Archive for novembre 13th, 2009

Ricard Gomà: “Els pressupostos pel 2010 aposten per la cohesió social, la sostenibilitat i la convivència”

divendres, novembre 13th, 2009

El segon tinent d’alcalde ha afirmat en la presentació dels pressupostos municipals per al 2010 que “en una època de crisi econòmica com l’actual, les dificultats no reorienten les nostres prioritats d’esquerres sinó que ens incentiven per lluitar contra elles”.

El segon tinent d’alcalde, Ricard Gomà, ha valorat positivament els pressupostos municipals per al 2010, xifrats en 2.429 milions d’euros, i ha declarat que “són una traducció de les prioritats polítiques de l’acció de govern”. “Volen ser una eina per a la lluita contra la crisi i donar resposta a les necessitats dels ciutadans”, ha dit, i en aquest sentit ha explicat que “aquests comptes aprofundeixen en les polítiques que venim desenvolupant des de l’equip de govern, d’esquerres i progressistes”. Gomà ha afirmat que malgrat l’època de crisi econòmica en què ens trobem, “les dificultats no reorienten les nostres prioritats, sinó que ens incentiven per lluitar contra elles”. El tinent d’alcalde d’ICV ha comparat aquesta actitud amb la d’altres ciutats de l’Estat, on “es preveuen uns pressupostos desgavellats que retallen despeses en aspectes socials”.

En la roda de premsa celebrada aquest matí juntament amb l’alcalde Jordi Hereu per presentar els pressupostos del 2010, Ricard Gomà ha explicat que davant la reducció d’ingressos el govern municipal ha optat per un model de fiscalitat responsable (l’Ajuntament ha congelat els impostos i taxes municipals), augmentar la capacitat de despesa corrent i un alt nivell d’inversions. “Aquestes inversions, amb un valor total de 801 milions d’euros, impulsaran la recuperació econòmica, amb l’Ajuntament com a motor de creació d’ocupació i també amb l’increment d’equipaments de proximitat de qualitat a tots els barris de la ciutat”. A més aquests pressupostos també fixen determinada política de recursos humans, ja que només creixerà la Guàrdia Urbana de proximitat i el personal de les escoles bressol municipals”, i per tant, “es prioritzen els serveis de proximitat i els serveis a les persones”.

En aquest sentit, Gomà ha destacat que també la despesa corrent proposada per l’equip de govern està fonamentalment destinada als serveis per a les persones. Concretament, el pressupost amb aquesta finalitat suposa 24,6% de la despesa corrent, amb uns 431 milions d’euros i creix en un 13,1% respecte l’any passat.

També creix en un 11,6% el pressupost dedicat a promoció econòmica i la creació d’ocupació, que comptarà amb 41 milions d’euros; i en un 11,2% el pressupost per a Medi Ambient, Serveis Urbans i Manteniment, que tindrà assignats 437 milions d’euros. Aquests diners es traduirà en gran part una forta aposta per la millora de l’espai públic, ha destacat Gomà.