Bastonàrium va néixer el 19 d’Octubre del 2005 amb la intenció de créixer, de fer-se un lloc a la xarxa i sobretot per parlar del ball de bastons. Aquest és l’article número 29 que es publica i ja s’han fet un total de 70 comentaris… però que ens deparà el 2006? Ampliar el projecte!

La idea inicial del projecte era obrir una línea on s’expressessin varis bastoners d’arreu del principat, un bloc compartit on tothom compartís informacions, sentiments i coneixements sobre el ball de bastons, malauradament he de dir que en aquest aspecte he fracassat rotundament. Vaig començar sol, vaig buscar col•laboradors i gent amb ganes de dir coses però a dia d’avui continuo sol.

Però de tot plegat n’ha sortit una meta molt més gran, la idea inicial potser era equivocada, cal créixer i modificar el projecte. Seguiré obert a qualsevol col•laboració, comentari, article, notícia o aportació però la meta del Bastonàrium és assolir un nou format i majors prestacions. Crec que així aconseguiré implicar a la gent.

La primera via d’implicació que he descobert és l’entrevista, gairebé tothom esta disposat a emplenar una entrevista, per tant, aquesta serà una de les bases del nou projecte i una de les maneres de fer parlar als bastoners d’arreu del principat.

Crec que falta alguna cosa al món bastoner, o almenys un producte que sigui actiu, dinàmic i constantment actualitzat, sigui quin sigui el tipus de producte no hi ha res en moviment a la xarxa sobre el ball de bastons. La majoria de llocs hi ha els mateixos continguts i les mateixes notícies eternes que duren mesos i mesos. Li cal moviment al món bastoner i aquí li donarem! Amb col•laboradors o sense, amb encert o desencert, amb crítiques o sense cap menà de ressò ni seguiment.

Visc el ball de bastons, respiro ball de bastons i circula el ball de bastons pel meu cos i nevi o pedregui seguiré parlant del ball de bastons. Cada fracàs, cada pas enrere només fa que accentuar la meva Bastonodependència i encara que prediqui sol en el desert triomfaré perquè només pot fracassar qui accepta la derrota. Bastoners i Bastoneres prepareu-vos perquè passada la prova pilot i l’experiment del 2005 al 2006 el Bastonàrium intensifica esforços i multiplica la determinació.

El projecte migrarà poc a poc cap a portal i revista digital, no centrant-nos gaire en notícies ni en aspectes tècnics, que en molts casos o desconec o hi ha altres persones amb més coneixements. La base d’una bona revista digital han de ser les vivències de les persones, les opinions, entrevistes, cròniques i relats dels bastoners, ells formen el món bastoner i ells són els protagonistes, les persones són el ball de bastons.

I tot això que vol dir?

Doncs que al llarg del 2006 desenvoluparem una nova versió del Bastonàrium v2.0 destinada a substituir l’actual, amb un altre enfocament i amb més possibilitats, mentre el Bastonàrium versió bloc segueix paral•lelament el seu transcurs normal. També estretaré la relació amb el programa de radio Batakada RadioActiva, un es nodrirà de l’altre, intentaré publicar les entrevistes en format mp3 i aportacions interessants que fan els bastoners al programa i alhora traslladar a la radio el que pugui sortir aquí. Tot depèn d’unes adquisicions tecnològiques que estan en procés.

Moltes vegades em pregunto perquè faig tot això, perquè ballo bastons i perquè no passo de totes aquestes coses… i la resposta és clara: per amor. Hi ha qui s’enamora de la seva mestre, hi ha qui no li pot treure els ulls a la seva companya de feina i hi ha qui s’enamora del ball de bastons.

Bon Any 2006 i força als bastons!