Què és Tousen?

gener 24, 2006

Tousen es un joc d’estratègia per a dos o més jugadors ambientat en unmón màgic d’estil oriental. En ell cada jugador es posarà en la pelld’un guerrer membre d’un dels poderosos clans que es disputen elcontrol de l’imperi on intentarà reunir tropes i forjar-se una històriallegendària plena d’honor. És un sistema de joc dividit en tornssimultanis. El número de torns que dura un enfrontament, així com eljugador que inicia el torn en primer lloc, ve determinat pels escenaris.
Aquest món es troba convulsionat per varies forces en actiu. La més majoritària de les que es troben presents sobre la terra són els humans, dividits en diferents clans, cadascun d’ells en busca del propi benefici. La segona està formada pels esperits que viuen en cada un dels elements que conformen el món. Aquest esperits poden manifestar-se lliurement, encara que els mags s’encarreguen d’utilitzar-los segons els seus propòsits. La tercera força en acció es troba en minoria sobre la terra, però ocupa tot el subsòl. Allí s’hi troba l’Obscur, un ésser de gran poder atrapat fa milions d’anys. Quan el Gran Creador va decidir donar vida al món desconeixia la seva existència i va debilitar el que fins llavors havia estat la seva inexpugnable presó. Els humans i els esperits formats pel Gran Creador han aconseguit per dues vegades evitar que irrompés a la superfície, reforçant els segells que el Gran Creador va col•locar al descobrir-ho. Però un cop va descobrir que podria tenir una oportunitat no ho ha deixat d’intentar i les seves criatures, els corruptes, vaguen pel món buscant humans que s’allistin a les seves files.

La primera decisió d’un jugador serà escollir un personatge amb el que identificar-se. Això ho podrà fer mitjançant simplement els personatges predefinits o utilitzant un múltiple i detallat sistema que li permetrà decidir des de les famílies dels seus progenitors fins a les més sorprenents habilitats. Si opta per aquesta darrera opció, un gran ventall de possibilitat s’obre davant d’ell permetent-li definir el seu altre jo en el joc segons les seves exigències. Segurament la opció més important vindrà donada per l’elecció del clan al que vulgui pertànyer, ja que limitarà l’elecció de les famílies que desitgi i les futures habilitats i avantatges que podrà adquirir. A continuació os faré un breu resum dels més destacats.

El clan imperial
Tots els descendents dels primers emperadors formen part del clan imperial i per tant tots formen part de la mateixa família: els Kanemoto.
L’herència genètica els hi ha deixat un gran do, un suprasentit que els permet percebre moltes més coses que a un ser humà normal. En l’època dels primers emperadors el do era molt més potent, però amb el pas de moltes generacions i degut als matrimonis amb les altres famílies s’ha anat deteriorant, encara que segueix sent útil i valuós. L’emperador actual és Kanemoto Toshiro, un home savi que viu els últims dies de la seva llarga vida. Ja ha determinat que la seva hereva sigui Kanemoto Keiko, una jove filla d’una de les seves concubines en lloc d’un dels seus fills grans, fruit del seu matrimoni amb Ueno Michiko. Aquests ja han declarat de manera oberta el seu descontentament i el rumor d’una nova guerra civil va agafant força.

Els guardians del primer segell
Encara que és un dels clans més petits que existeix en quant a efectius i dominis, és un dels més poderosos e influents. Els membres de la família Tanaka van rebre la recompensa de guardar i protegir el primer segell, missió que han complert a lo llarg de moltes generacions i mai, tot i sofrir molts atacs, ningú ha aconseguit trencar les seves defenses. Els seus membres dediquen els seus esforços en combatre física i mentalment a les criatures de l’Obscur. Alguns dels seus membres més reconeguts són enviats al palau imperial per a que actuïn com mestres dels futurs emperadors.

L’escola de màgia
Un dels clans que més ha crescut en els últims temps és el que va fundar la família Ishikawa i que encara manté sota control. Quan es va combatre en el segon segell, els membres de la família Ishikawa van mostrar els seus dons en controlar els esperits del món per a que els ajudessin a combatre als esperits de l’Obscur. Tal va ser la seva demostració de poder, que, després d’ajudar decisivament en la victòria i tancament del segell, se’ls va concedir uns terrenys propers on van construir un enorme palau. En poc temps, joves de tots els clans van ser enviats per a que els mestres Ishikawa els ensenyessin els seus poders. Els Ishikawa van veure la seva oportunitat i no dubtaren en cap moment en atrapar-lo i no el van deixar passar. Gràcies a allò s’han enriquit notablement i ara són un dels clans més rics, rivalitzant amb el propi clan imperial. Però també hi ha uns quants clans que els hi han declarat públicament l’enemistat permanent degut a la usurpació de joves quan els clans s’han negat a complir el pagament exigit per l’escola.

