Sempre som els mateixos

Avui TV3 està fent una marató per la pobresa i segur que serà un èxit. Polítics i institucions s’ompliran la boca felicitant els catalans per la seva solidaritat.

En començo a estar fart de tant agraïment.  Se’ns agraeirà la solidaritat demostrada en la marató pe la pobresa com se’ns agraiex la solidaritat demostrada quan veiem retallades les prestacions en sanitat.  Els mateixos que hauran de pagar l’euro per recepta són els que avui aportaran la xavalla,  ja no queda massa per ser solidari; els mateixos que veuen com l’educació dels seus fills córre el riosc de perdre qualitat per més que s’esforcin els mestres són els que avui convenceran aquests infanst ed donar la meitat del que tenen estalviat per comprar-se la nova samarreta de l’Europa, del Brça o l’Espanyol; els mateixos que un periodicament fan aportacions al Banc d’Aliments, Càrites, Creu Roja, el Rebost, Casals d’Infants, centres Oberts…. són els mateixos que s’estaran d’algun caprici més poder fer avui una aportació; els que col·laboren de forma anònima donant part del seu temps a organismes coneguts o persones anònimes fent-los companyia o ajudant-los de diverses maneres són els que avui es sentiran malament perque no fan prou.

Mentre passa això els nostres líders polítics segueixen gaudint d’uns sous i privilegis que indecents, fins i tot immorals. Mentre retallen els sous dels que ajuden es congelen els seus, no fos cosa. Mentre els bancs executen les hipoteques d’aquells que els han rescatat amb els seus impostos es segueix garantint sous milionaris per a qui no ha sabut fer una bona gestió del diner aliè.

No hi ha dia que no m’assebenti que algú del meu cercle que s’ha quedat sense feina, que fa dos o tres mesos que no cobra, que no arriba a fi de mes després de pagar rebuts, que ja no pren el medicament que li anava bé perque ja no el recepten.

S’han plantejat els nostres polítics i càrrecs públics patir retallades proporcionals als seus sous per ser realment solidaris amb els que pateixen? S’han plantejat les institucions privades retallar despeses per beneficiar un nombre més gran d’usuaris? Hi haurà algú famós i conegut, que sigui escoltat i respectat   que s’aixequi i alci la veu? Què digui allò que estan dient veus desconegudes i que ningú no escolta?



One Response to “Sempre som els mateixos”

  1. “Un exdirectiu de Bankia cobra 14 milions d’euros d’indemnització.
    Aurelio Izquierdo procedia de Bancaixa i també va dirigir Banc de València abans de la seva intervenció.
    El consell d’administració de l’entitat presenta 7.263 milions d’euros de pèrdues.” (El Punt Avui, 29/05/2012)

Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines