header image
 

Clemente, l’heroi de Barcelona

Herois a cada cantonada, a cada comunitat de veïns, a cada barri però tots anònims. Un dia salven a una noia de les mans del seu exnovio que l’intenta assassinar enmig del carrer i un altre dia ajuden a altre gent amb gestos igualment heroïcs a sentir-se millor, a seguir en el camí. Petits-grans gestos. Precisament és la idea dels Herois de Barcelona, impulsat pel Diari de Barcelona,que aquest dijous ha arribat a bon port.

El jurat d’Herois de Barcelona ha decidit atorgar, per unaniminat, el premi Heroi de Barcelona 2008 a Clemente Martínez, el protagonista del vídeo Ioga amb Clemente, pel seu coratge, la seva dedicació a ajudar als altres de manera altruista, perquè, tot i els seus més de 80 anys i el dolor d’una lumbàlgia,
continua fent classes de ioga de forma desinteressada als seus companys i companyes del Casal Municipal de Gent Gran de Penitents.

També s’ha valorat la seva candidatura per tractar-se una història anònima que representa l’heroïcitat de barri que buscava la campanya i per la voluntat de reconèixer un ciutadà que fa que Barcelona sigui millor. Es reconeix també la feina de la persona que l’ha proposat, Xavier Muñoz, perquè el vídeo ha sabut captar l’essència i la senzillesa del personatge.

~ by assajos on 23 gener 2009. Tagged: , , , ,

5 Responses to “Clemente, l’heroi de Barcelona”

  1. Per sort el món està ple de petits herois… És clar, que gairebé mai surten en les portades dels diaris… Caldria dedicar-los una secció sencera a cada mitjà de comunicació. Serviria perquè els escèptics sobre la condició humana s’hi reconciliessin. Salut!

  2. […] Enllaços relacionats: Notícies BTV Hola Barcelona BTV Qué diu que qué ? bcn.cat Assajos sobre la realitat […]

  3. I com deia ahir en Clemente: ‘yo soy tercermundista de siempre’, referint-se a que sempre ha tingut clar ajudar a la gent del seu voltant a fer-los la vida més fácil.

    Gràcies per fer-ne difusió i visca els herois anònims !

  4. […] “Yo soy tercermundista de siempre”, decía Clemente, para explicar su faceta más altruista. Y Xavier lo supo narrar de forma excelente, con poco presupuesto pero con mucha sensibilidad. Con la historia de Clemente no sólo conocí a uno de los primeros videoblogger del país sino también a un saludado que en poco tiempo se convirtió en conocido y, finalmente, en amigo.  […]

  5. […] “Yo soy tercermundista de siempre”, decía Clemente, para explicar su faceta más altruista. Y Xavier lo supo narrar de forma excelente, con poco presupuesto pero con mucha sensibilidad. Con la historia de Clemente no sólo conocí a uno de los primeros videoblogger del país sino también a un saludado que en poco tiempo se convirtió en conocido y, finalmente, en amigo.  […]

Leave a Reply
 
Aneu a la barra d'eines