A Catalunya hi ha molts artistes de les arts plàstiques, alguns molt reconeguts, però a diferència del que passa en altres llocs amb un fort sentiment d’identitat nacional, molt pocs utilitzen la nostra cultura com a camí per crear. És una oportunitat de mostrar la cultura catalana al món que desaprofitem massa sovint, fins hi tot amb el ball de bastons hem d’anar a autors d’altres llocs per beure com el plasmen en la seva obra.

Aquest és el cas de l’artista Manuel Monterde, d’Aragó, on a la seva obra es pot veure gran part de la cultura de les terres aragoneses, i entre d’elles el “paloteado”, l’equivalent al ball de bastons a Catalunya.

En les seves exposicions s’hi troben tota mena de danses i tradicions, grallers i fins hi tot falconers! Ja va sent hora que els artistes Catalans demostrin la seva catalanitat al món i aquest sentiment de país i de poble que hi ha a Catalunya es noti també en l’obra dels nostres artistes.

No n’hi ha prou en posar les quatre barres de tant en tant i que l’Antoni Tàpies faci el cartell del centenari del Barça. No ens quedem en la superfície i en lo evident, ensenyem i explotem cada racó de la nostre cultura!, és per això que vull demanar als nostres artistes que no siguin catalans només de naixement, deixeu que tots els racons de Catalunya, de la nostre cultura i de la nostra identitat formi part de la vostra obra i sobretot, deixeu un bon racó pel ball de bastons 😀