La Mercè …

setembre 22nd, 2008 Leave a comment Go to comments

Tot i que encara no ha arribat el dia 24 , per mi, ja s’ha acabat la meva participació a la Mercè del 2008, el passat dissabte vaig estar al correfoc amb la meva colla de diables, la Vella de Gràcia, i diumenge vaig baixar a veure una estona l’actuació castellera. El dimecres , els castellers , actuen a la jornada de colles “locals”, però com que estic treballant en un projecte fora de Barcelona, jo no faig festa, i per tant no hi podré ser.

El model de la Mercè cada vegada m’agrada menys, actes excessivament massificats, excessivament comercials i amb una participació veïnal passiva , ja que la Mercè no és una festa dissenyada pels ciutadans i ciutadanes sinó per l’administració, crec que això la fa una festa artificial i comercial, amb grans pressupostos per a grans espectacles i poc pressupost per la cultura popular i tradicional. Algun dia potser valdria la pena comparar el que cobra qualsevol dels grups que actuen al BAM amb el que cobren les colles castelleres de la ciutat.

Crec que ja ho he dit en moltes ocasions, i potser em faig pesat i tot, però segueixo sense entendre perquè existiesen festes alternatives a la festa major de Gràcia, a la de Sants, que si són festes veïnals i no existeixen festes alternatives a la Mercè, paradigma de la festa comercial i institucional.

  1. greips
    setembre 22nd, 2008 at 10:01 | #1

    crec que en David Fernandez ho va explicar un dia: les festes alternatives es denominen així pel fet de ser montades per grups alternatius i no perquè es facin al marge, o com a alternativa, de la resta de festa. Per tant, si no hi ha festa de la Mercè alternativa és perquè no hi ha cap grup alternatiu que ho vulgui fer 🙂

  1. No trackbacks yet.

Aneu a la barra d'eines