Analitzant les estadístiques del tràfic per la xarxa he volgut comparar dos pàgines similars, amb objectius similars i d’un àmbit similar. Aquestes són la web de la Coordinadora de Ball de Bastons (www.balldebastons.com) i la web de L’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya (www.gegants.org). Les dos eines utilitzades han estat Alexa i GoogleDuel, les dues facilment qüestionables si es vol fer una cosa seriosa però molt divertides si s’enten com un joc

La Coordinadora de Ball de Bastons agrupa gairebé un centenar de colles bastoneres del principat. Te les colles classificades per províncies i comarques, ofereix agenda, notícies, història, imatges, esdeveniments d’actualitat, debat i un espai per allotjar totes les colles.

L’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya supera les 300 colles geganteres d’arreu dels països catalans i ofereix activitats, agenda, arxius multimedia, una revista, enllaços i una mica de tot el que es cou al món geganter.


Alexa:

> Coordinadora de Ball de Bastons:

Traffic Rank: No Data
– Som tant petitons que no sortim ni a els estadístiques

Speed: Very Slow (94% of sites are faster), Avg Load Time: 5.3 Seconds
– La velocitat de la nostre pàgina web es lentaaaa… segons alexa el 94% de les pàgines que te indexades responen més rapidament que la nostre.

Other sites that link to this site: 5
– Alexa ha pogut detectar només 5 pàgines que ens enllaçen.

Online Since: 05-Mar-2001
– Segons Alexa el portal el te registrat a la xarxa des del 5 de Març de 2001.

La gent que visita la nostre pàgina també visita altres webs externes al portal com:

Colla Jove de Bastons de Sitges, Garroters D’esplugues "els Caralluts", Ball de Bastons de Montbri, Colla de Bastoners d’Esplugues de Llobregat, Bastoners de Vallgorguina, Ball de bastons de l’Arboç, Esbart Comtal i Bastoners de Barcelona Bastoners, Bastoners de Sant Cugat, Colla De Bastoners De Sabadell, Esbart Maragall del Casal, Esbart Català De Dansaires, Els Bastoners, El Ball de Bastons, Scooter Catalunya, Penya Mantalcoll, The Giants Carriers Association, Esbart Santa Tecla, Grup de Danses Alimara…

> Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya:

Traffic Rank: 4,524,245
– Sortir a la llista ja és un mèrit.

Speed: Not available

Other sites that link to this site: 26
– 26 enllaços detectats a l’agrupació

Online Since: 12-Mar-1999
– Segons Alexa, a la xarxa des del 12 de Març de 1999.

La gent que visita l’agrupació de colles geganteres també consulta:

Center for Folklore and Ethnography, University of Pennsylvania, Folklore Society London England, Folklore Society of Greater Washington, California Folklore Society, Hungarian Folklore List Discussion Group, Historical Museum of Southern Florida: Folklife, Bozeman Folklore Society, The Folklore Archive of the Shota Rustaveli Institute of Geordia, National Council for the Traditional Arts, North Carolina Folklore Society, Un gegant per cada poble, Certamen literari "Fent gegants", Colla de Geganters de Vallgorguina, Els Gegants d’Arenys, Geganters del Grup d’Animació i teatre La Cleca, Benvinguts A Els Gegants!, Cercle Internacional d’Amics dels Gegants – CIAG, Turkish Folklore Association, Peloponnesian Folklore Foundation.

GoogleDuel

Presència de les paraules “Gegants” i “Bastons” a la Xarxa:

Conclusió: Gegants 2 – Bastons 0
– Ens queda molt per fer encara :S