Home > General, Política > El català i Andorra

El català i Andorra

novembre 30th, 2006 Leave a comment Go to comments

Com que ens quedaven uns quants dies de vacances, hem estat a Andorra, deixant de banda la xocolata, els formatges i Caldea, Andorra sempre té l’interès d’anar a l’únic estat que té com a llengua oficial el català.
Just diumenge, el dia que vam marxar, sortia publicat al diari Avui un article que precisament parlava dels esforços del govern andorrà per la conservació de la llengua pròpia i oficial.

He pogut comprovar que allí també calen polítiques lingüístiques, si que a tots els llocs oficials i la majoria de rètols de botigues estan en català, però al moment de dirigir-te a la gent la cosa canvia, a ben pocs comerços es van dirigir a nosaltres directament en català i a molts vam haver de canviar d’idioma perquè no ens entenien.

Així doncs si un estat on la llegua oficial és el català són necessàries polítiques per mantenir la llengua, com no ho seran en una nació com Catalunya que encara no té estat.

Categories: General, Política Tags:
  1. desembre 6th, 2006 at 14:21 | #1

    Benvolgut,
    com a promotor de la campanya “Jo també vull un estat propi”, a la qual tan amablement et vas adherir, et proposo que afegeixis el teu bloc a la Xarxa de Blocs Sobiranistes (www.xbs.cat). Moltes gràcies.
    Xavier Mir

  1. No trackbacks yet.

Aneu a la barra d'eines