Archive for octubre, 2009

Dia Internacional per a la prevenció de l’explotació del medi ambient en la guerra i els conflictes armats

divendres, octubre 30th, 2009

Entre tots els desastres que provoquen les guerres, un dels més importants és el dany medi ambiental, perqué pot perdurar molt més temps després d’acabada la guerra.
La preocupació per aquest tipus de danys va començar arrel de la guerra del Vietnam, en qué degut a l’ús de forts productes químics per destruir la selva on s’amagava l’enemic va provocar que des de llavors milers de nens i nenes nascuts després, ho hagin fet amb terribles malformacions a causa d’aquests productes químics.
Altres exemples d’aquests danys són els moviments de refugiats, les mines i els camps minats.
Tanmateix, tot i que la preocupació per els danys medi ambientals a causa dels conflictes armats ha nascut fa relativament poc, l’ús del medi ambient amb fins militars és molt i molt antic (ja fa més de 5000 anys).

Demà : Plenari del Consell Municipal de Barcelona

dijous, octubre 29th, 2009

30 d’octubre de 2009

Per veure la retransmissió, premi el link a continuació:

http://ditec.selfip.net/ajuntament/ple/091030/catala/

ICV davant les negociacions post-Kyoto

dimarts, octubre 27th, 2009

31/10/2009

Jornada “ICV davant les negociacions post-Kyoto”

11h Taula 1: La gestió d’ICV contra el canvi climàtic

· Francesc Baltasar, Conseller de Mediambient i habitatge de la Generalitat de Catalunya.

· Imma Mayol, Tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona.


Modera: Ernest Urtasun, Responsable Relacions Internacionals d’ICV.

12h Taula 2: Quin acord internacional per després de Kyoto?



· Joan Herrera, Secretari General d’ICV.

· Raquel Monton, responsable de la campaña “Cambio climático y energía” de Greenpeace.

Modera: Laia Ortiz, Diputada i vicepresidenta d’ICV.

Ds 31-10-2009 11:00

Ds 31-10-2009 14:00

Auditori UPF-Estació de França Passeig de Circumval•lació, 8 Barcelona

Universitat Pompeu fabra

933010612

organitzacio@iniciativa.cat

ICV i JEV participen en l’homenatge a les Brigades Internacionals

dilluns, octubre 26th, 2009

Com cada any el districte d’Horta Guinardó organitza un acte en commemoració del seu comiat a Barcelona ara fa 71 anys

Dirigents d’ICV i de JEV han participat avui en l’acte d’homenatge a les Brigades Internacionals en el 71è aniversari del comiat a Barcelona. Per això,  la diputada ecosocialista, Laia Ortiz, acompanyada pel president del grup municipal d’ICV-EUiA, Ricard Gomà i per la regidora ecosocialista d’Horta-Guinardó, Elsa Blasco, i la co-coordinació nacional de JEV, Míguel Ángel Díaz i Janet Sanz, han volgut fer una ofrena floral a l’escultura de David i Goliat erigida en record de les Brigades Internacionals situada al barri del Carmel.

Durant l’acte, que ha comptat amb la presència de la presidenta de l’Associació d’Amics de les Brigades Internacionals, Carme Higuera, i pel president de l’Associació d’ex-presos polítics, Enric Pubill, tan Ricard Gomà com Elsa Blasco han volgut posar èmfasi en “la necessitat de recuperar la memòria històrica” en actes com el d’avui i “recordar totes aquelles persones que van lluitar per la República”. “Barcelona no és ni ha estat mai una ciutat desmemoriada”, ha reivindicat Gomà.

L’acte ha comptat també amb l’actuació de l’Orquestra de Trinxera, un grup musical que fa versions de les cançons revolucionàries de tota la vida i ha finalitzat amb la descoberta  de la placa en record del batalló “Mackenzie-Papineau” que format per uns 1.500 canadencs van venir a lluitar amb les Brigades Internacionals en defensa de la II República. La placa donarà el nom a les “Escales dels Canadencs”, just al costat del centre Cívicde la Teixonera.

Homenatge als Brigadistes

divendres, octubre 23rd, 2009

postal-brigadistes-2009tr1

ICV Gràcia comença a treballar amb Banca Ètica

dijous, octubre 22nd, 2009

photo0065Benvolguts i benvolgudes

Estem molt contents de fer-vos saber que l’agrupació de Gràcia d’ICV ha començat a treballar amb una entitat de banca ética. Des del mes de juliol la nostra modesta activitat econòmica es porta a terme a través de Triodos Bank. Triodos és una entitat d’origen holandés que treballa seguint els pricipis de la banca ética i només financia entitats, empreses i associacions que treballen per un món més sostenible i una societat més justa. Les seves accions no cotitzen a borsa i intenta ser un model de banca social, responsable i ecològica. Recentement va rebre el premi al banc més sostenible del món durant la Conferencia Internacional de Banca Sostenible de Londres.

Volem recordar-vos també que, ICV-EUiA va impulsar l’any passat una moció de suport a la Banca Ètica al Districte de Gràcia.

És un petit granet de sorra en la lluita per un món millor i per un sistema financer diferent, però creiem que és important.

