V for Via Llibres!

Lligo aquest article per dues coses que poden, o no, ser casualitat.

El divendres vaig pujar a Terrassa. Es presentava un llibre a un lloc especial, el Via Llibres, una cafeteria llibreria que el duu gent que conec. En un carrer cèntric de Terrassa, té llibres d’història, nens, política del país. Una gent molt engrescadora. Recomanable, cultura i conversa, una bona unió.

Feien la presentació del llibre “Terra Lliure: punt final”, amb en David Bassa, l’escriptor. Redactor de política de la “Nit al dia”, en Bassa és un periodista crec que amb vocació periodística, autor també del documental del mateix nom.

Diverses coses em van semblar interessants. El documental fou el més vist a la història de TV3. La revista Sàpiens amb el documental inclòs arribà a la xifra de 30.000 exemplars.

Parlar de la història propera i més delicada d’un país és sempre arriscat. Recordava les crítiques polítiques que va tenir per emprar el llibre d’estil de la BBC per a anomenar les coses. Un tema tabú, sens dubte, i que en els propers 20 anys es començarà a tractar més i millor. L’encert d’en Bassa és haver estat el primer en tocar el tema de manera objectiva, sense hagiografies ni judicis ja fets. Contrastant i parlant amb un encertat ventall, des d’en Jordi Pujol a en Garzón, passant per altres dels protagonistes de l’època.

I ho lligo amb el cap de setmana de V, perquè ahir al vespre vaig veure V for Vendetta, dels creadors de Matrix, i en faig creus que se’m passés aquesta pel·lícula. La trobo genial, una bona història ben explicada. La por com a arma, sempre la por. Qui vulgui hi trobarà els paral·lelismes que vulgui, en Bush, en Zapatero amb la por al PP, el cert és que aquesta barreja de The Crow, Matrix i el Fantasma de l’Òpera està molt bé. Recomanable.8 Responses to “V for Via Llibres!”

 1.   greips Says:

  A mi també em va encantar la peli… et recomano que visitis la viquipedia buscant l’origen de la historia perquè és realment sorprenent.

  I de pas em permeto recomanar-te “Children of Men”, una altra peli que quan acabes de veure-la dius “ostia que bona… com me la vaig perdre al cine???” 😉

 2.   Àlex Says:

  Vaja, el que més m’ha sorprès ha estat el fet que la part anarquista s’eliminés i això fes que un dels dos creadors se’n separessin.

  No l’he vista, vaja, tinc deures, doncs, merci!

 3.   papa oso Says:

  …y hablando de “V de Vendetta”… hoy me he sentido igual que uno de los ciudadanos de Londres de la pelicula, cuando me han “acribillado” en la tele y en la prensa con la chuminada esa de “los de Alqaeda” del Rebal.
  ¡Joder!,… ¿hasta donde coño van a llegar? He flipado!!

 4.   papa oso Says:

  Quiero ver cual va a ser el político que salga en publico diciendo que no se traga el cuento chino de los moros de alcaeda del Rabal.
  Pongo la mano en el fuego a que no habra ninguno!!… o ERC si?… me temo que no tenemos alternativas!!

 5.   Àlex Says:

  Papa oso, sense dades no es poden oferir conclusions, he sentit per la ràdio que potser deixaran en llibertat diversos dels membres, no sé, encara em sembla d’hora per saber si és un nou comando dixan o què ha passat.

 6.   papa oso Says:

  No tengas duda alguna: es el nuevo comando dixan… y a determinados niveles eso lo sabe todo dios.
  A determinados niveles todo dios sabe que el 11S no es lo que dicen que es… y sin embargo todos los politicos (sin excepcion alguna) se llena la boca de “terrorismo internacional”, de “alqaeda”… tio… la sociedad que se refleja en “V de Vendetta” no es ficticia. El poder funciona de ese modo.

 7.   Mar Gil Says:

  Ostres, Àlex, ara, ja em perdonaràs, feia dies que no entrava al teu bloc i m’ha fet gràcia aquest article, perquè un dels socis de la Llibreria-cafeteria és amic meu i kabumer 😉 i Kabum el dia de la inauguració vam anar a Terrassa a inaugurar-la!!! Té molt bon aspecte, acollidora i amb moltes possibilitats!!! Val la pena passar-s’hi!!!

 8.   Àlex Says:

  Mar, l’amic meu amb qui vaig anar és el soci del teu amic, ja ja

  Molt recomanable, certament

Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines