header image
 

Miquel Pellicer Alapont

Punxadiscos

Nascut a Barcelona l’any que va morir Elvis. Antropòleg i periodista digital. Ex cap de l’edició digital Mundo Deportivo, he col·laborat a la revista Enderrock i les publicacions de l’Ajuntament de Barcelona. Premi Blocs Catalunya 2010 a la millor iniciativa per #Neucat.

També he col·laborat a la Revista Barça (revista oficial del FC Barcelona). Llicenciat en Periodisme i Antropologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Vaig iniciar la meva tasca professional a Gràcia Televisió. Posteriorment vaig ser cap de redacció i director de la revista gracienca Gràcia 6. Membre fundador de Gràcia Promoció de Mitjans, he estat també un dels fundadors del projecte Transversal. Coordinador de Transversal Web (diari digital dels barris de Gràcia) des de l’any 2001 fins el 2007, la citada publicació ha guanyat el Premi Vila de Gràcia (2002) i finalista dels Premis de Comunicació de la Diputació de Barcelona.

El 8 de juliol de 2004 vam fundar el Grup 1850 juntament amb Albert Benet, Roger Gispert, Joan Juste, Gerard Maristany, Eduard Marron, Albert Musons, Toni Panadès, Quim Perelló, Jordi Ràfols, Miquel Sendra i Nona Segimón.

Amb el mestre del periodisme local, Albert Musons, vaig presentar el programa de Ràdio Gràcia ‘Cantonada Memòria’, guanyador l’any 2007 del Premi Vila de Gràcia per la promoció històrica.

3 Responses to “Miquel Pellicer Alapont”

 1. per cert, tinc bons amics al ‘mundo’

 2. Hola Miquel,

  Perdona l’intromissió per aquí, pensava fer-te un tuit però amb 140 caràcters no em dóna per explicar-te el que et vull dir.

  Sóc una estudiant de periodisme de la Facultat de Comunicació Blanquerna, apassionada de l’esport i amb molta curiositat per la comunicació 2.0

  Estic buscant una persona amb un perfil professional proper el que m’agradaria treballar en un futur per realitzar-li una entrevista.
  He vist que, entre d’altres coses, has treballat de CM a el Mundo Deportivo i actualment ets coordinador de continguts digitals del Barça.

  Així doncs, m’agradaria entrevistar-te per saber una mica més sobre la feina que fas i una mica que m’aconsellesis com enfocar-me dins d’aquest immens món digital.

  Moltíssimes gràcies i disculpa la molèstia,

  Carla Palomo

 3. Em plau fer-vos arribar les bases* per a la convocatòria del 2012 del Premi del Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació.

  Enguany el termini de presentació finalitza el 7 de setembre de 2012 i està obert a tots els treballs que s’hagin fets públics, a qualsevol de les modalitats del premi, entre l’1 d’agost de 2011 i el 31 de juliol de 2012.

  El Consell vol fomentar un tractament comunicatiu respectuós i crític de les temàtiques socials i premiar la tasca informativa i divulgativa dels i les professionals del món de la comunicació, que amb els seus treballs contribueixen a sensibilitzar sobre la realitat social de la nostra ciutat.

  En els vint anys d’existència, el Premi del CMBS ha promogut una major presència de la informació social als diferents mitjans de comunicació, des de mirades reflexives, crítiques i responsables, que contribueixen a crear opinió entorn les grans qüestions que susciten debat social a la ciutat.

  Aprofito l’ocasió per informar-vos que al web del Premi del Consell Municipal de Benestar Social, trobareu les bases de la convocatòria i el recull dels premiats del 2011 http://www.participaciosocial.com/main/index.html on es visualitza l’acte del lliurament del Premi el passat 30 de gener.

  Desitjo que aquesta informació sigui del vostre interès i us encoratjo a difondre aquesta convocatòria i a continuar col·laborant amb el Premi i amb el Consell Municipal de Benestar Social.

  *Les bases de la convocatòria 2012 les podeu trobar a:

  http://www.participaciosocial.com/main/convocatoria2012.html

  Consell Municipal de Benestar Social

  Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports

  Ajuntament de Barcelona

  València, 344 6a planta

  08009 Barcelona

Leave a Reply
 
Aneu a la barra d'eines