Boadella i Cia, un llibre de males companyies

Aquest dies, mentre alguns fan vacances i enveja pels blocs, he pogut gaudir d'una estona lliure per llegir un llibre: Boadella i Cia, els intents de crear un partit espanyolista a Catalunya.

El recomano a tots aquells qui ens agrada estar informats del que passa al nostre país. La veritat és que fa una anàlisi rigorosa des del 1981 dels diferents moviments que hi hagut, de vegades mediàtics, de vegades socials, sempre polítics, que hem patit. El manifest dels 1300, la guerra de la llengua, i hi surten molts personatges coneguts per diferents motius (i aquest adjectiu no implica judici de valor positiu): Jiménez Losantos, Vidal-Quadras, Ferran Bello, Josep Maria Sala, Arcadi Espada, Francesc de Carreras (col·lega d'universitat, algun dia parlarem de l'Autònoma i els seus polítics coneguts, !!), en Fernando Savater i, evidentment, en Boadella.

Crec que valia la pena llegir un llibre on es parla d'entitats per la "Convivencia", del Foro Babel i totes les seves derivades.

A més a més, crec que està prou ben contextualitzat, atès que aquest cap de setmana han fet el seu congrés.

Alguna recomanació de llibre polític més? Algú ha llegit el del Sánchez Llibre i pot recomanar-lo (les dues coses no són sempre sinònims)

PD: faig un intent de penjar una cançó que he conegut a través de RAC 105 via ordinador que permet saber els títols. No sé qui és aquesta noia, em recorda la frescor de la Bebe, ara resultarà que és número 1 a tot el món, però a mi no m'havia arribat. La cançó es diu "Me voy", la propera serà "Lento".

Moltes gràcies, Dolors.18 Responses to “Boadella i Cia, un llibre de males companyies”

 1.   Dolors Says:

  és molt fàcil:

  vas tries el video que vols, al costat del video hi ha unes caselles, en una hi diu: Embed.
  T’hi fots amb el cursó, copies el contingut.

  Vas al teu bloc, quan escrius el missatge en el moment que hi vols posar el video cliques una icona de la part superior del text, aquesta .
  Veuràs que tot el que havies escrit se’t fot xungo, hi enganxes el que has copiat al youtube.
  Tornes a clicar la icona .
  I ja ta.

  Espero que m’hagis entès.

  Pto.

 2.   Dolors Says:

  merda no surt la icona…

  són dos cursos:-P o corxets:-P jo qué sé com es diuen, jan com un parèntesis però recte…

 3.   Àlex Says:

  Merci, Dolors, ho havia provat, però ho havia embegut sense haver passat el text a html, cosa que em sortia una cosa molt rara, suposo que duplicava etiquetes.
  Uix, ja he aprés una cosa més, oe oe oe!!

 4.   Gracienka Says:

  Aquesta noia, la Julieta Benegas, es mexicana i està arrassant amb aquest tema…a mi, personalment, m’agrada força més que la carregant Bebe 🙂 m’agrada el video una mica rollu “Amélie” no trobeu?? 🙂

 5.   gracienka Says:

  Venegas, amb V 🙂

 6.   Èlia Says:

  Wolaaa!!! pos akesta es una kantant mexikana k sanomena Julieta Venegas i es va dunar a kuneixer lañ pasat…pro…no sé don as tret k sasembla a la Bebe…XDDD jejeje wenu wapixim pos ya ta!! 😉

  PD: El youtube es la ostia!! tink mools amiks k hi pengen koses i enkara k no siguin amiks i tal si taburreixes sempre ti pots pasar x buskari frikadas d la peña k es flipa moool XDDD jajajaja em parteixu el kul…XDDD YOUTUBE 4É!!! XDDD

  PAP INMORTAL!!! VISKA LA FAMILIA PAP!!! 😉 😉

 7.   Àlex Says:

  Uix, Èlia, ara veig que m’he fet gran, a mi aquests missatges tipus SMS em cansen la vista, 🙂
  D’altra banda, m’ha passat l’edat d’escoltar el PAP (l’altre dia en parlava del tema amb els blocaires precisament … o no) i opinar sobre rollets i noviets i novietes (o no)
  Tot i així, la teva campanya de màrqueting és molt bona, he entrat a la teva web i ja he vist que no ets en josep lobató, vigila no et denunciïn a la ICANN per ciberokupació, 😉

 8.   Àlex Says:

  Ui, gracienka, que no t’he respost. D’acord amb tu, em recorda la bebe pel tipus i per la veu especial i mitjanament greu.
  I sí, té un toc amelià.
  El youtube en música té un punt que enganxa, igual que pots escoltar una cançó repetidament amb el CD (amb el disc era més difícil, t’havies d’aixecar i amb el cassette impossible si no era la primera cançó de la cinta) o bé amb el reproductor, de vegades he escoltat cincs cops seguits la mateixa cançó

 9.   Èlia Says:

