Archive for desembre, 2012


Botàs o Puigpedrós

Un nou formatge per a recomanar:

botàs ( petit peça de mig kilo ) o puigpedròs ( peça d’un o dos kilos )

  FORMATGE DE PELL RENTADA PUIGPEDRÓS

Formatge singular creat a partir de llet de vaca de la Cerdanya, i pensat per oferir la personalitat única de l’entorn on s’elabora. De pell rentada, la seva coloració taronja característica influeix en el gust i la textura, una olor intensa i matisada per les notes florals que la llet transmet al formatge. La textura, de pasta semidura, permet un pas en boca on es noten les anous, la fruita confitada i un final llarg i persistent de prat i records de muntanya.

Un formatge per anar fent camí en el món dels formatges amb caràcter.

Característiques més importants: llet crua de vaca de la pròpia explotació, formats de 1 a 2 Kg., escorça rentada, mínim 2 mesos de maduració, conservació entre 6-10ºC.

Acompanyar de: préssec, fruita confitada, orellanes, anous, pa de cereals, pa d’anous, vi blanc de criança en bota (preferentment riesling o sauvignon blanc).

En format petit  ( Botàs ) el trobareu a els bandolers

 


Aneu a la barra d'eines