Home > Entitats, General > 10 anys de Softcatalà

10 anys de Softcatalà

setembre 23rd, 2008 Leave a comment Go to comments
El proper dia 3 d’Octubre Softcatalà farà 10 anys, Softcatalà és una entitat que s’encarrega de traduir programari al català  i de millorar la presència del català a les noves tecnologies. Softcatalà funciona bàsicament amb voluntaris i voluntàries que s’encarreguen de la traducció dels programes i de la preparació dels documents que elaboren.

Malauradament entitats com Softcatalà són absolutament necessàries per garantir el futur de la nostra llengua, ja que si és només per incitatives empresarials el català seria molt menys present del que ho és ara. Ens acostumem a veure les pel·lícules en castellà, els diaris ,i també els ordinadors personals, reproductors mp3 o telèfons mòbils  i mica en mica això va calant i ens anem oblidant de la nostra llengua.

Degut a la meva feina visito moltes empreses, i encara no n’he trobat cap que tingui els navegadors o el sistema operatiu configurats en català, si en alguna t’ho permeten màxim que es pot fer-hi és instalar-t’hi tu mateix el teu propi navegador.

Sort, doncs que persones voluntarioses com les que formen part d’aquesta entitat s’encarreguen de que hi ha presència de la nostra llengua, almenys en alguns àmbits de les noves tecnologies. Gràcies, gent de Softcatalà i Felicitats!

Categories: Entitats, General Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Aneu a la barra d'eines