Els comerciants de soja
Un altre clan petit però molt influent és el format per les famílies Ueno i Yamashita. Els Ueno eren una petita família atacada constantment per les altres famílies properes que cobdiciaven les seves terres. Els Yamashita eren una estranya família nòmada que es dedicava per complert a la lluita i venia els seus serveis al millor postor, actuant com soldats de vanguàrdia en les batalles o com escoltes i cos de guàrdia en temps més tranquils. Els seus camins es van creuar quan els Ueno es van trobar a punt de la destrucció l van aconseguir contractar-los gràcies a la petita fortuna que tenien acumulada. A partir de llavors, els Ueno han posat el cap i els Yamashita els músculs per a anar progressant poc a poc fins introduir-se dins la cort imperial, primer a través dels negocis, després com a consellers i finalment introduint alguns dels seus membres en la família imperial al concertar més d’un matrimoni amb els seus integrants.

Els senyors de les ombres
Un dels clans més vells és el format per la família Kimura i centenars d’altres famílies repartides per tot el món. Han estès els seus fils creant una amplia xarxa d’informació que els permet estar assabentats de tot el que succeeix. Són pocs els que es mostren obertament, i aquells que ho fan exhibeixen modals bruscos que contrasten amb la seva excel•lent destresa. La seva actitud els ha fet estar sempre en el punt de mira dels defensors imperials, encara que mai s’ha pogut demostrar res.

Els fills del bambú
Els Ootake i els Kobayashi han compartit el seu camí a lo llarg de la història des dels seus orígens van ser els primers en oposar-se als Kanemoto quan se’ls va concedir el títol imperial, ja que consideren que aquell honor hauria d’haver recaigut en ells per ser el clan més antic. El seu mode de vida discorre en busca de la perfecció en totes les arts i són uns excel•lents coneixedors de la història antiga. Per aquest motiu molts els culpen d’apartar-se del món en el que viuen i tancar-se dins dels seus bells palaus i jardins, en els que es celebren elegantíssimes festes on la més selecta música i els poemes més delicats flueixen constantment per a captivar als assistents. Això sí, pobre el qui intenti arremetre contra ells, doncs es trobarà en el camp de batalla contra el més perfeccionista dels guerrers.

Els clans menors
Moltes altres famílies han creat els seus propis clans que s’han aixecat i han acabat esfondrant-se, encara que alguns pocs han perdurat en el temps. Pot destacar-se el clan de les Espases Brillants com un dels més coneguts ja que existeix gràcies al clan imperial i viu per a ell. Formen els exèrcits que defensen els seus palaus i les seves fronteres. Un altre dels clans coneguts es el dels Corbs de la Matinada ja que els seus dominis s’han mantingut invariables a lo llarg de generacions i els seus consellers són habituals en la cort. Els Guerrers de l’Abisme s’han declarat obertament seguidors de l’Obscur i han aconseguit el control d’una illa on s’han fet forts i han atret cap a ells un bon número de Corruptes. Els Custodis els tenen en el seu punt de mira i estan esperant reunir suficients tropes per a llençar-se en una gran guerra que purgui el món d’éssers com ells.

Entry Filed under: Tousen. .



3 Comments Add your own

  • 1.    prc  |  gener 25th, 2006 at 10:17 pm

    Por fin! ya me lo he leido, tiene muy buena pinta el juego, el clan que me atrae mas son los comerciates de soja.

    A ver cuando puedo empezar a leeer el reglamento.

    salu2!

  • 2.    Alda  |  febrer 7th, 2006 at 11:02 pm

    He de dir-te que te molt bona pinta, y que a veure quan ho tens tot publicar

  • 3.    Leonzio  |  febrer 9th, 2006 at 8:47 pm

    Ueee AGT!! Por fin lo he mirado!!
    Si no llega a ser porque lo tenias de nombre en el msn, ni me hubiese acordado.
    Está majo el chiringuito que te estás montando…

Leave a comment

Required

Required, hidden

Some HTML allowed:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


gener 2006
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
    febr. »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Entrades recents

Blogroll

Categories