Home > Castellers, Cultura Popular i Tradicional, General > Felicitats Terços Amunt!

Felicitats Terços Amunt!

Han fet 10 anys, el Terços Amunt, un programa d’informació castellera que va nèixer gairebé al mateix temps que la colla ha arribat al 10è aniversari. De vegades parlem de l’associacionisme a Gràcia i de la gent que dedica hores lliures del seu temps per un projecte comú, en aquest cas tenim un exemple de gent que amb molta voluntat i molts pocs mitjans han aconseguit tirar endavant un programa casteller enfocat al pla de Barcelona i que és referència de món casteller a nivell nacional.


Al llarg d’aquests deu anys han estat diferents persones vinculades a la colla les que han tirat endavant el programa, amb molt pocs recursos ja que Radio Gràcia no dona per més, cosa que també ens ha de fer pensar quin model de Radio volem, recordo que material com grabadores o altres s’havia de comprar desde la colla perquè la Radio no els oferia, o com quan el Districte en època de Mascarell va fer l’invent de donar la gestió a TecnoGràcia la quantitat de problemas que hi va haber amb l’horari. Per tant, doncs , les persones que tiren endavant el programa ho fan fent un esforç humà molt important i desde d’aquest humil bloc la meva admiració i felicitació.


El passat dilluns es va emetre el programa en directe desde la sala de plens del Districte, “a lo grande” com ha de ser, com fan el Bassas o en Basté. Una demostración que el Terços és un programa amb molta vida i molt futur , moltes felicitats i moltes gràcies als que ho feu possible.

  1. Carles
    maig 30th, 2008 at 11:49 | #1

    Amic Roger, t’agraeixo que, tot i que d’una forma indirecte, reconeguis que en l’actual etapa de Ràdio Gràcia, els problemes de Terços Amunt amb l’emissora hagin estat menors (i no majors com pasava amb Technoradio. Celebro que ja ni ens recordem de com es deien exactament). Dic menors, els actuals, perquè n’hi ha hagut, molt a pesar de la direcció. (Antenes que peten per un llamp, etc).

    No sé si Ràdio Gràcia dóna per molt o no, o si s’ha de revisar el model, no sé, però el cert és que, i això ho podràn dir els mateixos de Terços, ara les Diades castelleres (la majoria) que es fan a la Plaça de la Vila, es fan en directe per Ràdio Gràcia, així com la Diada de la Festa Major, i fins i tot un any ens vam atrevir amb el Pilar Caminat.

    Quan tu vas ser-ne president saps les converses que teniem i la predisposició total que hi havia i hi ha envers el programa.

    El fet que Terços hagi pogut cel.lebrar el desè aniversari a la Sala de Plens també ha estat el fruit d’una obsessió de l’actual projecte: tenir una línia microfònica a la Sala de Plens que permet, efectivament, fer-hi programes en directe.

    El mèrit d’un èxit radiofònic com el programa Terços Amunt correspon íntegrament i única a l’equip del programa i als propis Castellers de la Vila de Gràcia, i a la seva vitalitat.

    Des de la Ràdio hem fet el que hem pogut per ajudar.

    Carles

  1. No trackbacks yet.

Aneu a la barra d'eines