Home > Cultura Popular i Tradicional > Algunes qüestions de la Festa I: Els clàssics

Algunes qüestions de la Festa I: Els clàssics

Ja fa uns dies que s’ha acabat la festa, i com sempre hi ha alguns temes reiteratius a comentar:

Guarnits: Per fi ha quedat demostrat en forma de premi que les places poden també fer un bon guarnit. No ho puc afirmar del cert però no se mai hi havia hagut dues places entre els dos primers premis. Hi ha carrers que s’han enfadat, en fi, com cada any, no? De vegades són uns, de vegades uns altres. Forma part de la tradició de la Festa Major.

Relleu generacional: Alguns carrers es queixen que no hi ha relleu generacional, però potser cal fer una petita reflexió , aquells carrers on hi ha joves treballant i implicats són aquells carrers on la programació va principalment enfocada a ells, potser cal que fem una reflexió amb que es programa i que no si volem que els joves del carrer o amics
s’impliquin. Exemples: Mozart, La Perla, Plaça de la Vila , Progrés … tots ells formats principalment per gent jove.

Inicidents: Crec que no és necessari organitzar actes polítics a la festa major, tots plegats hem de ser responsables i intentar organitzar actes que puguin dur problemes. Ara bé, uns han de ser responsables en aquest aspecte i els altres també, algun dirigent policial hauria de ser prou inteligent com per evitar que els mossos d’esquadra entrin a cop de porra a una plaça on s’està celebrant un correfoc infantil.

Festes alternatives: Cada vegada em dona la sensació de que hi ha més festes alternatives que “oficials”, el que no acabo d’entendre – i em repeteixo com cada any – , és perquè es fa una festa alternativa a una festa popular com és la de Gràcia i no es fa una festa alternativa a una festa institucional com és la Mercè?

Categories: Cultura Popular i Tradicional Tags:
  1. agost 26th, 2010 at 08:36 | #1

    Un cop mes, expresso la meva opinió que les festes alternatives no ho son.
    L’únic que tenen d’alternatiu es que no formen part de la Fundació Festa Major. Com totes les festes del mediterrani son sexe, musica, alcohol i ocupació del espai public.

  2. Malu
    agost 30th, 2010 at 17:36 | #2

    “tots plegats hem de ser responsables i intentar organitzar actes que puguin dur problemes.”

    Espero que t’hagis oblidat d’un NO davant de les últimes paraules (puguin dur problemes)….

  3. Francesc
    agost 31st, 2010 at 15:57 | #3

    Per què es fa una festa alternativa a una festa popular com és la de Gràcia i no es fa una festa alternativa a una festa institucional com és la Mercè?

    Per la senzilla raó que una festa institucional com és la Mercè es va crear com una festa alternativa a totes les festes populars anteriors. Una festa alternativa a una festa alternativa seria una redundància a tots els efectes.

  1. No trackbacks yet.

Aneu a la barra d'eines