  Hola Àlex!! Doncs molt bé ho escriuré bé!! 😉 jejeje Sobre el PAP…no ho sé perquè no sé l’edat que tens, però qualsevol persona el pot escoltar (fins i tot l’escolta un home minusvalid d 31 anys) A més el programa no va només d nòvios, nòvies i rollets…va de molt més…a mi PAP m’ha ajudat en molts moments i he conegut molta gent…i la campanya d màrqueting…doncs la faig simplement pel fet que m’aprecio el programa, ja que per mi PAP no és un programa d ràdio sinó una part de la meva vida…a més no és fer màrqueting ja que divendres acava per sempre…

  Gràcies per entrar a la meva web!! 😉 i això de repetir tant que no sóc en Josep és perquè ja he rebut vàrios mails tractant-me com si fos ell…

  I el Youtube no l’utilitzu per escoltar música…l’utilitzu per mirar frikades…o vídeos que han gravat oients de PAP a les quedades que fem…jo surtu en algun d’ells i a més els locutors ja tenen aquest DVD amb el video gravat 😉

  Bueno ja sé que m’he enrotllat molt amb això del PAP però de fet has sigut tu el que m’has contestat amb tot això i a més és un programa que m’ha canviat la vida…t’ho ben aseguro!! 😉 😉

 10.   Dolors Says:

  me n’alegro.

  No puc actualitzar el meu bloc, que dur!

  a veure si al migdia:-(

  Ptons a tothom!!!

 11.   vives Says:

  De nou una traducció del comentari d’Elia

  Hola! aquesta es una cantant mexicana que s’anomena Julieta Venegas i es va a dona a conèixer l’any pasat… pro… no sé d’on as tret que s’assembla a la Bebe … [cara rient de bat a bat] rialletes, bueno guapissim pues ja esta! [cara fent l’ullet].

  Post data: El yotube es l’hòstia! Tinc molts amics que hi pengen coses i encara que no siguin amics i tal, si t’avorreixes sempre te hi pots pasar per buscari frikadas de la penya que es flipa molt [cara rient de bat a bat] rialles em parteixo el cul … [cara rient de bat a bat] YOUTUBE PER SEMPRE (FOR EVER) ! [cara rient de bat a bat]

  Prohibit als Pares immortal! Visca la Familia PAP ! [cara fent l’ullet]. [cara fent l’ullet].

 12.   Èlia Says:

  Més faltes d’ortografia del Vives…

  Hola! Aquesta és una cantant mexicana que s’anomena Julieta Venegas i es va donar a conèixer l’any pasat… però… no sé d’on has tret que s’assembla a la Bebe … [cara rient de bat a bat] [rialletes], bueno guapissim doncs ja està! [cara fent l’ullet].

  Post data: El youtube es l’hòstia! Tinc molts amics que hi pengen coses i encara que no siguin amics i tal, si t’avorreixes sempre t’hi pots passar per buscar-hi “fricades” de la penya que es flipa molt [cara rient de bat a bat] [rialles] em parteixo el cul … [cara rient de bat a bat] YOUTUBE PER SEMPRE (FOR EVER) ! [cara rient de bat a bat]

  Prohibit als Pares immortal! Visca la Familia PAP ! [cara fent l’ullet] [cara fent l’ullet]

 13.   Àlex Says:

  Ei, Dolors, me n’alegro que te n’alegris (ja no sé de què, suposo del fet que hagi aprés alguna cosa).

  Vives, merci, veig que això de les llengües mortes t’ha anat bé, però em penso que d’aquí uns anys serem nosaltres que parlarem una variant morta d’una llengua viva, el tecnocatalà, catsmsà o com se li pogui dir en un futur (ja en faré un comentaria algun dia, buff, la llista es va fent llarga)

 14.   Àlex Says:

  Vives, em penso que t’han tocat el crostó, ji ji ji

 15.   vives Says:

  Ara que intentava escriure sense faltes, arriva una niñata que no escriu sense posar tres k seguides i em toca el que no sona x10 k stic fns o1s

 16.   Àlex Says:

  Eh, Vives, m’ho miro objectivament i crec que hauries de seguir una miqueta més hospitalari amb les noves visites. Crec que ella ho ha fet amb el seu dret, un dels drets d’autor que et reserva el Creative Commons és el respecte en les traduccions, ja ja.

  A veure si després de passar un llarg debat d’okupació, d’un concurs intens i emocionant de monclis i un mundial sense selecció fixa a animar, ens barallarem perquè, lícitament i de bon rollo, ens corregim les faltes.

 17.   vives Says:

  M’emprenyo perque la nena escriu com un okupa i si cau a mans d’un integrista “o ellos o nosotros” estem perduts

 18.   Èlia Says:

  EEEp con los okupas menos eeh menos!!! ¬¬—>| (m’acavo d’inventar aquest icono!! 😀 que bo!! 😀 XD) pos axoo!!! ¬¬ Àlex no et preokupis!! gràcies per defnsar-me…pero el Vives i jo ja ens coneixem…es tot conya 😉 😉 😉 jejejee

  PAP ja ha mort… :'( l’esperit PAPeru mai morirà…:'(

Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines