Feed on
Posts
comments

Hem passat del col·lectiu infantil al col·lectiu adolescent. Ara us deixo una perla de fotografia del company Miquel

Llibre blanc de l’spam

Llegeixo al bloc d’en Didac Lee que s’ha publicat el llibre blanc de l’spam. Una bona guia formativa per a conèixer com funciona l’spam i detalls tècnics sobre el correu electrònic.

Ahir fent revisió dels podcasts que tenc al meu ordinador, vaig poder escoltar de dalt a baix el programa Troc de Sons, un programa dedicat a la música llicenciada amb Creative Commons. Un molt bon programa realitzat per el company Oriol, on ens deixa un bon repas de la música que és lliure de descarregar-la.
El programa emès per Ràdio 90, ràdio garrotxina que es troba al 101.4 de les ones hertzianes és un bon exemple d’allò “si ets legal comparteix”.
Res més, felicitar l’Oriol per la seva tasca i animar-vos a escoltar el programa. Si voleu escoltar-ho en directe podeu fer-ho els dissabtes a les 12 del migdia, els diumenges a les 20 del vespre, si voleu escoltar-ho en diferit podeu veure l’arxiu de programes.

Petita crònica d’una jornada

El dijous 11 a les 9h de mati començaven les Jornades de dinamització de la internet social, que es celebraven al Citilab de Cornellà. Tal com comentava a un anterior article aquest es podia seguir a través d’internet, tot i que, no he tingut la oportunitat de preguntar si la qualitat de la retransmissió era bona o no.
Jo d’aquesta jornada, que per desgràcia segurament serà la última que podré assistir saludant els mateixos companys i companyes, hem quedo amb les xerrades de Peatonet, l’experiència dels companys de la Fundació Televall i amb les idees del Punt Òmnia de Barberà del Vallès.

Per desgràcia no vaig poder assistir a més xerrades, ni experiència, però si que va haver-hi espais molts interessants, com el de networking, que permetia parlar amb els i les responsables de totes xerrades disponibles. També m’agradaria felicitar a la gent del TEB per l’organització i en Dani per la seva presentació.

 

També m’agradaria dedicar una forta abraçada a tots els companys i companyes d’Òmnia Presons i com no felicitar-los la seva tasca.

No et perdis

Fotos de la jornada, ací les teniu

Totes les experiències

 

A mi m'ha fet il·lusió participar-hi!!!

En Miquel també en parla

Nenes de color massa rosa?

M'he quedat impressionat al veure al sortir (entrar) de la feina aquesta botiga, amb que ja proposen que els pares i mares comprin aquest "conjunt" a les seves filles, impressionant per pensar que estem a finals del 2008

Nenes massa de rosa

I per desgràcia m'he deixat d'enfocar la rentadora que sortia a la dreta!!!

Arriben els Oxcars

El pròxim 28 d'octubre a la sala Apolo es celebren els Oxcars, que són els primers premis de cultura de la era digital (tal com ho diuen ells). Esdeveniment, que es premia la cultura lliure.

Nota de premsa extret de caliu.cat El Tux amb barretina

El proper dissabte 20 de setembre se celebra a tot el món el Dia de la Llibertat del Programari.
A Barcelona, com l'any passat, se celebra a la Plaça de Catalunya de Barcelona, cantonada amb el carrer de Bergara, davant de la porta de l'Fnac, d'11 a 19 h. Es repartiran distribucions de sistemes operatius complets i lliures entre els assistents, i usuaris avançats i experts en GNU/Linux oferiran informació sobre el programari lliure i respondran dubtes.
El Dia de la Llibertat del Programari és una celebració mundial del programari lliure. L'objectiu d'aquesta celebració anual és d'educar el públic general sobre els beneficis d'usar Programari Lliure d'alta qualitat en l'educació, el govern, a casa, i a les empreses, és a dir, arreu!

Heu tingut mai una petada del programari del vostre ordinador, pèrdua de dades o heu tingut un virus? Imagineu que després d'uns pocs anys. la tesi que tant de temps us va portar de fer no fos llegible, o que els vostres vídeos familiars no es puguin veure. Si us queixeu a l'empresa de programari, us diran que us gasteu encara més diners en una 'actualització', que només resulta ser més lenta i amb més defectes que l'anterior versió. Fins i tot un nou reproductor de música, només per a trobar que refusa la música que abans podíeu escoltar en el reproductor antic?
Malauradament, la majoria de gent viu en aquest món avui.

El Dia de la Llibertat del Programari existeix per a mostrar el públic en general que hi ha una manera de sortir d'aquest cercle viciós.
Mitjançant l'ús del programari lliure, obteniu el control sobre el vostre ordinador i les vostres dades. Cada persona té la llibertat de participar i d'usar el programari lliure, ja sigui usant un sistema operatiu completament lliure com el GNU/Linux o una plataforma no-lliure com Windows o Mac OS usant-hi programes lliures.

El Programari Lliure es defineix per les següents llibertats:

   * 0.- La llibertat d'utilitzar el programari per a qualsevol ús.
   * 1.- La llibertat d'estudiar el funcionament del programari, i adaptar-lo a les nostres necessitats. L'accés al codi font és necessari per tal de gaudir d'aquesta llibertat.
   * 2.- La llibertat de redistribuir les còpies.
   * 3.- La llibertat de millorar el programari i de distribuir
aquestes millores, de manera que tothom se'n pugui beneficiar. L'accés al codi font és necessari per tal de gaudir d'aquesta llibertat.

Aquestes quatre llibertats permeten la participació igualitària en
l'era de la informació.

Enllaços:
   * Dia de la llibertat del Programari (Software Freedom Day):
http://SoftwareFreedomDay.org
   * Pàgina de l'equip català:
http://softwarefreedomday.org/teams/Europe/Catalonia
   * Wiki del Dia de la Llibertat del Programari a Barcelona:
http://dlp.caliu.cat
   * Fotos de 2005:
http://album.caliu.cat/main.php?g2_view=core.ShowItem&g2_itemId=119
  *  Fotos de 2006: http://www.flickr.com/photos/alexm/sets/72157594296265922/
   * Fotos de 2007: http://flickr.com/photos/alexm/sets/72157602040518843/
   * Caliu, Associació d'Usuaris de GNU/Linux en Llengua Catalana:
http://caliu.cat

Molt de temps sense escriure i masses coses per explicar. Dir com a nota principal és el que 4 de 8 que es va fer per Festa Major de Gràcia, del qual parlen el Roger i el Carles,  em va fer molta il·lusió. Per Sant Fèlix m'ha fet gràcia el video que han publicat el Castellers de Vilafranca…si realment és com diuen la diada per la seva part pot prometre molt. He de parlar amb el Miquel i el Martí, perquè a la colla ens falta aquests videos 😛

 

Neo1973Tal com explicava el company Miquel, aquests dies inundats per la necessitat de que ens comprem un iphone, m'he dedicat a mirar quatre coses d'aquest esperat mòbil i a SomGNU he trobat un article ben interessant sobre les "qualitats" del Iphone.
Després d'aquesta gran noticia que em donaven, he vist que l'alternativa no és gens dolenta, el mòbil és el Neo 1973 que ha desenvopulat la gent de openmoko (deu ni do amb el nom, segur que amb anglès és molt cool 😛 :P).

Aquest pròxim 25 de juliol estaran disponibles els diferents models.

Older Posts »

WordPress Loves AJAX
Aneu a la barra d'eines