Si voleu més informació sobre aquesta entitat podeu trobar-la a :

http://www.triodos.es

19 d’octubre, Dia Mundial contra el Càncer de Mama

dilluns, octubre 19th, 2009

El Pla director d’oncologia del Departament de Salut ha desenvolupat diverses accions per tal de millorar la situació del càncer de mama a Catalunya, com el programa de cribratge de càncer de mama i el diagnòstic ràpid.

Actualment, el càncer de mama té una supervivència del 80,9%, per sobre de la mitjana europea que és del 79%.

A Catalunya, el 28,1% dels nous casos de càncer són de mama.

+ info web Genralitat Catalunya

ICV assisteix a la concentració amb motiu del Dia Internacional de Lluita contra la Pobresa

dilluns, octubre 19th, 2009

Dolors Camats ha denunciat que els PGE presentats pel PSOE s’allunyen del compromís d’arribar al 0,7% del PIB destinat a cooperació

La portaveu d’ICV al Parlament de Catalunya, Dolors Camats, ha assistit avui a la concentració organitzada per la Confederació Catalana d’ONG per la Pau, Desenvolupament i Drets Humans i la taula del tercer sector per denunciar l’alarmant situació de pobresa que viu el món avui dia. “Actualment 1.020 milions de persones viuen en situació de pobresa, una dada que es veu profundament agreujada per la crisi econòmica”. En aquest sentit, la portaveu ecosocialista ha reclamat al Govern que els PGE presentats finalment s’allunyen molt del compromís a què es va arribar per destinar el 0,7% del PIB a cooperació.

En la seva intervenció, Camats ha ressaltat també la necessitat d’impulsar polítiques socials actives per redistribuir la riquesa a escala global i de l’estat espanyol com un instrument per lluitar con la pobres ai l’exclusió social. “Aquests recursos han de servir per dur a terme polítiques socials que a nivell de l’estat s’haurien de concretar en el desenvolupament de la llei de dependència i en un pla contra l’exclusió social”, ha declarat la portaveu ecosocialista al Parlament de Catalunya.

Finalment, Camats ha denunciat que, a nivell global, l’any 2009 s’han destinat 70 vegades més recursos al rescat bancari que a polítiques de desenvolupament dels països empobrits.

Imma Mayol: “Reduirem el nombre de visitants al Park Güell per protegir aquest monument mundial”

divendres, octubre 16th, 2009

La cinquena tinent d’alcalde de Medi Ambient ha explicat que cal regular-ne l’accés però que l’entrada al parc continuarà sent gratuïta, i ha afirmat que els veïns dels barris pròxims continuaran tenint accès lliure sense fer cues

L’accés al Park Güell es reduirà a 2 milions de visitants anuals, la meitat de la xifra actual, amb l’objectiu de protegir aquestes instal·lacions, ha explicat la cinquena tinent d’alcalde de Medi Ambient per ICV-EUiA, Imma Mayol. Aquesta és una de les mesures incloses al Pla Integral d’actuacions del Park Güell 2010-2010 que ha aprovat la Comissió de Govern de l’Ajuntament amb un pressupost de 34 milions d’euros. “L’accés serà gratuït i no es pagarà cap entrada, perquè el que volem no és recaptar diners”, ha afirmat Mayol.La regidora d’ICV-EUiA ha insistit que “s’ha de fer un canvi cultural, hem de pensar que no visitem un parc sinó un monument mundial”, i és per això que s’han pres mesures per protegir-lo, perquè “s’ha de solucionar l’excés de visitants que posa en perill la seva conservació”.

Imma Mayol ha assegurat que “els veïns dels barris al costat del parc i les altres persones que travessen aquesta zona per motius de mobilitat, com per exemple els escolars, continuaran tenint accés lliure i no hauran de fer cua per entrar”. Per poder regular l’accés de la resta de visitants, es reforçarà el tancament perimetral del parc i s’instal·laran mecanismes d’entrada i sortida en diferent punts. Durant el 2010 els tècnics establiran la capacitat màxima del parc i s’acabaran de perfilar els mecanismes per regular l’accés.

El Pla Integral d’actuacions al Park Güell també inclou altres actuacions com la recuperació de la cova de la plaça de la Natura o dels pavellons d’entrada, que ara funcionen com a quiosc, llibreria i sala d’exposicions. Aquests serveis i d’altres s’instal·laran en un edifici de serveis tècnics, un centre de visitants i un punt d’informació. A més, es construiran cinc nous quioscos que substituiran els quatre actuals.

Recuperar l’olor a Bruguera

divendres, octubre 16th, 2009

Bruguera_20091006_2.JPG

Quim Mestre visita l’Exposició ‘Humor a la Bruguera, una editorial riallera que va ser la repera’, a la Biblioteca Jaume Fuster.

Exposició ‘Humor a la Bruguera, una editorial riallera que va ser la repera’
Lloc: Biblioteca Jaume Fuster
Data fi: 08/12/2009
gif buit
Exposició ‘La Bruguera, l’editorial del Coll que va fer riure a tot el món’
Lloc: Centre Cívic El Coll
Data fi: 08/12/2009

+ info