header image
 

Avui comença l’era Obama

Lincoln, Roosevelt, Kennedy,… són moltes les comparacions que aquests dies es fan amb Barakc Hussein Obama, el president número 44 dels Estats Units. El propi Obama s’ha encarregat d’alimentar aquests paral·lelismes homenatjant el president que va abolir l’esclavitud emulant el viatge en tren de Pensilvania fins a Washington, uns dies abans de la seva presa de posessió.

L’escriptor John Ford deia aquests dies que els nord-americans han estat responsables de col·locar a la Casa Blanca el primer president negre de la seva història igual que van ser responsables de dur a George W. Bush en un lloc de responsabilitat que no ha sabut exercir. Després de la redempció dels pecats i després dels gestos, els simbolismes i els paral·lelismes toca pragmatisme i fets.

Són temps d’esperança però també de crisi i de política real. Fa un temps em preguntava per què la gent continua buscant Messies. Fa un temps em preguntava si Obama, metafòricament, seria una bona tecnologia. De moment ha demostrat ser un intel·ligent candidat a la presidència, posant al dia les tecnologies de la comunicació per relacionar-se de tu a tu amb els votants . Ara cal que sigui president, un far contra la crisis mundial, una nova oportunitat per recuperar el prestigi de la primera potència del món? El temps ho dirà.

+ “Lliçons d’Obama”


~ by assajos on 20 gener 2009. Tagged: , , , , ,

5 Responses to “Avui comença l’era Obama”

 1. Gràcies per l’enllaç al meu blog…avui és un dia històric..una abraçada Miquel

 2. Avui Obama serà proclamat el 44è president dels Estats Units d’Amèrica i el primer afroamericà que arriba a la Casa Blanca.

  Obama representa l’esperança de canvi de la societat nord-americana i, per extensió, del món. A partir d’ara ha de portar a bon terme aquest canvi, els dotze treballs d’Hèracles en versió segle XXI: de la crisi econòmica al conflicte àrabo-israelià, passant per Iraq, Afganistan i el canvi climàtic o l’escalfament global.

  Com diu la divisa del dòlar: in God we trust. De moment també en Obama. Yes, we can.

 3. Tant de bo no ens decebi. Segurament ho farà molt bé, però potser hem dipositat massa esperances en ell…

 4. l’era Obama serà l’era decebedora. D’aquí a 4 anys veureu que, al igual que va fer en sapatero, la única diferència estribarà en les formes i no en el fons.

  I si mai se li acudeix canviar les coses de debò li fotaran un tret al cap. Accidentalment o en mans d’extremistes “incontrolats”.Que d’això en saben i ho fan sempre que cal.

 5. […] Obama, el president 2.0, no abandona la seva Blackberry i RIM, l’empresa canadenca que comercialitza aquest dispositiu estan aplaudint amb les […]

Leave a Reply
 
Aneu a la barra d'eines