La Caixa dels Crits al vostre bloc

08:37 in General by oriol

Els blocs de GràciaNet ja disposen d'un nou plugin. Es tracta de la Caixa dels Crits o Shoutbox, una nova funcionalitat que us permetrà incorporar un petit "xat", "llibre de visites" o "recull de comentaris" al vostre bloc.

Podeu veure'n un exemple a L'altre Cara del Món, si us fixeu en la columna de la dreta trobareu el "Shoutbox" Wink

Com puc incorporar-ho al meu bloc? Si seguiu atentament els següents passos ho aconseguireu, i si teniu qualsevol problema no dubteu en enviar-nos un e-mail.

Per poder utilitzar el "Shoutbox" necesiteu que el vostre bloc utilitzi una plantilla o aspecte propi, per poder-li fer modificacions i afegir-hi uns quants arxius. Si utilitzeu una de les plantilla per defecte, simplement dupliqueu-la amb el "Blog Template Editor" (Si no sabeu com fer-ho llegiu aquest apunt, a l'apartat que diu com modificar una plantilla existent).

Feta aquesta aclaració començem amb els passos que heu de seguir.

1. Afegir els tres arxius que us adjunto comprimits amb zip a la vostre plantilla.

plantilla_shoutbox.zip

Cal baixar-se l'arxiu comprimit, descomprimir-lo i pujar a l'arrel de la vostre plantilla els treus arxius que hi ha a dins (info.template, shoutbox.template i shoutbox_history.template).

2. Un cop fet aquest pas, anirem a l'apartat de Arranjaments/Preferències/Shoutbox, clicarem on diu "Configura la Caixa de Crits" i activarem el plugin, emplenarem els camps de la configuració i li donarem al botó de "Actualitzar".

3. Un cop afegits els arxius necessaris a la plantilla i configurat el plugin només ens caldrà introduïr la següent linea de codi en el lloc on volguem que surti el plugin (generalment en el menú dret, que acostuma a estar a l'arxiu panel.template o footer.template)

<h2>Caixa dels Crits</h2>
 <div id="Shoutbox">
  {include file="$blogtemplate/shoutbox.template"}
 </div>

1 comentari »