosa cabellera, amb banyes (generalment una o dues, i que en la femella no acostumen a apareixen), amb cua de bou o de cavall i que té el cos recobert d’escates. Tot ell pot estar recobert de flames, atès que entre els seus poders està el de poder respirar i expulsar foc.

Son éssers tranquils, prudents i pacífics, i tot i que no ataquen sense motiu, es defensaran si són amenaçats, però evitaran qualsevol mort.

Un altre poder que té es de caminar sobre l’aigua i les fulles del terra sense tocar-les, doncs respecta profundament la vida i evita trepitjar qualsevol ésser viu. També poden comunicar-se amb els éssers humans, ja sigui parlant obertament com a través de telepatia. En aquestes converses son capaços de reconèixer qualsevol mentida i esbrinar si la persona té bon cor, a qui protegiran sempre que puguin.

Es diu que viuen dos mil anys i que la seva aparició pot marcar el naixement d’un gran líder, l’enderrocament d’un govern pervers o el nomenament d’un nou rei. També apareix en llocs governats per caps benèvols i virtuosos, ja siguin grans regnes com petites llars. En qualsevol cas, veure’n un sempre és símptoma de bona fortuna.

Entry Filed under: Cultura japonesa. .



Leave a comment

Required

Required, hidden

Some HTML allowed:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


març 2009
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« febr.   jul. »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Entrades recents

Blogroll

Categories