Home > Castellers, Cultura Popular i Tradicional, General > Gonvindes, els castellers índis.

Gonvindes, els castellers índis.

novembre 23rd, 2006 Leave a comment Go to comments

Avui he anat a veure els castellers indis o govindes. Aquests castellers fan estructures humanes però amb objectius una mica diferents. L’objectiu és trencar una olla que està penjada i que anomenen handi. L’olla està plena de llet , llard, fulles i fang. També he llegit que es patrocinadors de es colles de govindes posen premis a l’olla.

Amb aquesta celebració commemoren el naixement del deu Krishna que de petit volia agafar ‘olla que li amagava la seva mare. Els govindes han estat aprenent de les tècniques dels castellers d’aquí, i han estat actuant per la geografia catalana. Ahir van fer un assaig amb els Castellers de Barcelona i avui han actuat junts al barri del Raval.

Encara que les construccion no han estat de gaire alçada, és força sorprenent la tècnica que utilitzen per aixecar els castells, en alguna ocasió m’ha recordat alguna figura de la moixiganga. No se quants dies s’estaran encara pel nostre país però si teniu l’oportunitat val la pena anar-ho a veure … però si si no podeu aquí teniu aquest vídeo de l’actuació a Vilafranca.

 1. novembre 23rd, 2006 at 01:12 | #1

  joder, el govinda-anxaneta quasi bé es fot de cap quan trenca el handi!! quin sustu! 😉

 2. Pep
  novembre 23rd, 2006 at 16:53 | #2

  Sabeu si actuen en algun altre lloc (dia/hora/lloc) durant la seva estada per terres catalanes?

 3. novembre 23rd, 2006 at 18:03 | #3

  A mi en sorprèn el concepte d’ascensor que utilitzant per pujar/baixar els castellers.

  @ pep em sembla que ahir finalitzaven les seves actuacions.

 1. No trackbacks yet.

Aneu a la barra d'eines