Home > General, Política > Ahir va ser Sant Jordi

Ahir va ser Sant Jordi

Ahir va ser Sant Jordi, patró de Catalunya i el que en diuen el dia del llibre i de la rosa. Per sort o per desgracia, crec que té els seus avantatges i inconvenients, el dia de Sant Jordi és laborable, i per tant vaig estar treballant tot el dia.

A la tarda, però, tal i com mana la tradició un petit passeig per allò que se’n diu “veure l’ambient” , primer per la Vila , i després una baixada a Barcelona, que de tant en tant tampoc fa mal, o si perquè l’acumulació de gent realment és una mica agobiant.

En alguna ocasió he sentit critiques del dia de Sant Jordi ,dient que és excessivament comercial, que de foment de la lectura res de res i d’altres arguments. És cert que molta gent segurament només compra llibres per Sant Jordi, i que segurament és el best-seller del moment, però en tot cas si un dia com el d’ahir ha de fomentar que es llegeixi un llibre ni que sigui un cop a l’any, doncs endavant, que segur que no fa mal. Segur que serveix perquè molta gent s’adoni de la quantitat d’edicions de llibres de temàtiques variades que s’arriben a fer. I és que es llegeix poc i la lectura és una de les vies fonamentals d’accés al coneixement,per exemple la novel·la històrica, de la qual en sóc lector habitual, et permet aprendre història d’una manera amena i seguint una trama que encara que no fos real et porta a situacions que si que es van produir i que et fan entendre el perquè van passar determinats fets.

Però en tot cas, l’important és que hi hagi accions que fomentin la lectura, no només un dia a l’any, sinó tot l’any, per això siguin benvinguts plans de foment de la lectura com el que ha impulsat la conselleria de cultura amb en Juan Manuel Tresseras al capdavant, un programa enfocat a diverses edats i a tota la societat civil.

Categories: General, Política Tags:
  1. greips
    abril 24th, 2008 at 19:41 | #1

    compte, que no surten be!

  2. maig 10th, 2008 at 21:08 | #2

    Aprofito aquest comentari per anunciar-te que, amb una colla de blocaires que compartim la simpatia per ERC però que discrepem de la línia que la direcció actual ha imprès en el partit, hem creat el portal de blocs Blocs amb Estrella amb l’objectiu de donar suport a la renovació d’Esquerra Republicana de Catalunya, un canvi que entenem que només pot arribar de la mà de
    Joan Carretero i Rut Carandell.

    Vist que els mals de la situació actual que pateix Catalunya provenen en bona part de les decisions de Carod i Puigcercós, crec que hem de començar per aquí. M’agradaria que hi fessis una visita i que t’hi adhereixis si t’engresca la idea. Seria bo que et pengessis el bàner i si fas un article sobre el tema te’l publicarem al portal.

    Gràcies.

  1. No trackbacks yet.

Aneu a la barra d'eines