Centenars de persones es manifesten a Barcelona per la independència dels Països Catalans i contra l’Estatut

Centenars de persones s’han manifestat avui pel centre de Barcelona per reclamar la independència dels Països Catalans amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Els manifestants, la gran majoria joves, han tallat la Ronda Universitat portant pancartes contra la reforma de l’Estatut i reivindicant l’autodeterminació de Catalunya.

La manifestació ha començat cap a dos quarts de sis de la tarda a la plaça Urquinaona de la ciutat Comtal amb un tradicional ‘ball de bastons‘. Després d’una primera pancarta que deia ‘Amb les reformes dels estatuts, els Països Catalans no tenim futur. Independència i socialisme’, els joves han tallat el trànsit de la ronda de Sant Pere per dirigir-se cap al monument de Rafael Casanova.

En altres pancartes presents a la manifestació es podia llegir ‘Cap Estatut ens farà lliures’, ‘Sí a la independència, no als estatuts’ o ‘No Estatut. Independència i revolució’. Molts manifestants també portaven banderes estelades i senyeres o portaven samarretes amb missatges independentistes.

(EUROPA PRESS CATALUNYA) 11/09/05