diumenge, juny 19th, 2005...12:33 pm

XXX Trobada Nacional Bastonera de Catalunya Súria 2005

Jump to Comments

Dia 18 de Juny de 2005, aquesta es la data indicada per celebrar la30ena trobada de Bastoners de Catalunya. Un de les festes més important onparticipen més de 50 colles bastoneres i més de 2.000 bastoners.

Traslladem-nos a les 11h del mati del dia indicat, he quedat amb dos amicsper anar a fer unes compres i empalmar dinar i autocar per anar a Súria. Ellsdos també son bastoners. Han d’anar a comprar espardenyes i decideixen anar alcentre de la ciutat, a la “mítica” central Alpargatera. Arribem i obrim laporta, (cony!!) allò sembla “Giriland”, preguntem qui es l’últim i ens indiquenque he d’agafar numero, ens donen el 70, en un principi això no se si es bo odolent, però ven d’aviat em dono que no es dolent, es pèssim… acaben deatendre al 48… Hora i mitja més tard sortim d’allà, son les 13:55, hem d’anara comprar entrepans per dinar i arribar a les 14:00 a Gràcia, hem d’aparcar elcotxe i pujar a l’autocar… Arribem a les 14:07 (el mon s’atura’t i tots elsastres s’han unit al nostre favor, no ens mereixem cap multa…:-P)

Autocar arrenca a les 14:30 aproximadament, 16 bastoners, l’Ucher i 11acompanyants anem cap a Súria. Arribem al destí una hora i poc més tard.Aparquem dins d’un camp de futbol on hi ha dotzenes d’autocars.

Ens acreditem, ens canviem, i tots ven uniformats ens disposem afer-nos la foto, son aproximadament les 17:00h… Ens fem la foto, i ensdirigim al nostre lloc d’inici de cercavila. Teòricament hauríem de començar afer el recorregut a les 18:00. Totes les colles es van col·locant a les sevesposicions. Però aquell cercavila no arrenca. 18:20, definitivament allò semblaestancat, no acaba d’arrencar, però les colles comencem a practicar una mica ianem intercanviant ordenadament balls, desprès d’uns 7 o 8 balls per collasembla que a les 18:50 allò es posa en marxa. Creiem que serà una cercavilallarga, com solen ser les cercaviles de les anteriors Trobades. Però no… sensfa moooolt curteta… Més o menys tot ha sortit bé, els bastoners més expertshan pogut disfrutar de balls potents, els bastoners més novells han pogut ferels seus “pinitos” interpretant tot el seu repertori, i fins i tot la “peque”del grup ha ballat força.

Resumint, tot força bé. Potser les ganes de ballar, l’inici dubitatiude la cercavila, i la motivació de la gent, fa que alguns bastoners m’acabinreconeixent que tenen la sensació d’haver ballat poc.

I desprès d’actuar toca sopar, celebrar, autocar destí barcelona(quasitothom dormint) i cap a casa descansar…



Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines