Reflexions d'un exiliat






         

26 novembre, 2006

Eleccions 2006 a Gràcia (3)

Filed under: Politica — vives @ 21:28

Seguint els darrers articles continuo amb la meva particular anàlisis electoral. Ja ser que el treball es lent però cada gràfic em dona molta feina i a mes a mes per fer valoracions i interpretacions dels resultats també requereix temps d'anàlisis i reflexió.

Mapa Zones de recerca a GràciaLa forma del estudi es senzilla. Parteixo de la les zones de recerca del Ajuntament de Barcelona, Son zones mes amples que la secció electoral, fixes en el temps, i de les que disposem tot tipus de dades en el temps. Al mateix temps es prou petita per poder treballar i establir tipologies dins el districte.

Si vols coneixer els limits de les Zones de recerca clica

 

 

 

 

 


Em primer lloc, els resultats per cada zona de recerca en % i representat en columnes,  per tant es fàcil poder veure l'ordre de cada força a cada zona. 

 


 En segon lloc una prova clara de que l'opció de que governi CiU ha resultat minoritària a Catalunya. De fet en les enquestes prèvies els seus resultats eran molt millors i durant la campanya, o ells van escapçar l'avantatge o els altres van saber convèncer a mes electors. Els vídeos no ajuden i alguns blocs tampoc.

 


El tercer gràfic recull una petició de un comentari d'un article anterior.

Es tracta de examinar el eix esquerra-dreta. 

El eix de la dreta el formen CiU, PP i C's. El de esquerra  correspon a PSC, ERC i ICV-EUIA. Els partits extra parlamentaris no estan inclosos, primer per el seu poc pes de vots, desprès pèrque existeixen de dretes i d'esquerres i per tant  els pocs vots es divideixen i per ultim perquè incloure aquestes dades a les meves taules es una feina ingent.


 El eix nacionalisme català/nacionalisme espanyol esta format per CiU, PSC, ERC i ICV-EUiA i per PP i C's.

En referència als vots extra parlamentaris val el comentari al gràfic anterior.

 

 


Si vols consultar les dades et facilito el full de calcul que he utilitzat analisis electoral.xls

 

Si vols saber mes:  Estadística del Ajuntament de Barcelona.

 

WPMU Theme pack by WPMU-DEV.

Aneu a la barra d'eines