Archive for març, 2009

Youkai: Kirin

El Kirin (en japonès: 麒麟) és una de les criatures més poderoses que es poden trobar. Se’l descriu con un animal situat entre el cavall i el cérvol, amb una llustrosa cabellera, amb banyes (generalment una o dues, i que en la femella no acostumen a apareixen), amb cua de bou o de cavall i que té el cos recobert d’escates.

Add comment març 13th, 2009

Youkai: Katakirauwa

El Katakirauwa (en japonès: 片耳豚) o Utakirauwa és l’esperit d’un lletó amb una sola orella i sense ombra. Poden robar l’ànima d’un humà passant entre les seves cames.

Add comment març 7th, 2009

Youkai: Kashanbo

El  Kashanbo o Kashabo (en japonès: カシャンボ ó カシャボ) és un estrany Youkai que viatja com si fos un sacerdot en peregrinatge, duent inclòs bates y robes similars de color blau. Són de la mida d’un nen de sis o set anys, amb caps com brots o poncelles de rosella.

Es diu que deixen petjades palmípedes i a vegades llencen còdols a cases que es troben en
la seva ruta, així els habitants saben que els Kashanbo estan emigrant i l’hivern avança correctament.
A vegades un Kashanbo vagarà fins una casa habitada i demanarà quedar-se allà, i mentre que al principi sembla que no provoqui gens de mal, li agrada fer bromes i trapelleries. Si se l’enfureix o s’ofèn pot foragitar els cavalls i causar malalties al bestiar amb la seva saliva.

Segons llegendes locals en les prefectures de Wakayama i Mie, l’origen d’aquest Youkai podria torbar-se en els Kappa, que quan transcorre la tardor inicien el camí cap a les muntanyes on passaran l’hivern; o podria tractar-se d’un Kappa que ha sobreviscut a un hivern a les muntanyes, allunyat dels rius, i s’ha acabat transformant.

Add comment març 6th, 2009

Youkai: Kappa

El Kappa (en japonès: 河童) és un petit diable aquàtic força cèlebre. El seu aspecte és similar a una granota de la mida d’un nen, amb escates de color verd que varien fins al groc o al blau. Segons la descripció es compara la seva cara amb la d’un simi o la d’una tortuga, ja que té un bec semblant.
El tret més característic és una depressió al cap damunt del crani i rodejada de cabells. Dins d’aquesta depressió, els Kappa duen aigua quan surten a terra ferma, i si per algun motiu la perdessin, primer es trobarien dèbils, després quedarien immòbils i finalment moririen.

2 comments març 5th, 2009

Youkai: Kerakeraonna

La Kerakeraonna (en japonès: 倩兮女 ó けらけら女) s’anomena així pel so del riure que sempre l’acompanya.
El seu aspecte correspon al d’una dona de mitjana edat, amb trets exagerats, com podria ser un gran cap, ser gegant o anar vestida de manera extravertida.

Add comment març 4th, 2009

Youkai: Keukegen

El Keukegen (en japonès: 毛羽毛現) és una bola de pèl amb ulls, semblant a un petit gos. Com si fos un fong, apareix en apartats racons foscos i humits de les llars i porta infeccions i malalties.

Amb el seu nom es pot fer un joc de paraules ja que  significa “aparició de cabells vaporosos” o escrit amb diferents kanji (希有怪訝) es pot traduir com a “cosa inusual que es veu rarament”.

Add comment març 2nd, 2009


març 2009
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« febr.   jul. »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Entrades recents

Blogroll

Categories